1- İşin içine el ile biçimlendirme ve kenarda dinlendirme faktörlerini katmazsam çökebileceğini tahmin ettiğim boy boy hamburgerler tarifini makinede yaptım
2- Tarife yağ yerine elma sosu koydum..
Sonuç: Elma sosu asla yağı aratmıyor...Neden yağ kullanayım ki bundan sonra (dolapta önceden hazır edilmiş elma sosum yoksa o başka)
E peki elma sosu nasıl yapılır? Daha önce bununla ilgili 2 post yayınlamıştım...
Elma sosu post 1
Elma Sosu post 2
Önemli not: Şeker koymadan yaptım ben sosumu.. Çünkü ekmek tariflerinde kast edilen elma sosları genelde şekersiz olanlarıdır.
Ayrıca elma sirkesi de katmadım. Çok özenerek de yapmadım. Düdüklüde 6 kadar küp kesilmiş elmayı az su ile haşladım. Tabi sonradan çıkarıp attığım tarçın çubuğu ve az hint cevizi (minik-nutmeg) rendesini unutmamalı...
Tek üzüntüm ekmeğin tepesinin biraz çökük olması ama bunun nedeni başka sanırım....ekmek yine de çok hacimli. Denenebilir. Tadı süper. Labne peyniri sürüp ye ye, şişmanla :)
2 yorum:
Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!
I have a xtreme gaming computer site.
Come and check it out if you get time :-)
Greetings.
merhaba,
ekmek makinemi daha dün aldım, kenwood.
blogu sevdim :) samimi. bayağı ipucu ve tarif de öğrendim. özellikle şu elma sosu çok ilgilimi çekti.
paylaştığınız için tşkler
Yorum Gönder