Cuma, Şubat 24, 2006

Ekmek Yapma Makinesi Üzerine Sıkça Sorulan Sorular

Sık gelen bir soru :
“Ekmek makinenizin markası ne? Bana ne almamı önerirsiniz?

Bir başka soru da:
Bu makineler 3 saat kadar çalışıyorsa çok elektrik yakmıyor mu?”

Ah bir de:
“Çok yer kaplamıyor mu?”

Benim ekmek makinem Sinbo.
Piyasadaki bir çok makineden ucuz. (Bugün 24 Şubat 2006 ve şu günlerde Carrefour’da 95 YTL’ye satıldığını biliyorum….Ama dün gece http://www.hepsiburada.com/ adresindeki fiyatı 93 YTL idi---kargo parası olarak da bir kac milyonu gözden çıkaracaksınız tabi. Sonuç olarak oldukça büyükçe bir kutu siz hiç kendinizi yormadan ayağınıza gelecek ama bir hiper marketten diğer markalar arasından dokunarak - görerek seçmeyi istemek de iyi bir tercih.)

Kısa bir araştırma yaparak internet üzerinden ulaşabileceğiniz “ekmek yapma makineleri” satan birkaç adres topladım size…Linklere tıkladığınızda direk makinelerin bulunduğu sayfaya ulaşacaksınız:

(Önemli Not: İnternet üzerinden alışveriş yapmadan önce sıkı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Aynı ürünü farklı satış sayfalarında farklı fiyatlarda buldum)

Estore

Sanal magaza

Weblebi

Deppo

Hipernex

Hepsiburada


Hepsiburada.com ' un sayfa sonunda gösterdiği en çok satan ekmek makinesi grafiğine göz atmanızı tavsiye ederim.


Ekmek yama makineleri 90 YTL civarından 300 küsür YTL civarlarına kadar uzanan geniş bir fiyat yelpazesine sahip…

Ben kendi makinemin ucuz olmasının hiçbir dez avantajını görmedim. ---Ayrıca şöyle bir baktığımda tüm ekmek makinelerinin çalışma mantığının 3 aşağı 5 yukarı aynı olduğunu gördüm. Yanılıyorsam bilenler bildirsin lütfen…

Sadece Sinbo’nun teknesi diklemesine olacağına yanlamasına uzun olsaydı daha iyi olurdu diye düşündüm ara ara.

Son olarak elektrik maliyetine gelince…(Lafı uzatmadan) eşimin yuvarlak hesap vardığı sonuca göre söylediği şey şu “Yaksın yaksın 30 kuruş (eskinin değeri ile 300 bin TL yaksın ) 3 saatte.”

Bu 3 saatte sürekli çalışmıyor zaten. Ekmeğin mayalanması için gereken bekleme sürelerini de hesaba katın.

Sonuç olarak tabiî ki bakkal’dan , fırından alacağınız ekmekten biraz daha pahallıya geliyor sizin evde yaptığınız ekmekler ama….. Amaaaaa hep söylediğim gibi: Bu ekmekler benim “gurur”larım, katkısız ve temizler, içlerine istediğim malzemeyi-fındık, dut kurusu vs- koyabilme şansına sahibim ve son olarak da bu bir hobi ve diğer tüm hobilere nazaran göreceli olarak öyle çok masraflı ve kaprisli sayılmaz…

3. soruya da yanıt vereyim unutmuşum…Evet biraz hacimlice ama insan sevdiği şeylere evinde de kalbinde de bir köşe bulabilir. Onun mutfağımın bir köşesinde olması beni hiç rahatsız etmiyor…

Yaşasın evde ekmek kokusu :) Posted by Picasa

216 yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 216 / 216
Adsız dedi ki...

Merhaba. Dün gece ekmek yapma makinesine ait blogtaki tüm yorumları okudum. Oldukça yararlandığımı düşünüyorum.
Benim makinem henüz 5 günlük. Sinbo 4705 model. Toplamda üç ekmek yaptım. İlk denemem olan kepekli ekmek başarılı olamadı. Sonraki beyaz ekmek ve kepekli ekmek denemelerim harika oldu. İlk denemedeki sorunun neden kaynaklandığını anladım sanırım. Unu ölçerken ölçek kabına un koydukça tezgaha vurarak unun kaba iyice yerleşmesini sağlayarak doldurun. Ağzına kadar silme olarak doldurun.Ben ayrıca koyduğum kepekli unu hassas terazide ölçerek bundan sonra o kadar koymayı düşünüyorum. 900 gr. ekmek için 626 gr. kepekli una denk geldi. Mayanın taze olmasına da dikkat etmek gerekiyor.
Komşumuz üç yıldır aynı marka ve modeli kullanarak hararetle tavsiye etti. Üç yılın sonunda bozulduğunda Sinbo'nun yarı fiyatına yeni bir makine göndererek eve kadar teslim ettiklerini ve çok ilgilendiklerini belirtti.
Elektro World'dan 139 TL. ye aldık.Saygılarımla herkese mis kokulu ekmeklerini paylaşarak mutluluklar dilerim.

Adsız dedi ki...

bende sinbo kullanıcısıyım şimdiye kadar çok memnundum 3 ay oldum alalı ama şimdilerde ekmeğim hep içine çöküyor sebebini anlayamadım hep aynı ölçüleri kullanıyorum oysa ki.unu değiştirdim mayayı da değiştirdim hala aynı bana yardımcı olur musunuz lütfen..

Adsız dedi ki...

sarfiyat hesabı şu şekilde olur.

600w*3saat*0,29tl=0,52TL

29 kuruş: 2011 kasım fiyatı.
600w: ortalama ekmek makinesi saat başı tüketim değeri
3 saat ise ortalama pişirme süresi

Unknown dedi ki...

Ekmek pişirme makinası araştırıyorum....Ankara'da bulunan yengem Sinbo kullanıyor...memnun olduğunu söyledi....fakat piyasada Arçelik,Beko ve başka markalarda var...internetten araştırıyorum...tam karar veremedim....Sinbo yorumları olumlu fakat ekmek haznesi dörtgen değil....sizin de bahsettiğnin gibi biraz topluca.....Arçelik haznesi görtgen ve ekmek şekline daha uygun göründü....hanım makinaya pek olumlu bakmıyor....sen yaparsan al diyor...bende ben yaparım hem de zevkle diyorum......sitenizdeki yorumları okudum....güzel bilgiler var.....faydalanmaya çalışıyorum....sizinde makine siminde güncel yorumunuza ihtiyacım var.....tardımlarınızdan dolayı tekrar teşekkürler......
Mustafa Duran_Mersin

plaket dedi ki...

Güzel bilgiler teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Nen hep kisa programda yapiyorum..1.30 dakikada muthis ekmekler elde ediyorummm

Unknown dedi ki...

Baska bise pisirilirmi bu makinede acaba yoksa sadice ekmekmi

Adsız dedi ki...

İyi günler bebdede aynı üründen var fakat ölçüleri kayboldu oradaki ölçüler evdeki başka neye denk geliyor bakıp yardımcı olabilir misiniz kaç gündür araştırıyorum bukaniyibul o yüzden yaoajiyiyap da

Unknown dedi ki...

Kilowatt değil. Watt sadece 600 watt elektrik harcar. Mayalanmayı hesaplarsak 600 watt bile yakmaz. Ko uşmaya bile deymeyecek bir elektrik sarfiyatı var kısacası.

Unknown dedi ki...

Bublog hala aktifmi

Unknown dedi ki...

Bende yapıyorum önce kabarıyor sonra çökme oluyor neden 8yil önce almıştım kılavuzunu kaybettim

Unknown dedi ki...

600 kw ne yahu. Bir arabada bile en fazla 100 kw motor var. Senin dedigin 600 watt

Unknown dedi ki...

https://kizloji.com/sosyal-icerik-sitesi-2021/

Unknown dedi ki...

YouTube de Bera tatlı dünyasın daki ekmek tarifini deneyin muhteşem

Unknown dedi ki...

Benim makinem Arzum çok güzel kabarıyor ama ertesi gün içi yapış yapış oluyor neden . Teşekkürler 🙏

Adsız dedi ki...

Patates nasil kizartiliyor

«En Eski ‹Eski   201 – 216 / 216   Yeni› En yeni»