Pazartesi, Ocak 30, 2006

Domates sulu/Domates Kurulu Nefis Ekmek

Domates kurusunu çok sevdiğimi ama üretim şartlarına güvenmediğimi Taze Domatesli Ekmek tarifimde
anlatmıştım.

Mantarlı Mucizeler blog'unun sahibi Pandora, geçen gün bana kendi aile
şirketlerinin ürettiği süper bir domates sos-pesto-, ki parmaklarımızı yedimiğizi
bildirmeden edemeyeceğim, ve bir miktar kuru domates göndermiş.

Ekmek yapmaya girişmek biraz zaman aldı tabi. Çünkü bu güzelleri iyi değerlendirmek
istedim...
Sonuç olarak şöyle bir tarif ile mükemmel bir ekmek elde ettim...


(Sırasıyla/yada önce sıvı sonra katılar ama illaki en tepeye un ve üzerine maya)

1 kap domates suyu
2 kaşık elma sosu (az suda biraz elma haşlayın-ezin-soğutun)
3 kaşık süt tozu
1-1/2 kaşık şeker
1-1/2 çay kaşığı tuz
3 kap un
2 çay kaşığı instant maya

Bip sesinden sonra:
1/2 kap kuru domates (minik doğranmış ve önceden 5 dakika haşlanmış)
1/3 kap kabak çekirdeği içi
1-1/2 kaşık Maydanoz

1,5 lb ve temel ekmek ayarında...

Not:Domates suyunu hazır aldım.

Önemli Not: Domates kuruları ve pestosu süper ve belliki tertemiz bu iyi haberdi, kötü habere gelince bu ürünleri yalnızca yurt dışına sürüyorlar. Ama durun yedek bir iyi haberim daha var. Yakında iç piyasaya da sürmeyi planlıyorlarmış...

Son not: Ekmek dayanılmaz güzel oldu, en azından bana ve tekrar tekrar elini ekmeğe uzatan kızıma göre... Posted by Picasa

14 yorum:

pandora dedi ki...

Kuru domateslerimizle yapılan bu güzel tarifi görmek çok sevindirdi beni. Teşekkürler denediğin için, beğendiğinize çoook memnun oldum. Geliyor, geliyor ürünler yavaş yavaş, Türkiye'de satılmaya başlanacak... Ben de senin bu ekmeğinden yapmazsam ayıp olur artık, yarın denemeliyim :)

meleknehir dedi ki...

Rica ederim. Ekmeği seve seve yaptım ve yedim. Umarım sizin aile de beğenir...

yemekvebiz dedi ki...

Cok guzel duruyor bu ekmekte, bende elde yapmayi deneyim onumuzdeki hafta sonu,
Pandora'nin urunleride cok guzel gorunuyor, Turkiye'de artik herkes kaliteyi ve saglik kurallarina uygunlugu kontrol eder oldu, bu mutlu ediyor insani acikcasi, organik her urunu tercih edilmesi buyuk gelisme.
Herkesin eline saglik.
Zeynep

Oya Kayacan dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ağız sulandırıyor. Ellerine sağlık.

Binnur Akhun Önen dedi ki...

Sevgili Oya,
siteni ziyaret ettim. ve zevkle okunacak yazılar olduğunu keşfettim. BEn de ara aara misafirliğe gelirim artık.
Ayrıca benimki de bir kedili mutfak sayılır. HEr nekadar bizim ki (Mırnık efendi) kız ayaklandfığından beri kızın uyanık olduğu saatlerde toz olmayı tercih ediyoırsa da ortadan)
Sevgiler.

Xp Sygate Firewall dedi ki...

I was searching blogs,and I found yours.Please,
accept my congratulations for your excellent work!
If you have a moment, please visit my Xp Sygate Firewall site.
Have a good day!

Adsız dedi ki...

Sevgili Nehir,
Güzel tariflerin için teşekkürler. Ben domatesli ekmeği biraz daha değiştirerek daha zengin bir hale getirdim, neredeyse tek başına yenecek nefis bir ekmek oldu. Senin tarifini aynen aldım ek olarak içine maydanozun yanısıra dereotu, taze soğan (hepsi 3/4 kap ediyor), 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir ve 1 çay kaşığı karabiber ekledim. Bütün malzemeyi de aynı anda koydum, bir daha makinanın yanına uğramadım.Bu ekmek bir gece buzdolabında dinlendirilirse çok düzgün kesiliyor.

Binnur Akhun Önen dedi ki...

Anonim'e
keske tarifi paylastigin gibi resmini de adini da paylassaydin.
afiyet olsun
tesekkurler

sunrise dedi ki...

Bu ekmegi yaptim ve harika oldu. Hem de cok guzel bir yemek davetinde cok begeni ile yendi, ben de sayenizde bayagi puan toplamis oldum. Cok tesekkurler.

Binnur A. Ö. dedi ki...

BUna gercekten cok sevindim. Bu benim de cok sevdigim bir denemeydi. İyi hatırlattınız. yakın zamanda yine yapayım

Adsız dedi ki...

tarifte 1-1/2 kaşık şeker nedemek

Binnur A. Ö. dedi ki...

isimsize
birbuçuk kaşık demek

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Beyza
Sevgili Binnur hanım, öncelikle böyle bir sıte hazırladıgınız ıcın cok tskr edıyorum. Acizane bir bilgi paylaşmak istiyorum.
Domates kurusu bulamadık dıye üzülmenize hic gerek yok!
Domatesleri 8'e bölüp, fırın tepsisine dizin ve uzerlerıne zeytın yagı, tuz ve kekik serpip, 200 dereceye ayarlanmış fırında kuruyana kadar pışırın.(ben yaptım çok guzel oldu, cocukken yedıgımız pızza krakerlere benzedi) Ayrıca hem temiz hemde haşlamaya gerek kalmıyor.
Tarifinide vereyım
300 ml ılık su
1 yumurta
1 y.k sıvı yag
2 y.k süt
1 tatlı k.tuz
1 tatlı kasigı seker
3 cup un
1,5 t.k.ınstant kuru maya
Makınanızda bıp sesını duyunca ınce dogranmış domateslerınıze bıraz (damak tadınıza gore) kekik, karabiber ve pul biber ekleyın
Not:Sandviç ekmegi programında pişirdim ve kabuk rengindede koyuyu sectim. belırtmeme gerek varmı bılmıyorum ama yınede yazayım benım makınam Beko BKK 2505

bünyan dedi ki...

bunu sevdim..