Cuma, Şubat 24, 2006

Ekmek Yapma Makinesi Üzerine Sıkça Sorulan Sorular

Sık gelen bir soru :
“Ekmek makinenizin markası ne? Bana ne almamı önerirsiniz?

Bir başka soru da:
Bu makineler 3 saat kadar çalışıyorsa çok elektrik yakmıyor mu?”

Ah bir de:
“Çok yer kaplamıyor mu?”

Benim ekmek makinem Sinbo.
Piyasadaki bir çok makineden ucuz. (Bugün 24 Şubat 2006 ve şu günlerde Carrefour’da 95 YTL’ye satıldığını biliyorum….Ama dün gece http://www.hepsiburada.com/ adresindeki fiyatı 93 YTL idi---kargo parası olarak da bir kac milyonu gözden çıkaracaksınız tabi. Sonuç olarak oldukça büyükçe bir kutu siz hiç kendinizi yormadan ayağınıza gelecek ama bir hiper marketten diğer markalar arasından dokunarak - görerek seçmeyi istemek de iyi bir tercih.)

Kısa bir araştırma yaparak internet üzerinden ulaşabileceğiniz “ekmek yapma makineleri” satan birkaç adres topladım size…Linklere tıkladığınızda direk makinelerin bulunduğu sayfaya ulaşacaksınız:

(Önemli Not: İnternet üzerinden alışveriş yapmadan önce sıkı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Aynı ürünü farklı satış sayfalarında farklı fiyatlarda buldum)

Estore

Sanal magaza

Weblebi

Deppo

Hipernex

Hepsiburada


Hepsiburada.com ' un sayfa sonunda gösterdiği en çok satan ekmek makinesi grafiğine göz atmanızı tavsiye ederim.


Ekmek yama makineleri 90 YTL civarından 300 küsür YTL civarlarına kadar uzanan geniş bir fiyat yelpazesine sahip…

Ben kendi makinemin ucuz olmasının hiçbir dez avantajını görmedim. ---Ayrıca şöyle bir baktığımda tüm ekmek makinelerinin çalışma mantığının 3 aşağı 5 yukarı aynı olduğunu gördüm. Yanılıyorsam bilenler bildirsin lütfen…

Sadece Sinbo’nun teknesi diklemesine olacağına yanlamasına uzun olsaydı daha iyi olurdu diye düşündüm ara ara.

Son olarak elektrik maliyetine gelince…(Lafı uzatmadan) eşimin yuvarlak hesap vardığı sonuca göre söylediği şey şu “Yaksın yaksın 30 kuruş (eskinin değeri ile 300 bin TL yaksın ) 3 saatte.”

Bu 3 saatte sürekli çalışmıyor zaten. Ekmeğin mayalanması için gereken bekleme sürelerini de hesaba katın.

Sonuç olarak tabiî ki bakkal’dan , fırından alacağınız ekmekten biraz daha pahallıya geliyor sizin evde yaptığınız ekmekler ama….. Amaaaaa hep söylediğim gibi: Bu ekmekler benim “gurur”larım, katkısız ve temizler, içlerine istediğim malzemeyi-fındık, dut kurusu vs- koyabilme şansına sahibim ve son olarak da bu bir hobi ve diğer tüm hobilere nazaran göreceli olarak öyle çok masraflı ve kaprisli sayılmaz…

3. soruya da yanıt vereyim unutmuşum…Evet biraz hacimlice ama insan sevdiği şeylere evinde de kalbinde de bir köşe bulabilir. Onun mutfağımın bir köşesinde olması beni hiç rahatsız etmiyor…

Yaşasın evde ekmek kokusu :) Posted by Picasa

216 yorum:

1 – 200 / 216   Yeni›   En yeni»
ÇEŞNİ dedi ki...

Benim makinamda simbo ve gerçekten hiç pişman değilim aldığım için..Ayrıca biz iki kişiyiz..Yaptığımbir ekmek nerdeyse bize 1 hafta gidiyor..Normal ekmek almaktan daha ucuza geldiğini düşünüyorum..Ekmeğimi buzdolabının alt rafında muhafaza ediyorum soguduktan sonra tabiki..Dolayısıyla yiyeceğiniz zaman ister kızartma makinasında ya da mikroda ısıtabilirsiniz ki ben hiç ihtiyac bile duymuyorum..İyi ki varsin simbo diyorum:))

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili ÇEşni,
katkından dolayı teşekkürler.
BEn buzdolabının alt rafını kullanmayı hiç düşünmedim. Dışarıda bırakınca da 2-3 gun dayanıyor dayanmıyor diye üzülüyordum.
Sagolasın...

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,
Ekmek makinaları hakkında ne güzel bilgiler derlemişsin sana daha önce de söylediğim gibi araştıracaktım ama yoğun iş temposu buna izin vermemişti ne iyi oldu senin bunu yapman çok çok teşekkür ederim. Şimde tek yapacağım senin tavsiyelerine uymak ve linklerine göz atmak.
Sevgiler,

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Tülin,
yazımın işe yaramsına sevindim.
Sevgiler.

ibeking dedi ki...

merhaba bu blogu şimdi keşfettim...ekmek makinemde bugün geldi..ay çok heyecanlıyım...hemen buralardan tariflere bakıp olaya girmek istiyorum...makinem premier..hepsiburada'daki yorumları iyiydi..umarım kendi de iyidir...bu işe başlarken vereceğin tavsiyeler var mı?

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Ibaking,

TAvsiyem malzemeleri sırası ile koyman...
Yani en altta sıvılar. En tepede un ve maya...
Ayrıca garantili tarifleri deneyerek başla bence.. HArfiyen uyarak.
Kafadan ekmek yapmak şimdilik tehlikeli olabilir :)
MAkinenden çıkacak mis ekmekleri güzel günlerde yemeniz dileğiyle.
Sevgiler

Hülya YILMAZ dedi ki...

benim makinam da sinbo 4705. ekmek yeknesinin dik oluşu başlangıçta beni de rahatsız etmişti ama sanırım diğer makinelerin de ekmek tekneleri aynı boyutta.
benim elektrikli bıçağım var. onunla önce ırtadan ikiye bölüyor sonra dilimliyorum ve poşete koyup buzdolabında saklıyorum.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Hülyacım
geçen gün King marka bir makine gördüm, onun teknesdi uzunlamasına idi. YAvas yavas o tür teknler de cıkarıyorlar sanırım.
Ama dedigin gibi ben de degisik sekillerde kesiyorum. Problem olmuyor...

evcilkedi dedi ki...

Merhaba Ankara'da ailemin kullandığı makine de Sinbo ve rengi hariç herşeyiyle benim burada kullandığım başka marka bir makineyle aynı. Temel işlevleri ve program sayıları bakımından markalar arasında bir fark yok. Zaten makine, bir ekmek kalıbı, yoğurma pervanesi ve taban kısmındaki rezistanstan oluşuyor, prensip bütün makinelerde aynı. Önemli olan metal ve plastik kısımlarının iyi malzemeden ve ekmek kalıbının da iyi kalite teflondan yapılmış olması. Bildiğiniz gibi düşk kaliteli teflon malzemeler kolaylıkla yıpranıp yiyeceklerimize karışıyorlar. Ben yaptığım ekmeği 4 gün oda sıcaklığında, iyi kapanan teneke bir kutuda muhafaza ediyorum. Eğer kalırsa, sonradan buzdolabına koyuyorum. Makineyi de ekseri yoğurma programında kullanıyorum. Mayalanan hamuru çıkarıp istediğim şekli verip fırında pişiriyorum.Ayrıca hazır makineyi dolabından çıkarmışken bir kaç hamur hazırlayıp buzluğa kaldırıyorum, gerektiği zaman pizza tabanı veya küçük ekmekler hazırlamak için kolaylık oluyor. Normal 3 saatlik programı sürekli kullansanız bile, Binnur'un da dediği gibi elektrik faturasında bariz bir artış olmuyor merak etmeyin.Selamlar herkese.

saziye dedi ki...

Sevgili Binnur, ekmek makinası almak istediği halde, tereddütleri olanlar için çok faydalı açıklamalar yapmışsın. (Bende bundan birkaç ay önce alırken tereddütlerim vardı, ama şimdi iyiki almışım diyorum)

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Evcil KEdi ve Sevgili ŞAziye
Yorumlarınız ve katkılarınızdan dolayı teşşekkür ederim....
BU Pazar yeni bir ekmek denemeyi düşünüyordum bir türlü vakit bulamadım. Bu yorumu bile acele ile yazıyorum.
Umarım yarın yeni bir ekmek ile çıkarım karşınıza :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,
Bu hafta sonu aldım ekmek makinamı ve hemen iki tane ekmek yapıverdim. Süper oldular, daha henüz karışımlı ekmekler deneyemedim. Kısa süreli programı kullanıp kullanmadığınızı sormak istiyorum 3 saatlik programdaki gibi ekmekler oluyor mu?

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Tülin
güle güle kullanasın makineni :)
Hızlı programda elimde sıra bekleyen bir tarif var...Bir iki gune kadar yapacagım. Ozellikle senin icin...
Sevgiler.
Not: hangi marka aldın makineni?

Adsız dedi ki...

Merhabalar,bende 2005in son günlerinde bir makina aldim makinamin markasi ve numarasiyla internette arama yaptim karsima Premier cikti(bu arada ben almanyada yasiyorum dolayisi ile burada markanin adi farkli)ama arkadasim da yeni bir tane aldi onunki haznesi yatay ve iki karistiricisi olanlardan markalar farkli olsada sistem tamamiyla ayni ikimizde ayni tarifleri yapiyoruz ve cok memnunuz.Ben o günden beri hic ekmek almadim.Evim mis gibi ekmek kokuyor ve en önemlisi icinde ne oldugunu biliyorum bu her seye deger.Türkiyeyi bilmem ama burada ekmeklere L-Cystein diye bir katkinin katildigini ögrenince yaptigim arastirma sonucunda bu maddenin cok eskiden cok afedersiniz ama idrardan simdilerde ise sac tan evet gercektende insan sacindan elde edildigini ögrendim kaynim söylemisti ama inanmamistim ekmeklere cin saci katiliyormus diye ona bir özür borcluyum gelde simdi hazir ekmek ye Allah bilir daha bilmedigimiz neler katarlar simdi hala almakda tereddüt edenler bence hic beklemesinler.Bu anlattiklariman sonra aslinda elektirik masraflari benim hic umurumda degil zaten ben 21.55 ile 05.55 arasi elektirigi ucuz kullaniyorum ekmegimide hep gece pisiriyorum ama arkadasim cok ögrenmek istiyor acaba makinanin bir ekmek icin toplam kac watt yaktigini bilen varmi ozaman masrafi burdaki elektirik fiyatlariyla hesaplayabiliriz.Bu arada burada elektirik parasi senede bir kez hesaplaniyor ve bir dahaki seneye kadar hep ayni miktari ödüyorsunuz o yüzden kisa vadede farki anlamak mümkün degil.Son olarak bu sitenin sahibi BINNUR hanimdan bu kadar yer isgal ettigim icin özür diliyorum ve bitiriyorum.Hayal

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgil Hayal,
yer işgal etmek de ne demek. BEn böyle bilgi paylaşımlarından mutluluk duyuyorum...
BU katkı maddesine gelince (sac) biraz midem döndü, biraz da inanmak istemedim. Yani sağlık örgürleri bu işe ne diyor acaba arastırmak lazım.
Bu günlerde biraz göz yorgunluğu/migren kıyılarında dolasıyorum. Ekmek yapmaya da ara verdim gibi. Ama hem yeni ekmekler deneyecegim, hem bu konuyu arasturacagım bu gunden itibaren.
Makinenin yaktıgı enerjiye gelince, Sinbo 600 kılowatt/saat yakıyor. Başka bazı markaların 715 yaktığını gördüm araştırırken. Yalnız senin makinenin kac watt yaktıgını göremedim. Bir de sen araştır istersen. Ama 600 ile 700 kusur arası yakıyor demek ki makineler.
Eşim de bu bilgiden yararlanıp yuvarlak hesap maliyet çıkarmıstı bana ...
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur makinam seninkinden, Sinbo'nun 4705 modeli.
Şimdiden teşekkür ederim yapacağın ekmek için benim çok işime yarayacağını düşünüyorum çünkü çalışıyorum ve vaktimi iyi kullanmak zorundayım akşamları yemek pişerken ekmeğimin de hemen hazır olmasını tercih ederim. Henuz daha tam bir program yapamadım ekmeği yetiştirme konusunda. Galiba en iyisi Pazar günü birkaç tane yapmak. Gerçi gece programlayıp sabah bir ekmek alıyorum ama kahvaltı da bitiyor:) iki tane kocaman çocuğum var ve sabahları mutlaka kahvaltı yaparız, okuldan gelince de aç oluyorlar tabi dolayısıyla bana tek bir ekmek yetmiyor.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,bugün tekrar arastirdim önceki bilgilere ulasamadim ama onlarin özeti sayilabilecek kisa bir aciklama buldum bu konuda almanca bilen arkadaslardan yardim rica ediyorum.
Blog Artikel Software Galerie Shred Download English Kontakt
HomeArtikelE-GuideE920


--------------------------------------------------------------------------------

Suche nach E-Code oder Bezeichnung:
E920 Cystein [TIER]
Gruppe: Mehlbehandlungsmittel
Gewinnung: Eiweißbaustein aus Schweineborsten oder Menschenhaar
Bemerkungen: Ermöglicht eine genauere Einstellung von Form und Größe von Keksen, oder die Aufarbeitung überalteter Teige.


Burada domuz kilindan ve insan sacindan elde edildigi,biskivilerin tam formunun ayarlanmasini sagladigi yada bayat hamurlarda kullanildigi yaziyor ama ben baska yazida hamurun daha güzel kabarmasini sagladigini ve de acarken geri toplanmasini engelledigini okumustum birbirinden cok farkli bilgiler degil aslinda birbirini tamamliyor bence.Ben yinede insallah Türkiyede böyle degildir diyorum.Sevgiler Hayal

Adsız dedi ki...

Merhaba Binnur!Öncelikle siten için tebrik etmek istiyorum seni.Ben de Sinbo 4701 marka-modelde bir ekmek makinası aldım geçen hafta Carrefour'dan.87 YTL idi.Aldığımdan beri hergün ekmek yapıyorum.O ne muhteşem güzellik,o ne güzel kokular Allahım!Mutfağım ekmek fırını gibi kokuyor.Almadan önce epey bir araştırdım internetten,doğru bir seçim yapmışım.Almak isteyenler hiç tereddüt etmesin bence.Senin de yazdığın gibi 600 Watt/saat elektrik kullanımı var.Bu da çok maliyet getirmez diye düşünüyorum.Getirse bile insn çoluk çocuğuyla ne yediğini biliyor hiç olmazsa(son yapılan yorumlar da tuzu,biberi oldu şaibelerin).Belediye hekimliği yaptığım dönemlerde şık restoran salonlarının ne berbat mutfaklarını görmüş olan ben,şimdi içi rahat olarak ekmek yiyor ve yediriyorum.Ellerine sağlık. Yeni tariflerinde görüşmek dileğiyle

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Arzu,
umarım sitemden faydalanıyorsundur yeni makineni kullanırken...BU sitede olmayıp da senin beğendiğin bir tarif olursa bize bildir lutfen.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Binnur!Kardesime ve esine dugun hediyesi olarak Sinbo 4701 Ekmek Makinasi getirildi.Kullanim kilavuzunda ilk kullanimdan once yaglanmasi gerektigi yaziyor anca nasil yapilacagini anlayabilene askolsun.Sinboculardan bize yardim edebilecek birilerine maalesef ulasamadik.Makinaya da kiyamadik.Bizimle bu konudaki tecrubelerini paylasabilirsen bizi cok mutlu edersin.Simdiden cok tesekkur ederiz.Kolay gelsin.Sevgiler.Hulya.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Merhabalar Hülya,
Bildiğim kadarı ile ekmek tavasının içinin dayanıklılığını arttırmak maksadı ile yapılmış bir öneri bu.
Hani çarşıdan güveç alırsın, güveç satıcı da der sana aynı şeyi:
"Abla, içini yağla, fırına ver bi yarım saat pişsin."

Ama ben açıççası tavayı yağlamadan kullanmaya başladım. Bir şey olmuyor merak etme.
Ama illa yapmak istiyorsan pamuğa sıvı yağ dök, ekmek tavasının içini yağla makinayı hızlı programda bir çalıştır, içi ısınsın...

Sevgiler

Adsız dedi ki...

slm,
ben de 3 hafta kadar once mounlex aldim. ilk pisirme arkadasin evindeydi, sonuc mukemmel... sonraki 100 denemem de basarisiz oldu. ekmek ve kek cesitlerimin ici hamur kalip hic kabarmadi. en sonunda tefale goturduk, magazada denedik, urun hatali dendi yenisi verildi. orda pisirdik, sonuc mukemmel. eve geldik husran... son care olarak aklima acaba voltaj sorunu mu diyorum ama oyle olsa diiger elektrikli aletlerde de sorun olur... yani su ekmek isini bi basaramadim, nasil da hevesle almistim, hevesim kursagimda kaldi

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Özlem
garantili tarifler dene (belki enedin ?)
HEp önerdiğim sol sütundaki seçme 10 ekmek arasından birini mesela.
BEn sana BAth ekmeğini öneririm.
Eger malzemeleri önerilen sekilde ve sırasıyla koyar d yine de basarısız olursan o zaman gercekten bu iste bir tuhaflık var.
Ama lütfen malzemeleri sıraasıyla koy.
sıvılar en altta, un ve en son olarak maya en ustte.

Adsız dedi ki...

Sayın Hayal Hanımın yazdıklarına bir ek:

L-sistein insan beslenmesinde eksikliği duyulan en önemli amino asitlerdendir. Amino asitler proteinlerin yapı taşıdır.Eksikliği duyulan diğerleri lisin, sistein ve metionindir Lisin dışındakilerin yapısında kükürt vardır. Keşke Türkiye'de de ekmeklere katılsa. Prof. Dr. Sedat Velioğlu (Ank. Üniv. Müh. Fak. Gıda Müh. Böl.)

Binnur A. Ö. dedi ki...

Merhaba Gilan,
kap ölçüsü standart. 240 ml...
Mutlaka arcalik'in ölçü kabı da aynı orandadır.

Başka soruların olursa seve seve yardımcı olurum.

Adsız dedi ki...

merhaba yeniden..aksam denedim bi tarifinizi..muhtesem oldu.herkes cok begendi,katkiniza tesekkurler..bi sorum daha olacak..benim makinemin somun ayarı yok.tariflerin sonunda 1,5 somun ayarı falan yazıyor ya,nasıl ayarlicam ben onu?benimkinde köy ekmeği,standart..vs gibi seçenekler var.

Binnur A. Ö. dedi ki...

anonim okuyucu
ekmegin iyi cıkmasına sevindim.
basarılı denemelerimi yazıyorum buraya, kimse hayal kırıklıgına ugramasındiye :)
afiyet olsun.
sinbo ek. makinelerinde 6 dugmeden biri loaf size... 1,5 ve 2 lb olmak uzere.
ben somun olarak ifade ediyorum.
sizin makinede de olması gerek sanırım.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba. Annem ve ben fırsat buldukça evde, fırında ekmek yapıyorduk ama istediğimiz şekil ve kabarıklıkta olmuyordu. Az önce makinamızı aldık ama henüz denemedik. Büyük bir markette çeşitler arasında kaybolduk ama sonunda Fakir marka makinada karar kıldık. Annem nedense en pahalı diye en iyisinin o olduğunu düşündü, biraz eski bir mantık. Ben biraz üzüldüm çünkü fiyatı sinbonun yaklaşık iki katı. Aklıma geldi, gazetee sizin haberinizi okumuştum. Eve gelir gelmez hemen bilgisayarı açtım ve baktım sizinki sinbo imiş. Şimdi acaba hiç kullanmadan değiştirsek mi diyorum. Bir yandan da ekmek yapmak için sabırsızlanıyorum. Gelişmelerden sizi haberdar ederim. Bu arada elimde değişik tarifler var. Denediğimde başarılı olursa sizinle paylaşırım. Hoşçakalın. /

Binnur A. Ö. dedi ki...

Dr strangelove,
bahsettiginiz marka makineyi hic incelemedim o yüzden hakkında olumsuz yorum yapmak istemem. Belki de benim makinemde olmayan artılar vardır. Eğer degistirmezseniz bu yüzden üzülmeyin. Ancak her ekmek makinesiin aşağıyukarı aynı mantıkla çalıştığını sanıyorum.

BU arada yepyeni tariflerinizden ben de haberdar olmak isterim.
güle güle kullaın yeni "oyuncağınızı" :)

fatos dedi ki...

merhaba,

siteni uzun zamandır merak içinde takip ediyordum..Acaba bu sefer nasıl bir ekmek yaptı,ne hoş falan diye düşünüyordum... Okudum okudum ve sonunda bende Sinbo makine aldım...Ekmeğimi yaptım, üstü çökük oldu ama bizce hiç sorun yok içi gayet gözenekliydi :) Tadına bayıldık, şimdilerde pasta niyetine yiyoruz...Sinbo bu aletle gerçekten kendini aşmış.. Bize bu makineyi ve bu tadı, evimize de ekmek kokusunu kazandırdığın için teşekkür ederim... Tariflerini daha bir zevkle okuyacağım artık...

Adsız dedi ki...

Benim ekmek makinam yok o yüzden mi hiç kabarmadı benim yaptığım ekmekler??zaten 2-3kere yaptım kabarmayınca bi daha da yapmadım,ben en iyisi yemeklere devam edeyim,ekmek beceremiyorum demekki diyed düşündüm!Buarada kullandığım fırın turbolu,bunun kabarmaya engel olduğunu yazmışsınız ama benimkilere fırın etki etmezdi heralde,yaklaşık taş kıvamında oldu çünkü kendileri:))Bana bile bi öneri de bulunup da kabarık ekmek yapmama yardımcı olabilirseniz,sizi daha çok takdir edicem fakat yanlış anlaşılmasın zaten takdir etmekteyim ama içimde kendi beceriksizliğimin de burukluğu var!Şimdiden teşekkürler yani her ne kadar beceremesem de böle okuması da güzel oluyo:))

Binnur A. Ö. dedi ki...

Merhaba Zeynepcik,
eger makinen yoksa ve elde yaptıgın ekmekler kabarmıyorsa bunda muhtemelen atladığın bir aşamanın parmağı vardır.
MAkineler bizim yapacagımız işi yaparlar. Bu demektir ki biz de aynı oranda kabaran ekmekler yapabiliriz.
Atladığını zannettiğim aşam şu:

Ekmeği yogurduktan sonra kabarması için bir ılık köşeye (önceden ılıtılmış, son derece ılık fırına koyupmesela )koyup hamur iki kat boya ulaşıncaya kadar dinlendirmek...
BUsüre en az 1 saat, bazen 1,5 saat ve belki daha fazla bir zaman dilimi olabiliyor.

Ondan sonra bu kabarmış ekmeğe hiç dokunmamalsıın ki sönmesin. Fırından al, fırını tamamen ısıt. mesela 180 derece civarı. ve fırına tekrar ver. Gör bak super olacak ekmeklerin.
BU arada hangi ekmeklerimi denedin hatırlıyor musun?
Turbo olması o ladar da kötü bir durum degil bu arada. Pide icin turbo olmasa daha iyi olur demiştim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yok ben sizin ekmeklerinizden hiçbirini denemedim henüz!Ekmek yapamadığımı anlatırken bi arkadaşım önerdi bu siteyi ama benim hala cesaretim yok:)Bi de bn daha önceki yapışlarımda hiç bütün ekmek yapmadım yani en büyüğü hamburger ekmeği kadardı,küçükler de bildiğimiz o küçük yuvarlak olanların boyutundaydı,yani bütün olunca kabarır mı bunlar??Veya küçük ekmeklerin kabarabilmesi için bi öneriniz var mı??İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim,sevgiler.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Zeynepcik
en iyisi küçük büyük demeden bir tarifi tam olarak uygulaman bence.

sitemden istedigin tarifi deneyebilirsin gerci (hani yogurduktan sonra ılık bir ortamda 1-2 saat beklettikten sonra hepsi olur)
ama istersen ingiliz muffin ekmegini deneyerek baslayabilirsin
linki:
http://ekmekkokusu.blogspot.com/2006/06/ingiliz-muffin-ekmei-yasz.html

Adsız dedi ki...

Tarifinize baktım Binnur Hanım,vaktim olduğu bigün deneyip sonucu size bildiririm!Başarılı olursam diğer tariflere de geçerim:)Teşekkürler tekrardan:))

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Ekmek Yapma Makinası almak için araştırma yaparken sizin Blogunuza rastladım. Verdiğiniz bilgiler, tarifler gerçekten tatmin edici.
Evcilkedi demişki:Önemli olan metal ve plastik kısımlarının iyi malzemeden ve ekmek kalıbının da iyi kalite teflondan yapılmış olması. Sinbo markalı ürünler bu özellikleri taşıyor mu? Makinanın Teflon' u gerçekten kaliteli mi? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür Ederim.
Sevgiler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sinbo çevresel birimler anlamında güzel. Teflonunun kalitesini tahmin etmek zor.
Teknik servislere sordugumda dedikleri hep ayı. Tümü (çoğu) Çin malı. ve hep aynı kalite....

Bana kalırsa önemli olan teknik servis yaygınlıgı.

Siz almaya karar verdiginişz makinenin teknik servisi şehrinizde var mı onu arastırın bence.
Bu arada Premiere marka da Sibo vari uyugun fiyatlı makinelerle piyasada boy gösteriyor. Bir bakın isterseniz. (hepsiburada.com)

Adsız dedi ki...

Zaten herkes yapıyo bi ben beceremiyorum şu işi:(( bana önerdiğiniz tarifi de denedim,sonra yılmadım gittim söke unun hazır un karışımından satın aldım onunla da denedim ama yok işte beceremiyorum!Kutunun içinden 2ayrı un paketi çıktı.İlkine verilen tarifteki kadar su koydum,o kabarmayınca 2.yapışımda biraz daha fazla su koydum ama yine de tam olarak taş kıvamında olmasa da yumuşak da denemeyecek kıvamda ekmeklerim oldu:((

Adsız dedi ki...

Selam,
Dün fırına ekmek almaya gittiğimde çalışanlardan birinin yerleri süpürdüğünü ve çıkan tozun da raftaki ekmeklere konduğunu görünce çok kızdım.Aynı olaya daha önce de rastlamıştım ve uyarıda bulunmuştum.Fakat işe yaramamış. o an daha önce de düşünüp ve karar veremediğim ekmek yapma makinasısını almalıyım,dedim. Öğlenden sonra araştırmaya başladım.Daha önceden incelemiş olduğum SİNBO maliyeti en ucuz olanıydı.Ama nasıldır,diye de merak ediyordum.Acele karar vermeyeyim diye düşünüp,internette araştırmaya başladım.Sizin sayfanıza rastladım.Verdiğiniz bilgiler karar vermemi sağladı.Paylaştığınız için teşekkürler.Şimdi makineyi almaya gidiyorum.Size de iyi günler diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sinbo 4706 ekmek makinası aldım. Çok küçük olduğu için hiç yer kaplamıyor ve ekmeği de küçük oluyor (450 gr falan).
Ancak tarifler hep büyük makinalara uygun olduğundan, henüz başarılı bir sonuç alamadım. Acaba bu makinadan kullanan ya da küçük ekmek için tarifleri olan var mı?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Sevgiler
Pelin

Adsız dedi ki...

merabalar! benim bi sorum ve de bir yorumum olacak. öncelikle sorumu sorayım: glutensiz ekmek üretmek için ekmek makinelerini kullanabiliyo muyuz? marka olarak önerebileceğiniz var mı?
bir de şu domuz kılı, saç teli konusunda şunu söylemek isterim. gıda mühendisi olarak bu tür mantık dışı karalamalara inanmamanızı tavsiye ederim. sistein amino asitini neden gidipte kıldan elde edelim ki zaten unda bulunan bi protein yapı taşı. unun ekmeklik klitesi düşükse katkı olarak ilave edilebilir ama ekmek fabrikalarının uyguladığı yöntem, kaliteli un (yani gluten içeriği yüksek un)ile kalitesiz (yani gluten içeriği düşük un) unları paçal yapmak kadar basit bi yol. efsane bi durum söz konusu değil.
bi de aklıma gelmişken söylemek isterim alakasız olcak ama... küp şekerler için de sayısız karalama yorum yapılır. yok yapışkan katıyolar, yok kemik tozu katıyolar diye. yapışkan katarak üretici niye maliyetini arttırsın ki zaten kendi nemiyle biraz basınç yapınca şekil alıyor. nemli bölgelerde kendiliğinden bile topaklanır, zorla yapıştırmaya gerek yok! kemik tozu da suda çözünemeyeceği için çayınıza kattığınızda bulanıklığa ve dipte tortuya neden olurdu. kusura bakmayın çok uzattım ama kulaktan kulağa çok saçma şeyler dolaşıyo, her duyduğunuza inanmayın derim ben. herkese afiyet olsun!...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Pelin
kimseden cevap gelmedi, benim de verecek cevabım olmadıgı icin biraz bekledim ama benim de gördügün gibi net bir cevabım yoktu zaten.
Bu makineyi kullanmadım. Ancak önerim tarifleri yarıyarıya denemen. FAkat bunun yine de cok iyi bir öneri oldugunu sanmıyorum. Bazı tarifler yarı yarıya iyi sonuc vermiyor nedense.
Yine de boyle bir yontemle basarili olanlari not etmeten baska care yok gibi...

Binnur A. Ö. dedi ki...

GIda muhendisi arkadas,
bilgilerden oturu cok tesekkurler.
kup seker meselesini de anlattıgın iyi olmus. Hic bir sekilde kup sekeri kullanmayan ve bu yuzden arkadasları tarafından "sen olmeyeceksin, ama biz olecegiz," turunde tiye alınan bir arakadasım var.
En kısa zamanda ona bu bilgiyi ulastirmak lazim.
BEn ozellikle glutensiz unlar icin ekmek makinesi uretildigini sanmiyorum.
Bildigin gibi gluten ekmegin kabarmasi icin en gerekli seylerden biri oldugundan ve kabarmayan ekmekler ne yazik ki basarisiz sayildigindan bana sanki hicbir makine ureticisi boyle bir tasin altina el koymazmis gibi geliyor . Ancak kesin bilgim yok.

Adsız dedi ki...

Merhaba Ekmek Dostları,
Sinbo ekmek makinamızı 2004'te abim aldığında ona kızmış lüzumsuz bir iş yaptığını söylemiştim. Nitekim makina bugüne kadar sarılıp sarmalanıp mutfağın bir köşesine kondu. Sonra bir vesileyle kundağından çıkardım ve şimdi kullanıyorum, şimdiye kadar aklım nerdeymiş diye de hayıflanıyorum. Lafı uzatıyorum ama ikinci denemem olan çikolatalı ekmek gayet güzel kabarınca ve bir o kadar da lezzetli olunca o kadar mutlu oldum ki ekmek makinasına olan hayranlığımı sizlerle paylaşmadan edemedim. Bu arada yeni tarifler yaratmada bu derece usta olan Binnur'a da hayranım:) (ki gerçekten zor bir şey olduğunu öğrendim) İlk denemem tatlı çörekti ve taş gibi oldu; sonradan acaba tarifte maya, soda, kabartma tozu vb olmadığı için mi kabarmadı diye düşündüm. Uzun lafın kısasına gelince tariflerde sert beyaz ekmek unu, ekmeklik un diyor ama marketlerde hep çok amaçlı, pasta böreklik unlar var. Denildiğine göre organik gıda satan yerlerde bulunuyormuş ya da büyük marketlerin organik gıda reyonlarında. Ankara bu tür un bulabileceğim yerleri bilen var mı acaba ya da çok amaçlı unları kullanmak ciddi dezavantaj mıdır? Son olarak ben çocukken pazarları ekmek çıkmadığı için annem ekmek yapardı. Onun tarifini elime geçirebilirsem Sevgili Binnur'a ekmek makinası versiyonu için göndereceğim:) Herkese afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

mrb harika bi siteniz var.bayıldım .ekmek makinem yok ama sanırım alıcam bu gidişle.yemek sitemde arkadaşların biri tavsiye etti sitenizi.hemen sık kullanılanlara ekledim.elinize sağlık.yorumlarıyla katkıda bulunan arkadaşlarada teşekkürler iyi bi yol gösterici oldular arkadaş çevremde ekmek makinesi konusu vardı sayelerinde onlara yardımcı olabilicem .tekrar teşekkürler

Adsız dedi ki...

Kenwood'un 900gr ekmek yapan modelini bir yıldır kullanıyorum. En çok Söke un'un yedi tahıllı ve tam buğday karışımlarını kullanarak ekmek yapıyorum. Su yerine süt kullanıyorum. Biraz daha az kabarıyor o zaman ama yumuşak kek gibi bir ekmek oluyor. Bir ekmek bana ve eşime bir hafta gidiyor. 1 yıldır çarşıdan hiç ekmek almadım.

Kenwood'un plastik aksamı ve kabı çok sağlam. Ancak karıştırma parçasını kilitlemek konusunda bazen problem yaşadığım oluyor. O zaman karıştırma sırasında kol ses çıkarıyor.

Çok farklı tariflerde bazen fazla kabarma nedeniyle taşma olabiliyor, o yüzden kabarma aşamasında makineden fazla uzaklaşmadan müdahale etmek gerekiyor.

Bu hafta annemlere de makine alacağım. Çünkü ekmek yapıp götürdüğümde onlarda ekmeğin hastası oldu. Ayrıca Arena'ya çıkan ekmekleri yemek zorunda değilsiniz.

Annemlere 1000 gr üstü çift karıştırıcılı bir model almak istiyorum. Zira onlar biraz kalabalık. Modelleri araştırıyorum. Simtel ve Alaska modellerini gördüm. Fiyatları 90.YTL.civarında.

Adsız dedi ki...

Ben Arçelik aldım. Son derece memnunum. Sinboya göre fiyatı biraz yüksek ama yaygın servis ağı ve bir problem karşısında çok hızlı çözüm benim için önemli.
Ekmek yapma olyına gelince yıllarca ne yediğimizin farkında bile değilmişiz. Yok kepekli ekmek ara yok mısır ekmeği ara, yok tuzsuz ekmek ara hepsi bitti.
Sabahları sanki apartmanın alt katında ekmek fırını varmış gibi bir hisle uyanıyorum. Mükemmel.

Adsız dedi ki...

merhaba,
lezzet dergisi bu ayki konuları arasına ekmeği de almış. hediye olarak da soke unun ekmek makinası karışımlarından veriyor. binnur hanımın da dediği gibi her pakette 500 er gr lık iki un karışımı ve iki maya paketi var. markette bu paketler 3 kusur ytl, lezzet dergisi ise 2 ytl 90 ykuruş. afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

canım harikasın.. Buradayım hep...4705im var ve bıkmadan hergün 2-3 defa ekmek pişiriyorum..Nasıl güzel kabarıyorlar bir görsen...Evim de mis gibi kokuyor..
Sevgiler
egeden

Unknown dedi ki...

Herkese selam. Ekmek makinasiyla bugun tanistim. Henuz almadim ama sinbonun 4708'ini dusunuyorum. Pilav yapma ozurlu oldugumdan bu modeli dusundum. Kullanan var mi? Cunku eger pilavı iyi yapmiyorsa 2 kati para vermeye gerek yok. Diger sinbolardan birini alacagim. Simdiden tesekkurler.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Nebahat hanım merhaba,
bahsettiginiz makineyi ben kulannıyorum. Pilav yapması süper, ancak yogurdu tutturamadım daha (kullanım klavuzunda nasıl yapılacagı yazmıyor)
Ekmek haznesi ise kucuk geldi gozume. 2-3 kere denedim ekmeklerini dahatam begenemedim.
BEnde bulunan klasik, en eski tip ekmek makinesi sanki daha mı guzle ekmek yapıyordu diyorum
sevgiler.
Ozlem

Unknown dedi ki...

Ozlem hanim hizli cevabiniz icin tesekkurler :))

Birsey daha sorabilir miyim? Ekmeklerin tadindan memnun musunuz? Şöyle söyleyeyim. Bakkallarda satılan ici pamuk gibi olan ekmekleri asla almiyorum. Karafirin tarzı ici tok olan ekmekler tercihim. Bunlar bu sekilde mi yapiyor ve kabugu cok sert oluyor mu? Biraz uzun oldu :))

Meriç Rodoplu dedi ki...

Merhaba,

Ekmek yapma makinası almak istiyorum, genelin tercihi Sinbo gibi görünüyor ancak 3 saat sürsi bana biraz uzun geliyor. Geçen hafta kuzenimin aldığı Kenwood ile 1 saate yapılmış bir ekmek yeme fırsatı buldum, sonuç çok başarılıydı. Merak ediyorum başka makinaların (özellikle sinbo) buna yakın hızlı programları ve bunları deneyenler var mı? Yanıtlar için şimdiden teşkkürler :)

Binnur A. Ö. dedi ki...

Meriç hanım
Tüm ekmek makinelerinin sinbo'nun da 1 saatlik hızlı programları bulunmakta. Ancak hızlı ekmek denen bu ekmek daha çok kabartma tozu ile yapmak için, bir nevi kek elde etmek için. Ancak bu programı mayalı ekmek yapmak icin kullananlarda var fakat bu cok da dogru bir kullanım degil bence. Cunku maya ekmegi kabarmtak icin bir 1-2 saat sure ister.
3saatlik programda da makine surekli calısmıyor anlayacagınız.

Meriç Rodoplu dedi ki...

Bir sorum daha var :)
Sizin makinanızın ölçülerini rica edebilir miyim? (marketlerde de,webde de göremedim de)

Hem dış yüzey hem de ekmek kabının ölçüleri olursa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

merhaba
ben ekmek yapma makinesi almak
istiyorum ama marka konusunda cok kararsizim arkadasim kenwood marka aldi fakat sabaha kuramiyor cunku calistiktan 5 dk sonra kenarlarini siyirmak gerekiyomus bana yardimci olurmusunuz lutfen.bide markaninda kendi icinde modelleri var baktigim kadariyla onuda yazarmisiniz simdiden tesekkurler

Meriç Rodoplu dedi ki...

Merhaba,

Binnur Hanım sizin ölçüleri bekleyemeden makinamı aldım.
Yine de teşekkürler :)

Kenwood Rapid Baker BM210 ekmek yapma makinasında karar kıldım.

Hem de piyasadan oldukça ucuz bir fiyata (150 YTL 10 Taksit) ve ücretsiz kargo ile internetten :)
Aşağıda adresi bulabilirsiniz.

http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pCategoryId=1967&pSubCategoryId=1967&pBrandId=1239&pInstanceId=73136

Cuma günü teslim aldığımdam beri deniyorum :) Sonuçlar çok başarılı. Kuzenim sağolsun o tavsiye etmişti bu markayı, ben de denediğim kadarıyla çok beğendim.

Kısa programı da çok başarılı, 1 saate ekmek yapabiliyorsunuz. Denedim sorun yok :)

İleri saate kurmada da problemsiz. 5 dk sonra kenarları sıyırmak gerekiyor ne demek anlamadım :) Bu haftasonu 3 değişik tipte ve programda 3 ekmek yaptım hiçbirinde böyle bir şey yapmam gerekmedi :)

Şu ana kadar tek keşke şöyle olmasaymış dediğim kısmı üst kapağının kilitsiz olması. Şu andaki haliyle ekmeğin fazla kabarması durumunda kapağı itmesi gibi bir durum oluşabilir.

Bunun dışında malzemeleri (plastik, teflon vs) çok kaliteli görünüyor.

Ayrıca beğendiğim bir diğer özelliği de boyutu. Diğerlerinden daha küçük ve sapı sayesinde kolayca taşınabiliyor.

Kenwood Rapid Bake BM210'la yeni tanıştık ama ilk izlenimlerim bunlar. Ekmek makinası almak isteyenlere yardımı olur belki :)

Meriç Rodoplu dedi ki...

Tekrar merhaba,

Yukarıda linki yanlış vermişim, düzeltiyorum :)

http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pCategoryId=1967&pSubCategoryId=1967&pBrandId=1239&pInstanceId=73136

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,

dün tesadüf eseri evcini blogunda dolaşırken senin blogunu gördüm ve bütün tarifleri inceledim. hepsi harika görünüyor. bunun üzerine öğle tatilinde gidip hemen kendime sinbo'nun 4705 modelini aldım. hafta sonu deneyeceğim. bu arada makinanın kullanma kılavuzunun arkasında internet bölümü var ve ilk sırada senin blog adresin olmak üzere 8-10 adet yerli ve yabancı adres vermişler. belki biliyorsundur ama ben yazmak istedim.

sevgiler

Pınar

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili MEriç
makineni gule gule kullan...

Umarım mis gibi ekmeklerle hane halkının yuzunu sık sık guldurursun.

Ebat konusuna gelince biraz gecikmeli bir cevap ama ebatı cm olarak bilemiyorum. Ancak tum ekmek makineleri asagı yukarı aynı "hantallıga" sahip gibi.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Pınar,
evet klavuzdan haberim var ama benim de cokgec haberi oldu esasen.

Beni dusunup farketmemiş olabilecegim turu bir iyiniyetle bunu bildirdigin icin sana cok tesekkur ederim.

Tariflerimin hepsinden cok cok memnun kalirsin insallah.

Sevgiler
ve gule gule kullan makineni.

.. dedi ki...

merhaba, eşim Kenwood rapid-bake BM200 model bir makine almış. 3-4 kez denedik kullanmayı ama çok az kabardı;ekmeklerin ortalama yüksekliği 3-4 parmak kadar olabildi; satan yere gittiğimizde ılık değil sıcak suyla denememiz söylendi ama bu bana pek akıl karı gelmedi.Bir de süt tozu bulamadığımdan ekleyemedim. Çok fark eder mi? teşekkürler

Karamera dedi ki...

Merhaba,
Ben bir heves ekmek makinası aldım. Ama yaşadığım yerde Arçelik servisi var diye onu tercih ettim. Öncelikle ilk yaptığım ekmek bir facia oldu. Tarifler gramla, ölçü kabında gram yok. Bir de önce unu sonra suyu koyduruyor ki okuya okuya bloglardan öğrendim yanlışmış. Sonraki denemelerim o kadar felaket olmasa da pek insan içine çıkarılacak gibi oldu denilemez. Bir de makina çok ses çıkarıyor karıştırırken. Zaman ayarlaması var gece filan pişirmek için sözde ama o çalışırken uyumak mümkün değil. Bir de bittiği zaman kapatmazsam durup durup tiz bir bip sesi çıkarıyor. Acaba diğer makinalar da böyle dertler çıkarıyor mu? Yoksa ben Arçelik alarak hata mı ettim.
Meral

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ben de geçen haftasonu itibariyle Moulinex XXL Home Bread modelini satınaldım. Diğerlerinin aksine haznesi oldukça büyük geldi (ve yatay olarak duruyor). Max 1500gr'a kadar yapabiliyormuş.

Hemen bir deneme yaptım :)
Bir kek ve sütlü ekmek yaptım ard arda.. Geç saat olduğu için ve ekmek yapma süresi 3:20 civarı olduğundan, zamanlayıcıyı kurup uyumaya gittim.

Kabarmayacağından biraz şüphe ediyordum ama Sabah son derece güzel kabarmış bir ekmek ve o güzel koku ile uyandım :)

Bundan sonra diğer tarifleri denemek lazım ;)

Adsız dedi ki...

merhaba,
galiba benim makinamdan kullanan yok.Benim makinam Esse..İçinde 2 tane dönrn karıştırıcısı var ve kmek dikine değil yatayına pişiyor..Fritöz gibi duruyor dışardan bakıldığında..Piyasaya göre biraz pahalı ama çok memnunum..Bu arada ben hiç pilav ve yoğurt yapmayı denemedim..Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

Adsız dedi ki...

benım makınam sımbo ve hıc ses cıkarmıyo desem yerıdır sabah kurdugumdada hıc sorum yasamadım ama bende ıcınden cıkan kıtapcıkta bı tarıf denedım pek memnun kalmadım soke unun hazır karısımlarını kullanıyorum cok ıyı sonuclar alıyorum
zeytınlı ve cıkolatalı tarıfı olan varsa lutfen verebılırmı tesekkurler

Adsız dedi ki...

merhabalar

Bir haftalık SİNBO 4705 ekmek makinesi kullanıcısıyım :)
Ekmeğin pişmeye yakın çökmesi problemini sanırım maya ve su oranını ayarlayarak çözebileceğim deneye deneye,ama ekmeğimin üzerinin kızarmaması ve dış kabuğunun çok sert ve kalın olmasını nasıl engelleyebilirim? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.Her ekmek yapışımda bakalım bu kızaracak mı diye beklemek sinir bozucu :)

SEVİL

Adsız dedi ki...

Selamlar;
anneler günü sebebiyle, kardeşim ile ortak annemin cok istediği ekmek yapma makinası almak istiyoruz.

ancak kafama bir şey takıldı,

King K 103 Home Baker Ekmek Yapma Makinesi ile Sinbo 4705 Ekmek Yapma Makinesi arasında kararsız kaldım..

sebebi de, teknesinin dik veya yatık olması..

bu iki makinenin özellikleri göz önüne alınınca hangisi daha iyidir acaba? hediye alacağımdan memnun olmasını istiyorum takdir edersiniz ki..

simdiden teşekkürler ederim

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Bahriye
ekmeğinizin şeklinin nasıl olmasını istediğinize göre tercihinizi kullanmanizi tavsiye ederim.
Dik kazanlar da kabarma cok daha havalı oluyor.
Yanlamasına uzanan kazanlarda ekmek daha bir bildigimiz somun formatında , yukarı degil yana dogru oluyor.
tercih sizin.

Binnur A. Ö. dedi ki...

sevgili sevil
benim verdiğim tariflerde bu stresi yasamazsın. Yani çökme sorununu. cunku ben çöken ekmeklerimi bloga koymuyorum.
ama kabuk sertliği ve rengi konusunda büyük küçük ekmek ayarlaması işine yarayacaktır.
Küçük somun 7 dakika daha az pişiriyor.

Adsız dedi ki...

mulınex marka ekmek yapma makinası aldım kartal real magazasından arızalı çıktı şu an bir muhatap bulup degiştiremiyorum.bence mulinex alırken iki defa düşünün.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Dün Migrostan sinbo ekmek makinası aldım, hemen denedim ruşeymli ekmek yaptım, sonuç gerçekten mükemmel oldu. Kullanım kılavuzunda ekmek pişirmede ayrıntılı bilgi almak isteyenler için birkaç blog adresi verilmiş başında da bu ekmekkokusu geliyordu. Artık bu bloğun müdavimiyim:))

Adsız dedi ki...

Uzun bir araştırmadan sonra bir ekmek makinesi de ben aldım. Kararımı verirken bu sayfalar çok işime yaradı, teşekkürler...

Aaron dedi ki...

Sinbo ekmek makinası daha garanti süresi bile dolmadan arızalanıyor. Ben her gün bir ekmek yapıyorum. Çok memnundum ancak şimdi aldığıma bin pişmanım. Geceleri takırtı sesinden uyuyamıyorum. Çözüm mü yok! Bu gidişle makinayı pencereden fırlatıp kurtulacağım.
En az 10 arkadaşıma tavsiye ederek sinbo ekmek makinası aldırmıştım. Şimdi yüzlerine nasıl bakacağım diye düşünüyorum. Keşke hiç karışmasaydım :(

Suat Önal dedi ki...

Su anda saat gece 01:08 ilk ekmegideniyorum durun bakalim ne cikacak :)) eger basariersam disaridan ekmekalmayidusunmuyorum lezzetli olursa

Unknown dedi ki...

merhabalar ben babalar günü için babama almayı düşünüyorum.makinadan yana bir şüphem yok fakat babam çavdar ekmeği yiyor şeker hastası olduğu için,light ekmek yapmak için gerekli unu temin etmek kolaymı ben ankarada yaşıyorum ona göre almayı düşünüyorum

Binnur A. Ö. dedi ki...

Wolki,
Cavdar unu heryerde satılıyor. Migros'ta mesela migrosun kendi urunu var, ayrıca REal'lerde IREKS marka var.

BEnce babanız icin cok guzel bir hediye ekmek makinesi. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

benimde kanıma girdiniz.sinbo 4705 modelini aldım bugün ilk ekmeğimi 1 saat önce pişirdim.çok lezzetli oldu.ekmeğimde hiç sorun çıkmadı.sitenizdeki tarifleri keyifle yapıcam.teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Merhaba,merak ettiğim bir konu var. Ekmek yapma makinasının 480 ya da 600 watt olması pişirme açısından farkettirirmi. 780 watt olanlarda piyasalarda var. Bir türlü karar veremedim hangisini alacağıma... teşekkürler

Adsız dedi ki...

Henüz iki günlük kullanıcı olarak, çözemediğim nokta şu: Varsayalım, 10 saat sonrasına makineyi programlamak ve yine varsayalım zeytinli ekmek yapmak istiyorum. Yoğurma sonrası katkı malzemesi koyma sırası geldiğinde, uyanıp, malzemeyi koyacak değilimdir sanırım :) Makinenin çalışıp, o aşamadan sonraki saatler için programlamayı dikkate alacağını ummuştum ama öyle de yapmıyor (Sinbo 475) ya da ben beceremedim. Bu sorunu nasıl aşıyorsunuz?

Adsız dedi ki...

HATİCE CEYLAN ....LÜTFEN YARDIM !!!

Bendede SİNBO ekmek yapma makinası çok güzel ekmek yapıyor, ama değişik malzemeler atıp lezzet katmak istiyorum (haşhaş-susam-kuru üzüm-fıstık vb.)ne zaman nasıl katılacağını bilmiyorum açıklamada ikinci yoğurma öncesi sinyal sesinden sonra diyor??? makinayı durdurupta mı malzemeleri ekleyeceğiz yoksa direk durdurmadan direk kapağı açıpta mı ekleyeceğiz. Şimdiden cevaplarınız için Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Benim ekmek makinam Elta. Modelin tıpatıp aynısı Sinbo da yapmış.Çift karıştırıcılı fakat internetteki tariflerin bir çoğu bizimkiler gibi büyük hacimli makinalara olmuyor.Moulinex gibi makinalardan şikayet eden arkadaşlara bir de şu tarifi denemelerini öneriyorum:
1+1/3 cup su
2 tsp tuz
2tbsp şeker
2tbsp sıvıyağ
4 silme cup un
2tsp instant maya
Program 1 de Orta kabuk ayarında 2 Ibs olarak pişiriliyor.Şeker miktarını 5tbsp olarak yaparsanız tost ekmeği gibi tatlımsı bir ekmeğiniz olur.Bu tarifi 2 cup normal un, 2 cup kepekli un da yapabilirsiniz.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Türka, tariflerimden faydalanmana cok sevindim. Afiyetler olsun.

Hayir pişirme wati pişirmede fark yaratmaz sizirn elektirikten kar etmenize yardımcı olur.


Sevgili Guven,
ne yazık ki bu durumda kalkıp zeytini gereken saatte koymanız gerek :)
Ya da katkısız ekmekleri bu tur bir pr og. da tercih edeceksiniz.

Sevgili Hatice, tum bu ek malzemeler ile ilgili kas edilen bip ilk yarım saatin sonunda duyacagın bip sesidir. baska bip yok.

Anonime
tarif icin tesekkurler denemeye calisacagim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Binnur hanım, öncelikle kitabınız çok güzel... aldığım günden beri elimden düşürmüyorum. Ellerinize sağlık... Çok şey öğrendim sayenizde, teşekkürler... Bugün ilk defa 2 kap unla garantili kabaran ekmeği denedim. 500 gr ayarında ve medium kabuk seçtim ama çok kabarmadı ve ekmegin altı biraz kızardı sadece. Diğer taraflar bembeyaz kaldı. Kokusu güzeldi o kadar... Tarifinize uydum ama sonradan ara ara birer kaşık su ekledim sanırım ondan olmadı. Makinayı da bugün aldım ve geri versem mi diye düşünüyorum. Oldukça basit bir ekmeği beceremeyince moralim bozuldu:))

Adsız dedi ki...

sevgili binnur,

seni ve blog'unu daha dün keşfettim ve de ........ fanın oldum şekerim. bilgisayar ekranından bile sıcacık ve de mis gibi kokan çocukluğumun ekmek fırınlarına girmiş gibi oldum. (eskiden annem fırına yollardı ekmek almaya, ellerimiz yana yana getirirdik ekmeği eve, tabii kabuğunda küçük delikler açarak:)) seni nasıl keşfettiğime gelince, bakkallarda ki içi boş çıkan hafif ekmeklerden artık allah günah saymasın ama sıkılarak eve bir ekmek makinesi almaya karar verince ne alsam diye araştırmk için bilgisayara girer girmez beni ağına düşürdün:) yanlız, diğer ekmek dostlarının yazılarından anladığım kadarı ile bu ekmekler büyük oluyor. biz evin ekmek yemeyen üyelerini (kedi ve köpek) saymazsak evde iki kişiyiz. ben açıkçası daha çok, kahvaltıya bize gelen arkadaşlarımız için, zeytin yağına bandıra bandıra yenecek daha küçük ebatlı ama farklı farklı lezzette ekmekler yapmayı hayal ediyordum. bu makinelerle böyle bir şey mümkün mü? yani ekmeğin hamurunu makinede hazırladıktan sonra bölerek yine makinede sırasıyla içlerine farklı malzemeler koyarak bir kaç çeşit ekmek yapıp hepsi aynı fırında pişirilebilir mi? cevabına göre koşarak bir makine almaya gidicem. bekliyorum. sevgiler.

Senem

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Esma,
o tarif cok guvendigim bir tarifti. Sonuca sasırdım. Ama basarısız sonuclarda cok cesili nedenler olabiliyor.
Fakat bir tarif yuzunden de makineni geri gondermemeni tavsiye ederim.
Baska tarifler de deneyip duruma bir bak derim.
Ve beni haberdar edersen sevinirim. Sevgiler.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Senem,
"ağına düşürdün" tanımın tebessüm ekledi yüzüme:)
Guzel sözlerin icin tesekkur ederim sana.
Ekmekde küçük delikler açtığımız günler burnumda tüttü. Şimdi o görev kızıma ait, ama benim yapımım ekmeklere.
Her seferinde minik parmakları ile ekmek oymak onun bir görevi sanki.:)

Soruna cevabım "evet"
Makinenin hamur programı oluyor. Bu benim makinemde 8 nolu prog.ama ben o progun bitmesini beklemiyorum, hemen yarım saatde makineyi kapatıp hamuru alıyor ve şekilendiriyorum.
Kitapta o şkilde yapılan ekmeklerden de tarifler verdim. Bu sayfada pek yapmadım o işi ama burada da yakında yaparım...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba... İlk başarısız denememden sonra iki tarifinizi denedim. Biri edebiyle kabaran türk ekmeği diğeride ne italyanı türk ekmeği olan tarifler. İkiside son derece güzel oldu... Sanırım ben ilk denememde bir yerde hata yaptım, yarın yeniden deneyeceğim garantili kabaran ekmeği. Bu arada merak ettiğim bir şey var. Benim makinada yoğurucu ekmeğin içinde kalıyor ve ekmeğin altını hafifçe oyarak çıkarmak zorunda kalıyorum, bu normalmi? Aslında yoğurucunun yerinde kalması gerekmiyormu anlayamadım:) Sevgiler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili esma,
Sonunda sonuctan memnun kalmana cok sevindim.
Bu arada yogurucu bıcagın ekmek icinde kalması cok normal. Fakat bu senin canını sıkıyorsa makine üreticilerinin önerdigi bir başka şey var ki onu deneyebilirsin: Yogurma işlemi bittikten sonra elini hamurun icine daldırıp bıcagı cıkarabilirsin.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Binnurcummm,
Aynen geçen gün dediğim gibi koşarak bir Simbo 4705 aldım. Ve şu anda ilk denememi yapıyorum. Heyecandan ölücem:) Makine aldım ya hemen yanında mısır unu, söke 7 tahıllı un vs... ne varsa doldurdum. Eve bir gelirim ki ne göriim; evde un yok...!! yani envai çeşit un var bildiğimiz beyaz undan yok:) ben de söke un'un üzerinde ki tarifi yapıyorum şimdi. belki ilk deneme için riskli bir girişim ama cesaret olmadan hiç bir şey olmuyor şekerim. Meraktan makinenin başında nöbetteyim. Gelişmeleri bildireceğim. öpücükler...

Senem

Binnur A. Ö. dedi ki...

oh ne güzel,
ekmek makinen hayırlı olsun.
aslında söke hazır un karısımları riskli degil aksine son derece kesin sonuc verirler.
ama ekmek macerasına cıkmak isteyenlere göre degildirler. esas heyecan insanın kendi deneylerinde yatıyor senemcim,
fakat yine de söke un karısımlarının nefis tadını da es gecmemek gerek.
(beyaz unsuz ev mi olurmus. aşkolsun :))

Adsız dedi ki...

muhteşemmmmmmmm... nefissssssssss... harika kabardı, sünger gibi oldu ve çok çok lezzetli... e ben kilo alırım ama böyle, ne olucak şimdi.!!??:) bütün tarifleri ardarda denemek istiyorum. eşe dosta dağıtmazsam duman eder bu ekmekler beni, çoluk çocuk da yok yandık vallahi..:) şimdiden köpeğimden başladım paylaşmaya..:)

sevgiler binnurcum.

Senem

Binnur A. Ö. dedi ki...

işte böyle bir hastalik ekmek :)
afiyet olsun
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar öncelikle siteniz çok güzel bende bundan 4 gün önce sinbo 4705 ekmek makinasını aldım birkaç denememde ekmek içeri çökme yaptı fakat dün eşimle yaptığımız ekmekteki unu makinanının bardağına unu sıkı bir şekilde doldurduk ve ekmeğimiz çökmedi ve güzeş kızarmış bir ekmeğimiz oldu benim merak ettiğim ekmeğin çökme nedenleri nelerdir....

Unknown dedi ki...

merhaba,
sitenizi ekmek yapma makinesi ararken keşfettim ,çok ilginç şeyler yazmışsınız..bukadar çok kullanan olduğunu bilmiyordum. Bu makineyi aramamın nedenide bugün haberlerde dinlediğim kadarıyla ekmeklerdeki maya oranı serbest bırakılmış.Maya sağlık kurallarına uygun şekilde kullanılmadığında ölümlere varacak hastalıklara yol açıyormuş.Bende ailemi bu tür bir riske sokmak istemiyorum.En kısa zamanda gidip bir makine alacağım ve tariflerinizi yapacağım.
Tekrar görüşmek üzere sevgiyle kalın....

Adsız dedi ki...

sinbo ekmek yapma makinesini yeni aldım.ilk deneme başarısız,sanırım sorun mayada lütfen hangi marka ne tip maya kullandıgınızı bana söylermisiniz teşkkürler.

Binnur A. Ö. dedi ki...

sevgili gülşah
guzel sözler icin cok tesekkur ederim.
denemelerini bizimle de paylaş emi
sevgiler

Binnur A. Ö. dedi ki...

isimsize,
mayanın markası farketmez aslında. sadece son kullanım tarihi gecmisse ise yaramaz.
bir de mayayı haddinden fazla koymanız ekmeği çökertir.
bir baska neden de sıvının falza konması.
ama benim kullandıgım markayı soruyorsaız: instant maya olarak dr oetker .

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Uzun zamandan beri süt tozu arıyorum fakat hiçbiryerde bulamadım. Real,migros,carrefour gibi büyük marketlerde dahi yok... Yeni alan ya da herhangi bir marketde rastlayananız varmı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Süt tozu aslında büyük marketlerde var. En azından Mİgros'ta olduguna cok eminim. Hangi sehirde oturyorsunuz?
Ayrıca 3 M Migrosları denediniz mi?

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,
Ekmek denemelerim son hız devam ediyor, hatta ismim ekmekçiye çıktı bile. Her gün bir ekmek mutlaka yapıyorum, marketlerin un reyonlarından ayrılamaz oldum... çeşit çeşit un paketleri dolu torbalarla dolaşıyorum artık:)) Bu aralar çalışmadığım için biraz sıkıntılıydım ama resmen terapi gibi geldi ekmek yapmak. Sürekli yeni tarifler deneyip, değişik ekmekler yapmaya çalışıyorum. Güzel olanların tariflerini yazacağım mutlaka... Tek sıkıntım süt tozu bulamamak.O kadar çok aradımki anlatamam. İstanbul gibi bir yerde bulamamak çok ilginç değilmi?
En kısa zamanda tariflerimi anlatacağım... Sevgiler

Adsız dedi ki...

ben istanbul da oturuyorum... bir kaç büyük migrosa baktım ama maalesef bulamadım, hafta sonu real de aradım, oradada yoktu...belkide bana denk gelmemişde olabilir... tekrar bakarım artık... teşekkürler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Esma,
senden önce biri daha süt tozunu bulamaktan dert yandı. Cok tuhaf ben o kadar kolay buluyorum ki burada (İZmit'te)
ve burada olan İstanbul'DA ZATEN VARDIR DİYE DÜSÜNÜYORUM.(pardon yanlıslıkla caps lock oldu)...

Büyük migroslarda bulabilecegini sanıyorum. Olmadı Pınar Süt'ün sayfasına istek mi hyapmalı nedir...
sevgiler
Denemelerinin sonuclarını beklerim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,
Süt tozu hakkında migrostan bir yetkili ile görüştüm. Pınar süt tozunun üretimi ya da dağıtımı ile ilgili bir sorun varmış ve istanbul'da sadece avcılar şubesinde 2 adet kalmış, birde izmitte son ürünler varmış. Türkiye stoklarında sadece 10 adet kaldığını söylediler. Avcılardan bana son iki taneyi getirdiler, bugün gidip aldım. Sanırım bir daha üretilmeme ihtimali var, istersen orada bulursan hemen al. Bilgin olsun istedim. Sevgiler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Esma,
bu bilgi icin cok tesekkur ederim. Esasen bu benim korktugum sey. Cunku bu ulkede Pınar'dan baska sut tozu ureten yok. VE Pınar'ın baska urunlerinin satisi oldukca iyi iken cok talep almayan bir ürünü üretmeyi kesmesi normal bir durum gibi.. Ancak yine de Pınar'ı bu fikrinden caydirmak icin bir seyler yapabilir miyiz?

Hemen ilk gorudugum yerde ben de yedekleme yapacagim. Zira evde süt tozu kalmadi (bu süt tozu sadece ekmekde degil evde süt klamadiginda da ise yariyor. Ben alisveris merkezlerine uzak bir yerde oturuyorum artik. YAni süt tozu en cok benim gibi insanlara sart.)

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,
Pınar müşteri hattına ulaşamadım bir türlü, sabah mail atmıştım, az önce aradılar. Maalesef üretimi durdurulmuş.
Ama konuştuğum kişi bu konu hakkında çok fazla arayan olduğunu söyledi ve yetkililere bildirildiğini ekledi. Umarım dikkate alırlar...
Ben yeni kullanmaya başladığım halde çok memnun kaldım, ekmekler daha bir leziz oluyor gerçekten.
Arkadaşlarımı mail atmaları konusunda yönlendiriyorum, ne kadar çok arayan olursa belki tekrar birşeyler olabilir. Aklıma başka yapacak bir şey gelmedi:)

Binnur A. Ö. dedi ki...

Acaba o yetkililer kim ve mail adresleri ne?
Ben de bir mail zinciri baslatabilsem..

Adsız dedi ki...

Bulabildiğim tek mail adresi süt tozunun kutusunda yazan adres... info@pinar.com.tr

Yetkilileri nasıl öğreniriz bilmiyorum ama iki telefon numarası vardı internette.

0232 - 436 15 15 pınar süt
0232 - 482 22 00 yaşar holding

Buradan belki yetkililere ulaşılabilir

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Süt tozu hakkında bir gelisme oldumu, merak ettim. Dün sordugum bir markette görevli üretimi durdurulmadı sadece dagıtımında sorun var dedi. Çok fazla talep oldugunuda ekledi. Umarım öyledir...

evinkedisi dedi ki...

Sevgili Binnur;

Bloğunu bloglar arasında dolaşırken gördüm ve üzerine atladım diyebilirim. Sabahtan beridir de yorumları okuyorum.

Benim makinam Kenwood BM210, bazı unlarda başarılı sonuçlar alınıyor bazılarında başarısız olunuyor. Burada ( Arap Emirlikleri / Sharjah ) organik ekmek makinası unları keşfettik. Hemen yazayım ismini, Dover Farm Organic. İngiliz malı bir un markası bu ve sonuçları harika! Değişik türleri var. Beyaz ekmek de ağartılmamış, zengin tür. Bu bizdeki bembeyaz, sünger gibi ekmeklerden sonra en hoşuma giden detay oldu.

Glutensiz ekmeği sormuş birisi, benim kullandığım makinada Gluten Free denilen bir program da var. Biliyorsunuzdur, bazı insanların gluten allerjileri var. Yani, ekmek kabarmasa bile bu onlar için bir zorunluluk. Glutensiz ekmek yapımı için Kenwood'u bu detayı düşündüğü için önerebilirim.

Ekmek yapımı konusunda daha çok yeni de olsam en büyük zevklerden biri olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık diyorum :)

Adsız dedi ki...

merhaba bende ekmek makinalarının nekadar gereksız oldugunu dusunenlerden ıdım .Taki abimlerde neler yaptıgını gorene kadar .Hemen bende gıdıp simbo marka aldım .Fakat eve gelip calısmadıgını ve alttakı cekmecesının cıkmadıgını gorunce moralımız cok bozuldu.esım cok sınırlendı ve gerı verdı.ama moulinex marka ekmek makınasını aldı.ilk ekmegım harıka oldu oglum boyle ekmek hıc yemedımdedı .bır cırpıda bıtırdık ertesı sabaha 2 dılım kalmıstı. hemen ıkıncısını yaptım busefer aynı tarıfe cevız koydum oda mukemmel oldu.bayıldık sımdı yenı tarıfler deneyecegım .moulinexı herkese tavsıye ederım.sımdı tarıfı vereyım 1+1\8 cup su
1.5 tsp tuz
2 cup un
1\2 tsp seker
1 cup un
1.5 tsp kuru maya
makinaya bu sıraya gore koyulacak
eger cevız veya baska bır sey eklenecekse ılk bıpten sonra ekledım harıka oldular.Birde moulınex ıcın bu tarıf program 6 kıtırlama p ve kg 750 olucak ayrıca mayalanma sırasında kapak hıc acılmayacak.Afıyet olsun
ozlemb

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Kitap için tebrik ederim oncelikle, ben de edindim :)
bir soru(nu)m var. Sinbo ekmek makinem var. Performansindan genel olarak cok memnunum. Mis gibi ekmekler yapabiliyorum AMA..karistirici aparatindan yana derdim var. Son derece ozen gostermeme, cizecek hicbir sey yapmama ragmen kaplaması soyuluyor!!! Ikinci karistirici da cope gidecek, saglik acisindan endise ediyorum, teflon tipi kaplamaların soyulması hiç iyi değil. Yedek parcayi
bulmasi, beklemesi de ayri dert.... Bana mi denk geldi, yok mu benden baska sikayetçi?

Binnur A. Ö. dedi ki...

Evet ne yazıkki kazanlarda boyle bir problem var. ama diger makinelerde is nsıldır onu bir sormak lazım.... ben de 2. kazandayım. ve dedginiz gibi bulması getirtmesi bir dert gercekten.
bunu sinboya bildirmeli. sevgiler

Recep METE dedi ki...

ben simbo ekmek yapma makinesi aldım.Geceden malzemeleri koyuyorum.sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanıyoruz.Maşallah çok güzel ekmekler yaıyoruz.Hiç kabarmama sorunu yaşamadım.ben simbo ekmek yapma makinesinden çok memnunum.

