Cuma, Aralık 23, 2005

Elma denen hediye paketi

Elma nedir biliyor musunuz? İnsanlara gönderilmiş bir hediye paketi. Yani bana öyle geliyor. Avucumda tutup şöyle bir baktığımda, bir de şurada burada okuduğum bin bir yararını aklıma getirince başka türlü düşünemiyorum. Hani şu yükte hafif- pahada ağır olarak tabir edilecek yiyeceklerden "şu bizim elma".
Evet , "şu bizim elma" işte... Kimi meyveler çok ulaşılmaz oluyor. Mesela Cranberry de
neymiş, yok ki bizim buralarda. Ama "global köy" denen dünyamızın nimeti internet cranberryli ekmek tarifleri çıkarıyor karşıma işte.
Biz elmaya dönelim, mütevazılık genelde çok donanımlılara ait bir erdem olduğuna göre
elmanın bu tevazusuna şaşmamak gerek.
Bugün elma hakkında çok hoş bir gerçek daha öğrendim ve onu sayfama konuk etmekten alıkoyamadım kendimi. Elma sosu ekmek makinelerinde yapacağınız ekmeklerde yağın yerine kullanılabiliyormuş.

Örneğin 1 kap yağ mı diyor tarif (neyse ki hiç bir tarif şimdiye kadar benden bu kadar yağ istemedi), yerine 1 kap elma sosu koyabiliyormuşsunuz. Bire bir denklik. Bence süper.

Peki o zaman elma sosu nasıl yapılır: Mikrodalga fırınınız varsa 10 dakikalık iş. Elmayı soyup küpler halinde kesin, ağzı kapanan bir mikrodalga kabına koyup 10 dakika en yüksek ısıda fırını çalıştırın. Yeterince yumuşadığında fırından alıp üzerine biraz tarçın biraz da minik hint cevizi (nutmeg) rendesi katın. Oldu bitti. Posted by Picasa

Hiç yorum yok: