Perşembe, Ocak 26, 2006

Leziz Mısır Çorbası /2 mısırlı ekmek nostaljisi ile...

“Bu bir ekmek blogu biliyorum ama,” diye başlayan postlarımdan artık ben de korkmaya başladım… Ekmek tarifi olmayıp da bloguma giren şeylerden biraz rahatsızlık duyuyorum ama aslında belki de o tarifler esas denenmeye değer tarifler olmalı çünkü gönlümü fethetmişler diye de düşünülebilinir…

Çorba’ya hava ne kadar soğuk olursa olsun, ben ne kadar öve öve içmiş de olayım hiç yüz vermeyen, çorba kasesine senede ancak 2 kaşık salladığını gördüğüm eşim bile vuruldu bu çorbaya. Zaten içeriği nedeniyle İltimas görmemesi mümkün olmayan bir çorba, en azından eşim için; “ NE? Biri mısır mı dedi?”.



Malzemeler:
Bir kutu konserve mısır,
2 bardak soğuk su
4 bardak süt
2 kaşık un,
1 soğan
tuz , karabiber
(isteğe bağlı olarak süslemek için)maydanoz,


Tencereye yağı koyup halka kestiğiniz soğanı kavurun. Tencereden soğanları alın, ayırın. Unu ekleyip biraz kavurun. Konserve mısırın yarısını suyuyla beraber robotta ya da blender ile püreleştirin. Una ekleyin birkaç dakika pişirin.

Su ve sütü tencereye ekleyip karıştırmaya başlayın. Çorba kaynayınca kalan mısırları, tuz ve karabiberi ekleyin. İsterseniz ayırdığınız soğanları da...Bir süre daha kısık ateşte kaynattıktan sonra çorbanızı isterseniz maydonozla ile süsleyerek ikram edin.

Bu çorbanın yanına benim gözde ekmeklerimden biri gider. Birazı mısır unlu güzelim ekmek (tıklayın), ya da bir başka mısırlı ekmeğim var (tıklayın)…Bence iyi bir ikili olurlar. Artık hangi ekmek kolayınıza giderse. Yalnız Güzelim ekmek biraz tatlıca… Afiyet olsun…


Not:Fotoğraf benim değil, aldığım kaynak:http://www.agrium.ca/ Posted by Picasa

6 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

Blogun adı "mis kokulu ekmekler" diye yalnızca ekmek tarifi beklemiyoruz. Ekmek ve ekmeğin yanında giden herşeyi yazın ki, sizin sevdiklerinizi biz de paylaşalım.
sevgiler

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Hülya,
bu destek için çok teşekkür ederim...
Sevgiler.

ZeYNeP dedi ki...

Merhaba,
Corba cok leziz bencede, deneyecegim, ben corbaciyim zaten, cok seviyorum, hele yaninda boyle guzel ekmeklerde olursa, birde siyah zeytin olmali benim corba tasimin yaninda.
O zaman degme keyfime :))
Eline saglik.
Zeynep

Binnur A. Ö. dedi ki...

Zeynepcim,
Zeytin fikri ilginç geldi çorba yanında....Denemeli. TAbi çorba çok büyük süratle bitirildiği için yenisini yapıp deneyeceğim :)
BEn zeytinden pek anlamam. Sadece kalamata zeytin ve diyet siyah zeytin severim. Annemler gelecegi zaman alırım genelde. Bu aralar bendeler, evde zeytin var kısaca :)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba çorbayı yaptım fakat eşim ve ben hiç beğenmedik.Herkesin damak tadı farklıdır ama beklentilerim ve bir tencere çorba boşa gitti.
Ben ekmek tariflerinizi denesem daha iyi olucak galiba :)
Sevgiler..

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Öznur,
çorbanın boşa gitmesine çok üzüldüm zira ben atılan yemeklere çok üzülürüm. sanırım tat konusunda uyarmalıydım (yoks uyardım mı hatırlamıyorum) tatlı-tuzlu bir çorba bu. Eşim normalde hiç bir çorbadan haz etmez. Bizim sevdiğimiz mercimekler, yoğurt çorbaları gibi, ama bu tatlı çorbaya vuruldu. Ama misafirlige gelen teyzem sevmedi. Biz tavuğa bal-hardal sosu yapar fırına veririrz mesela. Ama sanırım dedigin gibi damak alıskanlıkları ile alakalı. Bugun yine mısır çorbası ictim ben mesela (zevkten dört köşe olarak).

Umarım ekmeklerim hitap eder saqna.
Sevgiler.