Adsız dedi ki...

selam binnur,
özellikle biz kadınlar belli zamanlarda kendimiz ve ailemiz için sağlıklı yaşam dersleri çalışıp uygularız, durum bizde de böyle..çozukluğumda ekmeğimizi kendimiz yapardık, akdeniz-yörüklerinden olduğumuzdan yufka açılır 10-15 günde..sabahları taze bazlama-sıkma-börek yapılırdı..istanbula geldikten sonra araştırmalarım sonucunda en saglıklı ve doğal ekmeğin belediyenin çıkardığı halk ekmek olduğunu ögrendim ve bulduğum her yerden alarak evde stok yaparak misafirlere bile yediren biri olarak; evde ekmek yapmak için tarif ararken sitenize ulaştım..gerçekten çok güzel,elinize, yüreğinize sağlık.artık evde bi minik bey var ve onun için sağlıklı ve vitaminli doğal ekmek yapmak için sizinde teşvikleriniz sayesinde simbo 4705 ekmek mak. aldık bugün.hemen denedik eşimle.ve gecenin 11inde teryağı-balla "yat geber" yiyorduk üniversite yıllarında olduğu gibi.:-)..bizim makinede somun ayarı değil sadece 700-900 gr.belirtmişler..
bi sorum olacak.arkadaşım ay başında başka bi marka aldı,markasına güvenerek aslında.bu makinede ekmek ısıtma ayarı var,evdeki ekmekleri,daha önceki yaptığı ekmekleri ısıtabiliyor.acaba bizim makinelerde de var mı bu ısıtma ayarı.kitapçığı öok yetersiz.çok laf var ama bilgi yok açıkçası..
denmeler hakkında bilgi vermek duasıyla...ağzınızın tadı hiç eksilmesin...kalbinizin gerçek sahibine emanet olun...yörükkızı zülal

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Zulal,
uzun ve keyifli notun icin tesekkurler.
Son zamanlarda yogunlugumdan dolayı hic ekmek yapamaz oldum cok uzuluyorum.
eger yaptıgın ekmeklerde yenilik veya yeni bir fikir varsa bizimle tarifi paylasırsan sevinirm.
bu arada soruna cevaben ben hic o ozellgini kullanmasam da makinelerimizde son program (13 müyüdü unuttum ama son) ekstra kızartma gibi bir adı var.
eve gidince bakacam yine.
iste o olmus pismis ekmegi biraz daha pişirmek icin ama sanırım senin istedigin sekilde de kullanılbiir?
bir deneme yapmak lazım
sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba Binnur hanım, Sitenizi henüz bir hafta önce buldum.. internete girdiğimde bakmadan geçemiyorum.. Bende de sinbo ekmek yapma makinası var ve gerçekten harika ekmekler pişiriyor.. sabonis'e ekmek tarifinide en kısa zamanda deneyeceğim.. Birde yorumları okurken ekmeğin içindeki l cysteine isimli katkı maddesi hakındaki araştırmalarımı sizinle paylaşmak istedim.. E910,E920, E921 ile numaralanan Sistain, bir amino asittir. Amino asitler genellikle proteinlerde bulunur. Sistain, fırın ürünlerinde durdurucu ajan olarak kullanılır. Sistain(E920) ,İnsan saçı, hayvan kılı ve tavuk tüyünden elde edilir.Sistain yalnızca Japonya, Çin ve Almanya’da üretilmektedir. İnsan saçı en ucuz olduğu için de en çok insan saçından üretilmektedir..

Adsız dedi ki...

tekrar selam,
günaydın..ekmek denemelerimiz evde büyük bi hızla devam ediyor..gerçi ev halkı begeniyor ekmeklerimi,arada nedeni bilinmeyen kabarmamalar olsa da!..bu arada kek denedik makinede..ilk denememizde sanki ekmek gibi 3 saate yakın pişti ki artık evdekiler sabırsızlanmakta haklı idiler...üstelik tarif kitabında-sinbo makineden çıkan- herşeyi çırpıp hamuru makineye koyup kek ayarında diyordu,aynen uyguladık ancak tekrar karıştırıyor,dinlendiriyor ve pişiriyor...saçma geldi bize biraz bu uygulama..zaten karıştır dedi hamuru yapıp kuyuyorduk..bende hamuru koymadan kalıptaki karıştırma bıçağını çıkarıp hamuru döküp,12.program (son)FIRINLAMA ayarında 1buçuk saat pişirip 10-15 dakika içinde bekletip soğutup dilimliyorum ki eşim ve oğlum bayılıyor bu keke...içine kuru üzümde koyuyoruz..hatta 2 renkli mermer kek misali bile yapıyoruz...inşallah en kısa zamanda tam ölçilü tarifini ve fotoğrafını paylaşırız sizinle..yeni kitabınızda kolay gelsin..yeni tariflerde buluşmak duasıyla...zülal

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Zülal,
guzel bir foto eşliginde bu keki isteriz senden... üstelik minnettar kalarak .
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben de yaklaşık 1 aydir ekmek yapiyorum. sinangil ya da sokenin karisimlarindan alip yapiyordum. ama son bir kac denememde ekmek neredeyse makinenin tavanina degecek kadar kabadiktan sonra cokmeye basladi.benim makinem moulinex. acaba maya mi kotu diye instant mayanin tamamini koydun? sizce fazla mi gelmistir?
yardimci olursaniz sevinirim...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Senay hanım
ekmek yaparken göz kararı ya da aklımıza geldigi gibi malzeme koyarsak sonuc husran oluyor. Benim bu sayfayı yaparken amacım iste bu deyim yerindeyse milimetrik ayarların verildigi -denedigim ve basarılı oldugunu gordugum- tarifleri vermekti. Bir paket instant may elbette cok fazla.
Cok maya vaktinden once kabarma ve vaktinden önce çöküş demek. Genelde 3 kap una 2 çay laşığı kadar instant maya yeter.
Ama benim size tavsiyem benim ekmeklerimi de denemeniz.
sevgilerimle

yasemin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Binnur hanım, arkadaşlarımdan ekmek makinası kullananlar vardı. Ben de onlara kitabınızı ilk çıktığında alarak hediye ettim.Çok hoş bir kitap, kutlarım...Bu arada ekmek yapma konusuna uzak durmuştum. Bi ara sitenizi ziyaret ettim. Etkilendim.. Ve de makinayı aldı. Bugün işyerindeki arkadaşlarıma ekmek getirmek çok keyifliydi... Teşekkürler...Bu keyfi yaşattınız.
Sökeunun hazır paketleri 500gr. Sinbo 4705 makinada bir seferde unun tamamını koyabiliyor muyuz?320ml su demiş.kaç cup oluyor? teşekkürler...Bu arada Kitabınızda kitapçılarda zor bulunur oldu....

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Mehtap,

Hoş sözlerine cok tesekkur ederim. BU tur sozler beni cok keyiflendiriyor sagolasın. Bir de kitabın artık kolaylıkla bulunamıyor olduguna dair bilgiyi de hemen İnkilap'a ilettim.
BU arad abir kap 240 ml'dir.
Ona gore bir ayarlama yaparsın. Yanında milimetrik ayarlar var aslında.

Aslında hazıe ekmek unlarını ben pek tercih etmiyorum ama bir zamanlar denemistim. Sonra kendi ekmeklerimi kesfetmek daha zevkli gelmisti.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

bugün benimde bi ekmek makinem oldu:)) ayyy çok mutluyum .kullanma klavuzumun arkasında buldum adresinizi herşeyi okudum.ve anladımki doğru ve güzel bi seçim yapmışım.bende sinbo 4705 aldım...merak ettiğim bişey var sinbonun yoğurt yapan makinesi ayrımı yoksa bu modeldede yapıyormusunuz..bu günden itibaren her tarifi deneyip 100 kg olmamak için çaba sarfedeceğim.sizi bulduğuma çok seviniyorum.sevgiyle...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sebnem merhaba,

hosgeldin sayfaya :)

ekmek makineni de gule gule kullan.

Senin elindeki sinbo ile yogurt yapılmıyor bildigim kadarıyla. Sinbo benim adresimi klavuzda kullandıgı icin tesekkur babında bana o yogurt ve pilav yapılan makinesinden gondermisti. Ancak ben yogurdu tutturamadım o makineyle ve cok da uzerine dusmedim aslında. Fakat pilav yapmak artık iş bile degil benim icin :)

Makineni iyi gunlerde kullan ve sayfanın tadını cıkar... Kİtabımı da oneririm aslında, burada olmayan tarifler de var kitabımda... Gorusmek uzere, sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

meraba ben sizi uzun bi zamandır hevesle takip adiyorum ben de bi makina aldım simtel marka sizin tariflerden ikisini denedim çok güzel oldu ama bi sorunum var ben ekmek pişince kazandan çıkaramıyorum.karıştırıcı pervaneleri yoğurma işleminden sonra çıkarmayı denedim bu sefer de pervanelerin yuvaların yapışıp kaldı ekmeğim parçalandı çok moralimi bozuyo bu durum yardımcıolursanız çok sevinirim

Binnur A. Ö. dedi ki...

sevgili Feyza
ekmekler genelde zor cıkıyor. Ben de bazen kazanı ters cevirip baya bir sallıyorum :) BUnun icin keske bir çözüm olsaydı.
Sevgilerimle

NİRVANA dedi ki...

merhabalar Binnur Hanım....
Sitenizi uzun zamandır aralıklarla ziyaret ediyordum...ekmek makinesı almaya karar verdiğimde de ilk baktığım sitelerden biriydi..veeee cok yardımcı oldu..Sinbonun 4705 modelini aldık yaklasık 2 saat öncede elime ulastı ben hemen yorum yazmak ve tarif almak için size ugradım...galiba yarın deneyeceğiz umarım iyi sonuclar alırız...verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederiz...benimde bir sorum olacak size...burada elektrik voltajları biraz düşük pasta falan yaparkende voltajın yüksek oldugu zmanları seciyoruz ama pek belli olmuyor acaba bu ekmek makinesini etkilermi?...sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili binnur iyi dileklerin için tşk ederim.ekmek yapmaya doyamaz oldum :))) ancak tek sıkıntım kek leri tutturamıyorum sanırım.gerçi siteye çok dikkat etmemiş olabilirim ama kek ve kepekli çavdarlı ekmekler içinde tavsiyelere ihtiyacım olacak ..(siteyi tekrar talan edeceğim ) şimdiden tşkler...sevgiylee

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Sebnem
yukarıdaki arama cubugundan faydalanıp kepekli cavdarlı unlar arastırması yaparsan birseylere ulasırsın ama kekle pek isim olmamıstı acıkcası. Cunku cok yaggerektiriyor ve bu bana biraz sinir bozucu geliyor.
gerci elma haslamasını yag niyetine kullandıgım tariflerle harika kekler yapabilriz gibi.

Sevgilerimle

sebnem dedi ki...

sevgili binnur kek lere bayılıyorum...:O bi arkadaşım yapıyor ve çok güzel olduğunu söylüyor.ondan tarifini alıp deneyeceğim ve ilk fırsattada sana yazacağım hemen hemen her siteye baktım pek kek tarifi yok ..belki bizim burası başlangıç olur yeni şeyler üretiriz :) makinem çok yeni ikide küçük bebeğim var henüz tam anlamıyla kurcalama fırsatım olmadı .. ama her başarılı ürünümü ve her başarısızlığımın nedenlerini yollayacağımdan emin olabilirsin.iyi ki buldum burayı :)) sevgiyle...

Adsız dedi ki...

aklıma gelmişken ben ekmekleri çıkarmakta pek zorlanmıyorum hamuru kaba boşaltmadan önce bi peçeteyle yağlıyorum bu arada karıştırma çubuğunuda yağlıyorum makinem sinbo 4705.ama pişirme işlemi biter bitmez makineden çıkarmıyorum kapağı açmadan bi 10dk.bekletiyorum içinde.ters çevirince rahatça çıkıyo kendiliğinden hemde....

Adsız dedi ki...

merhaba ben sitedeki irmikli ekmek tarifinizi uyguladım ama ekmeğim pek kabarmadı normal un yerine sökenin özel amaçlı tam buğday ununu kullandım ve kepek ekmek programında pişirdim sebep bu olabilir mi?bir de sizden kabuğu kalın içi puf diil de sert süngerimsi bir tam buğday ekmeği tarifi istiyorum.çok şey mi istiyorum:))) şimdiden teşekkürler..

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Feyza,
hangi tarifi denedigini simdi tam anlamadım ama tariflerde pek degisiklik yapılmazsa daha garantili oluyor. Ozellikle beyaz un maddeler arasından cıkarılmaması gereken bir madde..Tam buğday unu beyaz unun yerini alamıyor kısaca....


Tam buğday unlu tarif talebi konusunda :)) ne diyim hakkaten biraz zor bir istek olmus bu. Bir gun oyle bir ekmek denk getirebilirsem seve seve senin icin yayınlayacagım. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba bende bir haftadır sinbo 4705 ekmek makinamı kullanıyorum sonuçlar başarılı ekmekler lezzetli ailecek memnunuz bir haftadır dışardan ekmek almadık bu arada yukarda tam buğday unu tarifi isteyen feyza hanıma sinbonun kitapçığındaki temel ekmek tarifini tam buğday unu ile yapıyorum sonuç mükemmel çok güzel kabarıyo gözenekli ve süngerimsi bir ekmek elde ediyorum tadı da harika herkese tavsiye ederim

feyza dedi ki...

benim makinam simtel olduğu için sinbonun tarifini bilmiyorum eğer yazarsanız hemen deneyebilirim.şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

TEFAL 3001 EKMEK YAPMA MAKİNESİ
hakkında bir bilginiz var mı acaba?
İyi kalite teflon diyince Tefal markalı bir ürüne daha çok güvenebileceğimi düşünüyorum.

zemzem dedi ki...

MERHABA BİNNUR HANIM BEN ZEMZEM SİTENİZİ 2 GÜN ÖNCE KEŞFETTİM BENİMDE SİNBO EKMEK YAPMA MAKİNAM VAR AMA 1 SENEDİR DOLABIN ÜSTÜNDE DURUYOR GEÇEN SENE ANNELER GÜNÜNDE ÇOCUKLARIMIN HEDİYESİYDİ SADECE 3 SEFER DENEDİM ASLINDA SONUÇLAR GÜZELDİ AMA ÇOCUKLAR TARAFINDAN BEĞENİLMEMİŞTİ ŞİMD, SİZİN SİTENİZİ BULUNCA YENİDEN EKMEK YAPMAYA KARAR VERDİM AMA HER TARİFTE SÜT TOZU VAR GENELDE VE BEN BULUNDUĞUM ÇEVREDE BULAMADIM SÜT TOZU YERİNE SÜT KULLANSAK NE OLUR?GERÇİ SİTENİZDEKİ EKMEKLERDEN DENEYECEĞİM AMA NASIL OLUR DİYE SİZE SORMAK İSTEDİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM...

zemzem dedi ki...

MERHABA BİNNUR HANIM BEN ZEMZEM SİTENİZİ 2 GÜN ÖNCE KEŞFETTİM BENİMDE SİNBO EKMEK YAPMA MAKİNAM VAR AMA 1 SENEDİR DOLABIN ÜSTÜNDE DURUYOR GEÇEN SENE ANNELER GÜNÜNDE ÇOCUKLARIMIN HEDİYESİYDİ SADECE 3 SEFER DENEDİM ASLINDA SONUÇLAR GÜZELDİ AMA ÇOCUKLAR TARAFINDAN BEĞENİLMEMİŞTİ ŞİMD, SİZİN SİTENİZİ BULUNCA YENİDEN EKMEK YAPMAYA KARAR VERDİM AMA HER TARİFTE SÜT TOZU VAR GENELDE VE BEN BULUNDUĞUM ÇEVREDE BULAMADIM SÜT TOZU YERİNE SÜT KULLANSAK NE OLUR?GERÇİ SİTENİZDEKİ EKMEKLERDEN DENEYECEĞİM AMA NASIL OLUR DİYE SİZE SORMAK İSTEDİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM...

Binnur A. Ö. dedi ki...

merhabalar,
süttozu birzamanlar cok kolay bulunuyordu. Pınar Sütü'ün.
ama süt tozunun ikame edecek oranları bir arastırayım. bir ara biliyordum unuttum. Süttozu koymasanız da olur gerci tariflerim. neden derseniz süt tozunun ekmeğin besin degeri ve yumusaklıgına katkısı var elbette ama bu bir ekstra katkı
.tekar bekliyorum. bugun yarın suttozu- süt durumlarını bildirecegim.sevgiler

feyza dedi ki...

binnur hanım çok hayırlı bi iş yaptığınızı ve çok duamızı aldığınızı bilmenizi istiyorum.evimizi ekmek ama gerçekten halis ekmek kokusuyla doldurduğunuz için ve beni ve benim gibi eminim biçok insanı kendi ekmeğimizi pişirmemize motive ettiğiniz için teşekkür ederim.yeni tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum herkese sevgiler...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Feyza Hanım,
BU tür destekler beni hem cok sevindiriyor, hem de su aralar blogumu (2. kitap calısmalarımı bitirme gayretimden ve bu sene tekrar dıs dunyada da calismaya basladigim icin) ihmal ettigimden dolayi utandiriyor. Aslında bir baska neden de foto makinemin kizim tarafindan kirilmis olmas. Yenisini siğaris ettik gelecek bu hafta gerci ama, ben yine de sizin hatiriniza bugun bir fotosuz tarif koyayim bloga.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

verdiğiniz bilgilere teşekkürler süttozu hakkındaki bilgilerinizi bekliyorum

zemzem dedi ki...

verdiğiniz bilgilere teşekkürler süttozu hakkındaki bilgilerinizi bekliyorum

zemzem dedi ki...

verdiğiniz bilgilere teşekkürler süttozu hakkındaki bilgilerinizi bekliyorum

sevil dedi ki...

Herkese merhaba,
Benim ekmek makinem moulinex ancak elde yaptığım ekmekler mis gibi olurken makinada henüz başarılı olamadım...Kullanan arkadaşlar tavsiyede bulunabilirler mi acaba?şimdiden teşekkürler..

Unknown dedi ki...

merhaba
ben ciddede ikamet ediyorum.buradan zarzor bi ekmek makinesi bulduk ve aldık.kenwood bm256 model. bir aydır sitenizin yardımıyla harika ekmekler yapıyordum. herkes çok beğeniyordu.özellikle tenor ekmeği ailemizin gözdesiydi. di-li geömiş zamanda yazıyorum.çünkü ekmek makinemizin yoğurma milini kaybettik ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. acaba bu makinelerin yedek parça hizmetleri var mıdır. yoksa ekmeği elimizde yoğursak o şekilde makineye koysak ve pişirsek nasıl sonuç alırız. yardımlarınızı bekliyorum.
herşey için çok teşekkür ederim.
selametle....
gülay

Binnur A. Ö. dedi ki...

Gulay HAnım Merhabalar,

Turkiye'de makinelerin teknik servisleri o karıstırma paletlerini satıyor. Ama Cidde'de nasıl bulursunuz bilemiyorum. BElki internetten arastırıp Cidde'deki teknik servisini KEnwood'un bulabilirsiniz. Ya da Türkiye'den bir tanıdıgınıza siparis verebilrisiniz. Fakat dediginiz gibi de olur. Yani siz kendiniz yoğurup makineye hamur topunu koyarak da sonuc elde edersiniz.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

ekmek yapmayı beceremeyince bloglara bakayım dedim baktımki herkes sinbo kullanıyormuş bende kalitelidir diye fakir aldım
kullandımda napsam bilmiyorum kullananlar varmı acaba

Adsız dedi ki...

Ben bi erkek olarak eşimden daha fazla kullanıyorum ekmek makinesini..Ama bir sorum olacak..hızlı ekmek yapma programında iyi sonuş alma şansımız yokmu hiç.. saat beklemek hem zahmetli hemde pahalıya geliyor..ama hızlı yapıncada kabarmamış,mayalanmamış ve de çok sert oluyo ekmek..yani yenmiyo..şimdiden teşekkürler...

Binnur A. Ö. dedi ki...

hızlı ekmek modu benim bildigim kadarıyla sadece kabartma tozlu kekvari ekmekler icin...

aslında 3 saatlik pişirimler cok da para kaybına neden olmuyor. bunun bir kısmı zaten elektrik harcamadan mayalama sureci olarak geciyor. Ayrıca cok falza wat harcaması da yok ekmek makinelerini.
bir ekmegin en cok sevdigi sey ise uzun uzun mayalanma surecidir.
Size tavsiyem kısa programdan cok sey beklemememiz.
Saygılar

Adsız dedi ki...

Ben 2 hafta kadar TEFAL 3001 marka ekmek makinası aldım. ÇOK çok memnunum. harika ekmek yapıyor. Tek eksiği kitapçığında mısır unlu tarifi yok. (Ben çok severim de mısır unundan yapılan herşeyi) Birkaç defa denedim tam tutturamadım mısır unlu ekmeği. Eğer denenmiş tarifi olan varsa rica edebilir miyim ?
Berna ÖLMEZ/fethiye

Binnur A. Ö. dedi ki...

berna hanım
sayfanın en ust sol kosesinde arama cubugu var
oraya mısır yazıp search ettirirseniz bir kac tarif cıkacaktır.

Adsız dedi ki...

sevgili binnur hnm,

gercekten tüm anlattıklarınız için sonsuz teekkürler..

bende tefal marka ekmek yapama makınası aldım 2 gun oldu..sizin sitenizi makınamı almadan once görmeyi tercih ederdimm..bugun 2 gunde 4 denemem kıtapcıgındaki tariflerın hepsıne uymama ragmen, harıka bı sonuc elde edemedım..sıte okurlarına ve sıze sormak ıstedıgım bazı seyler var..
ekmek bıter bıtmez makınadan cıkartmalımıyım?
her makınada aynı tarıflerden aynı sonuc alına bılır mı?
ozellıkle tefal kullanıcısı arrkadasım hangı programda kek yapıldıgını anlamıs degılım..

yaptıgım 4 ekmek ıcı sunger gorunumunde hafıf ıslakımsı hangısının normal oldugunu anlamadım daha evvelden kımsede yemedıgım ıcın bılmıyorum ..dısardan aldıgımız ekmek ıcı gıbımı olmalı yoksa sunger gıbımı..

azimle denemelerıme devam edeceğimm..
bu arada tefalde 199ytl olan makına ıneternette bı cok yerde kdv dahıl 120 ytl..bende bunu aldıktan sonra ogrendım..

sımdıden tesekkurler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Makinanızı güle güle kullanın. Baska marka makineler kullanmadım ama iki adet sinbo'm var (biri en eski digeri de en yeni modellerden) sonucta tüm makinelerin çalışma prensibinin aynı olduğunu dusunuyorum. Bu durumda tarfiler evrenseldir diye özetleyeyim. her makineye olur. yeter ki malzemeler önerildigi oranlarda ve sırada konulsun.

ekmeklerinizin ici asla fırından alınmıs ekmekler gibi pamuk pamuk olamaz. Ama bahsettiginiz türde bir ıslaklık da olmamalıydı. Deneye yanıla arzu ettiginiztarzda ekmekler elde edeceksiniz.
Ekmegin makineden hemen cıkarılıp cıkarılmamasına gelince, cıkarabilirsiniz ama hemen kesmeyin işte o zaman hamurlasıyorlar.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Binnur hanım tarifiniz için teşekkürler. En kısa zamanda uygulayacağım. Benim makinam TEFAL internetten aldık. 129 ytl idi. Yaptiğim ekmeklerde herhangi bir sorun yok şimdiye kadar. Hergün yapıyorum dışarıdan almıyorum. İçinde ıslaklık filan da yok. Sanırım sizin makinada bir problem var. Kek denemesi hiç yapmadım. O yüzden tarif de yok elimde. Belki bir servisine gösterseniz iyi olur.

yakamozz0 dedi ki...

merhaba bende aranıza yeni katılanlardanım. sinbo 4708 aldım
evimde çok güzel ekmekler pişiriyorum. ama bir sorum olacak sizeyoğurma esnasında makinadan sesler geliyor. normalmi acaba teşekkür ediyorum.

ranaaa dedi ki...

merhabalar.. ekmeklerim fena olmuyor ama çıkarırken çok zorlanıyorum ekmekte yumuşak ve sıcak olduğu için çıkarırken şekli çok bozuluyor altına yağ mı sürmek gerekiyor yardımcı olurmusunuz.?

Binnur A. Ö. dedi ki...

karıstırma bittiginde, elinizi unlayıp daldırıp isterseniz bıcagını cıkarabilirsiniz, oyle piser.
bir de ekmegi cok sıcakken cıkarmayın bence. fakat seklinin bozulacak kadar yumusak olmaması gerekir ekmegin. bence benden denenmis bir tarif deneyin belki sorun tariftedir.

Adsız dedi ki...

Hala ekmek makinesi almamış olanlara...Esseden Essenso çift karıştırma hazneli ekmek makinesini aldım.Çok memnunum.Amaaa içindeki kitapçıktan değil Binnur Hanımın tariflerinden yapıyorum ekmeklerimi...Makineniz ne olursa olsun,ustanız Binnur Hanım olsun.Nice temiz,lezzetli ekmekler pişirip yemeniz dileğiyle...

ebru dedi ki...

merhabalar benim makinem sinbo ama bir sorun ekmeklerimiz oğuluyor neden acaba cvp bekliyorum acil lütfen?

Adsız dedi ki...

benim makinem sinbo ekmeklerim çok oğuluyor neden acaba lütfen cvp acilen...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sayfamızda önerilen tarifleri deneyin. Birebir ölçü halinde ve sırasını bozmadan. Sanırım o zaman probleminiz çözülecektir.

ebru dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜRLER SİZE SİZİN DEDİĞİNİZ UĞURLU GELDİ VE EKMEKLERİM ÇOK GÜZEL OLUYOR VE HİÇ OĞULMUYOR ARTIK TEŞKKÜRLER SİNBO DANDA ÇOK MEMNUNUM İYİKİ ALMIŞIM DİYORUM

Adsız dedi ki...

merhaba
ekmek yapma makinesi almak istiyorum fakat iki makinede kararsızım.internette yaptığım araştırmada moulinex üst az pişiriyor deniliyor ama ekmek teknesi yan ve 1.5 kilo ve tefalden daha çok programı var.öte yandan tefal de de tefale güveniyorum ekmek teknesi kare gibi ve 1 kilo ..moulinex ve tefal kullananlardan yorum bekliyorum...

Adsız dedi ki...

nihayet aldım.markası essenso ilk yaptığım ekmek süper oldu.tavsiye olunur.teflon haznesi ve bıçakları oldukça kaliteli.

Adsız dedi ki...

Merhabalar ;
Geçen günlerde http://www.gugukcuk.com ‘dan sinbo 4704 ekmek yapma makinası aldım.gerçekten ürün çok kaliteli çok memnunun herkese tavsiye ederim..hem fiyat konusunda uygun hemde yanında felix saç kurutma makinası hediye veriyorlar..kaçırmayın derim...

https://shop.gugukcuk.com/ev+urunleri/beyaz+esya+mutfak/elektrikli+mutfak+aletleri/ekmek+yapma+makinesi/sinbo+sbm+-+4704+ekmek+yapma+makinesi+13671.asp

Adsız dedi ki...

evet elif hanım sizin tavsiyeniz üzerine wwww.gugukcuk.com dan sinbo 4704 ekmek yapma makinesi aldım hediyesine bayıldım..teşekkürler elif sizi seviyorum gugukcuk...

http://shop.gugukcuk.com/ev+urunleri/elektrikli+mutfak+aletleri/ekmek+yapma+makinesi/sinbo+sbm+-+4704+ekmek+yapma+makinesi+13671.asp

Unknown dedi ki...

Öncelikle bu site için teşekkür ederim. Ben de evde ekmek kokusu duymak için Kenwood BM210 aldım. Fazlası ile memnunum. Öncelikle süt ve süt tozu olayına bir yorum da ben getireyim. Su yerine tam yağlı süt kullanıyorum. Hatta tozun miktarı için bir 10 ml daha fazla koyuyorum. Tam yağlı olduğu için içine konacak yağı yarısına indiriyorum ya da sütün yağı iyi ise yağ koymuyorum. Bir de kuru mayamın tarihi geçtiği için yaş maya kullandım. Ekmeğim çok güzel oldu.. Kuru maya ile tekrar deneyeceğim. Farkı size de iletirim.

Tekrar herkese teşekkürler.

Adsız dedi ki...

sinbo'nun makinasını kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum.

Adsız dedi ki...

Merhaba

Benim de makinam sinbo marka.Ekmek yapımında sorun yok ama kek yapamadım.Esse mağazalarında satılan bir ekmek makinası var.Teşhirde kek te yapyorlar çok güzel ama ben sinbo da yapamadım.Siz denedinizmi?Çok merak ediyorum.Yaptıysanız yayınlarsanız çok sevinirim

Adsız dedi ki...

Sevgili Binnur,

Siteni daha yeni buldum ama çok geç kalmışım..Yaklaşık 2 yıl önce Severin marka ekmek makinası aldım.2 defa ekmek yapmayı denedim.İlkinde ekmeğim hamur,ikincisinde ise taş gibi oldu.Başaramayınca da bir daha denemedim..acaba nerede hata yaptım bilmiyorum.broşüründeki açıklamalara harfiyen uydum.ama bişey merak ediyorum.makinanın bulunduğu ortamın ısısı önemlimidir ekmek yaparken.Bana neler önerirsiniz.Artık evimde ekmek yapmak istiyorum..Başarabilirsem tabiiii :)))

Teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum.....

Adsız dedi ki...

Eğer cevaplamak isterseniz
Bir sorum var:
Ben Moulinex'in home bread ekmek yapma makinesini aldım. Fakat kitapçığında yazan hiçbir tarif olmuyor.Örneğin beyaz ekmek yaptım tariftekinin aynısını ama ekmek ne kabardı ne de pişti. Makinemde bir sorun mu var diye bir akrabamızdaki simtel marka makineyle aynı tarifte aynı anda yaptık (onun tarifine göre)güzel oldu fakat onunki kadar kabarmadı.
Ne yapabilirim sizce? Makinenin orjinal tariflerinin yanlış olması biraz garibime gitti doğrusu...
Şimdiden teşekkürler...
İyi günler...

Adsız dedi ki...

trfhdfjfjkodgyhtkı rkblj

Adsız dedi ki...

ekmek yapma makinemi 2 sene önce aldım çok memnunum ilk yaptığımda hüsrana uğramıştım fakat şimdi tadına doyulmaz ekmekler üretiyorum makinem simbo çok da mennunum ,,,,,birde marketler şimdi her türlü unu satınca su ve unla harika ekmeklere ulaşabiliyorum.
özlem 17/01/2009

SÜHEYLA dedi ki...

Merhaba Arkadaşlar,
Benimde ARÇELİK EKMEK MAKİNAM var.Çok güzel çok memnunum ama sadece bişey sormak istiyorum.Yaptığım ekmeği 4-5 günde ancak tüketebiliyoruz ve 3. günden sonra ekmeğim yapış yapış oluyor sizdede öyle bişey varmı.Tarifleri ve sıralaı aynen uyguladığım halde benmi bir şeyleri yanlış yapıyorum

Adsız dedi ki...

bizde moulinex xxl pide-ekmek makinası aldık .henüz kargoda daha elimize ulaşmadı.siteniz çok güzel.makinamızı www.hepsiburada.com'dan aldık.denemelerimi sizinle paylaşacağım

funda dedi ki...

biz moulinex xxl ekmek-pide makinası aldık.bugün elime ulaştı.buğday unlu ekmek yaptım.sonuç mükemmel

Adsız dedi ki...

merhabalar ben KING K-104 FIRINCI EKMEK MAKİNESİ aldım ve içinde tarif yok sizce nasıl bir makina bu bana ayrıntılı bilgi verirmisiniz makina bana ben makinaya bakıyorum nasıl kullanacağımı bilmiyorum bana tariflerle anlatırmısınız nasıl ekmek yapacağım bu makine iyimidir acil cevap .........

Adsız dedi ki...

merhabalar,

sikayetvar sitesine baktığımda burada övdüğünüz bir çok ürünü insanlar yerden yere vurmuslar. uzun zamandır kullanan insanlar olarak sorun yasayanınız oldu mu, bugün hangi makineyi önerirsiniz?

seda dedi ki...

ben sinbo 4705 ekmek yapma makinasını 3 aydır kulanıyorum bir sorun yaşamadım çok araştırdım. Ekmek yapma makinesi satan bütün mağazalara sordum tefal mi? moulinex mi? sinbo mu diye bana hepsi sinbo dediler, şikayetim var sitesinede baktım dediğin gibi yerden yere vuruyorlar onların dediğine bakarsanız bizim hiçbirşey almamamız lazım sorun yaşnabilir ama hepsi arzalıdır anlamına gelmiyor

Adsız dedi ki...

Lütfen acil yardımcı olur musunuz?

Bana geçen hafta Tefal 3001 Ekmek yapma Makinası hediye geldi. Ekmekten ziyade kek yapma özelliğini kullanmak istiyorum. Ama kullanım kitapçığında kekle ilgili bir tek kelime yok. İnternette forumları gezindim, yorumlara baktım. Bu markanın kekle ilgili hiçbir tarifi yok. Bulduğum birkaç tarifte de makinenizin kek pişirme programını ayarlayın (mesela moulinex'in 9 numaralı programı gibi) ifadelere de rastlayınca iyice hayal kırıklığına uğradım. Nasıl kek yapılacağını söyleyebilir misiniz, lütfen... Ayrıca bu tarifleri bendeki makinede yapabilecek miyim, kitaptaki tariften berbat bir ekmek çıktı... Bu nasıl iş anlamadım... Lütfen acil yardım.
(arsenikliet@gmail.com)

Tusi dedi ki...

Sayın Binnur hanım,

Lütfen acil yardımcı olur musunuz?

Bana geçen hafta Tefal 3001 Ekmek yapma Makinası hediye geldi. Ekmekten ziyade kek yapma özelliğini kullanmak istiyorum. Ama kullanım kitapçığında kekle ilgili bir tek kelime yok. İnternette forumları gezindim, yorumlara baktım. Bu markanın kekle ilgili hiçbir tarifi yok. Bulduğum birkaç tarifte de makinenizin kek pişirme programını ayarlayın (mesela moulinex'in 9 numaralı programı gibi) ifadelere de rastlayınca iyice hayal kırıklığına uğradım. Nasıl kek yapılacağını söyleyebilir misiniz, lütfen... Ayrıca bu tarifleri bendeki makinede yapabilecek miyim, kitaptaki tariften berbat bir ekmek çıktı... Bu nasıl iş anlamadım... Lütfen acil yardım.
(arsenikliet@gmail.com)

Adsız dedi ki...

Mrb. Ben Dilara.
Kendim Ozbekistsnda yasiyorum. gecen gun TRden arkadasim bana BEKO BKK2500 ekmek yapma makinasi gonderdi. Cok sevindim. Ama 3 kere ekmek yapmaya denedim. Standart programini sectim olmadi. Hizli programini sectim yine olmadi. Tam bugday ekmegi programini sectim biraz kabardi ama yine olmadi.Ekmek kabarmiyor ve cok agir. Tarifine gore siviler altta un ve kuru maya ust kismina koydim yinede hic bisey benzemiyor. Cok uzuldum. Ne yapa bilirim. Lutfen yardim edermisiniz?

Adsız dedi ki...

Merhaba Binnur,
Ben Aslı, siten için tebrik ederim. Ekmek yapma makinesi ile geçen hafta kuzenimin yeni ev hediyesi olarak getirmesi sayesinde tanıştım. Bir haftadır evde ekmek yapıyorum dışarıdan ekmek alımını kestik. Sinbo 4705 model makinenin içinden tarif kitabı da çıktı. Kitaptaki ölçülere göre yaptığım beyaz ekmek, Sinangil 7 tahıllı ekmek unu, çavdar unu ve köy unu ile yaptığım ekmekler çok başarılı sonuç verdi. Ekmekler hem fırından aldığımız ekmeklere göre daha doyurucu oluyor hem de içimiz rahat bir şekilde tüketiyoruz. Geçen gün kitapçıktaki tariflere göre reçel programında erik reçeli yaptım, şahane sonuç verdi. Bugün de başka alternatifler neler olabilir diye internette gezerken siteni gördüm. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, senin tariflerini de hemen bugün denemeye başlayacağım. Benim endişem enerji tüketimi ile ilgiliydi ama onu da sanırım bu ilk ay sonunda faturadaki farktan anlayacağız. Yine de sağlıklı ekmekler yemenin ufak bir mali farkı olsa da sorun etmeyeceğimden eminim. Zaten hafta içi çalıştığımız için erken işe gitmeler ve geç gelmeler nedeniyle çok ekmek tüketmiyoruz. Bir haftasonu kahvaltı keyfimiz var o zamanda geceden programlayıp sabah mis gibi ekmek kokusu ile uyanmak harikaymış. Her fırsatta kuzenime teşekkür edip duruyorum beni böyle güzel bir alet ile tanıştırdığı için.
Sana da bu güzel siten, faydalı bilgilerin, enfes tariflerin için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler...
Aslı

Adsız dedi ki...

merhaba benım makınamda arcaelık hazır paket unlarda yapınca guzel olouyor fakat.normal beyaz un koyup maya koyunca suresını dolduruyor ama hıc kabarmadan pısısyor defalarca denedım ama olmuyor.Bırde bu makınaların bır bucuk saatte pisirenı varmıs bılgınız varmı.

sevgi dedi ki...

merhaba bende kenwood bm 250 ekmek makınesı aldım ama ne yazıkkı ıcınden cıkan kullanma klavuzunda yeterı kadar acıklama yapılmamıs 2kez kek denedım ama tam pısmedı ve bende fırında pısırmek zorunda kaldım hangı programı kullanmam gerektıgını bılmıyorum ekmek yapmak ıstıyorum ama sonucun facıa olmasından korkuyorum lutfan bana yardım edebılırmısınız tesekkurler

♥ İYİM BENİM ♥ dedi ki...

selamlar..
ben de düşünüyorum almayı..kenwood düşünüyorum.kullanan var mı acaba ? memnun musnz.. çalışma sırasında cok ses yapıyor mu onu merak ettim..
bu makinelerde kek kaç dk. da pişiyor acaba ?

tesekurler..

Adsız dedi ki...

cevaplar için tesekkurler :D

iyim

Özgür Ökten dedi ki...

Biraz teknik bilgi vereyim dedim..

İlk çıktığı zamanlardan beri bu makinaları kullanıyorum.. En dandiğinden en süperine (pahalı diyelim!) kadar hemen her markayı kullandım.. Ayrıntılar dışında hepsi aynıdır..

Elektrik tüketimi hakkında şunu söyleyeyim, makinanız 600 ile 900W arasında farklı FIRIN gücünde olabilir, ama bu gücü sürekli kullanmaz, karıştırma ve mayalanma süreçlerinde gayet az (~50W) harcama yapar (yani iki tane tasarruflu ampül kadar) sadece son 60dk içinde FIRINLAMA yaparken tam güç kullanır, ki bunun da tamamında rezistasnlar (ısıtıcı) devrede değildir, termostatlı olduğundan sadece içerideki ısıyı 200c sıcaklıkta tutacak kadar çalışır, bu da yaklaşık olarak 60dk'nın yarısı kadar 600W elektrik harcadığı anlamındadır..

Neyse, uzatmayalım..
En son 2007 yılında yaptığım OLDUKÇA DETAYLI bir hesapta 600-700gr'lık (3 kup) bir ekmek için tüm ELEKTRİK + SU + MAYA + TAM BUĞDAY UNU + ŞEKER + TUZ giderlerini detayları ile hesapladığımda bakkaldan aldığım 300gr ekmekle hemen hemen AYNI MALİYETTE OLDUĞUNU tespit etmiştim..

Dolayısı ile elektrik tüketimi açısından içiniz rahat olsun..

Saygılar..
kaptan@gemitrafik.com

Adsız dedi ki...

iyi günler, 2 gün önce internetten kenwood bm 250 ekmek makinesi aldım, normal beyz ekmek ve hızlı beyaz ekmek programlarını uyguladım ancak ekmek kabuğu rengi istediğim gibi koyu olmadı kullanma klavuzu da pek bi işe yaramıyor. ne yapabilirim bunula ilgili...

Unknown dedi ki...

harikaaa bir site sizlere nassiya.com ekmek yapma makinası sadece 10 tl ben aldım sizlerde bakın bence ....

ayse dedi ki...

bende yeni aldım ilk önce istediğimgibi olmadı ama sadaviçte pişinceçok güzel hem de lezzetli

Adsız dedi ki...

evet sinbo veya başka makinalar.. ekmeğimizi kendimizin yapmış olması harika hem daha temiz hemde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum..özellikle ben keksiz bırakmıyorum evi harika oluyor..çocuklar ve eşim bu işten memnun ..değişik tariflerde denemek iyi oluyor. mesela çavdarlı yaptım hımmm harikaydı kokusu hele misss......aydan

Unknown dedi ki...

Merhabalar buyuk bir hevesle ankara best buy daki kampanyayi gorunce sinbo nun 100 tl lik makinesini 70 tl ye aldim eve geldim ve ayni hevesle ekmek yapmayi denedim tariflari ayni uyguladim herseyiyle bi cevizli ekmek yapiyim dedim ilk 30 dk karistirdi sonra durup ceviz katmam icin beni uyardi ve 20 dk daha karistirdi bekledi mayalanmasini kabardi kabardi super bi kabarikliga ulasti ancak tam pismeye baslayinca ustu icine dogru coktu yanlari duvar ortasi cukur bir ekmek oldu maya kokusuda yok mayasida normal acaba sorunum nedir cok tesekkurler boyle bir site yaptiginiz icinn :)) binnur hanim bu sirada kullandigim un 1-2 aylikti ama markasi kaliteliydi cevizleri de birazcik iri taneli attim o da yapmis olabilirmi ?

Adsız dedi ki...

Eveet bendenizde evde ekmek yapa kervandayım. Makinam Moulinex 1500grlık makine ama en güzel özelliği 5 Nolu programda 1 saat 20 Dakikada hızlı ekmek yapabilmem. Ayrıca tarif kitabındaki gramajlara ölçülere çok hassas davranmadan ekmek yapabiliyorum.

Adsız dedi ki...

Moulinex XXL tarif kitapçığı ve ölçülerini taradığım link: http://rapidshare.com/files/445314385/moulinex_tarif_kitapcigi.PDF

Afiyet olsun ;)

Adsız dedi ki...

Moulinex XXL tarif kitapçığı ve ölçülerini taradığım link: http://rapidshare.com/files/445314385/moulinex_tarif_kitapcigi.PDF

SUPERRRRR...

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 216   Yeni› En yeni»