Salı, Ocak 03, 2006

Sevgili Aliye'nin Bir Ekmekçiyi Sevince Boğan Kargosu

Söke Un hakkında çok yazdım sanırım. Ama tamamen tarafsız (belki İzmirli olduğum için Ege'ye ait herşeye karşı olumlu bir ön yargım var ama yine de tarafsızdım diyebilirim) .
Geçen gün mail kutumda Söke Un'un gıda mühendisi Aliye'den bir mail buldum.
Sonuç yanda gördüğünüz fotoğraf:
Kızım büyük bir mutlulukla Aliye'den gelen kargoyu açıyor....

Aliye benim ile iletişime geçtiğinde bana sadece Artun Ünsal'ın (almayı planladığım ama bulamadığım) kitabını göndermek istediğini söylemişti, ben de "kitaba kim hayır der," demiştim.

Büyükçe kargo kutusunu "bunun içinde sadece kitap olamaz, aman Allahım unlaaaaar" diyerek açtığımda aklımdan bir başka cümle daha geçiyordu "bir ekmekçi una da hayır diyemez."

Sevgili Aliye bana ekmek makinesi karışımlarından en sevdiğim olan 7 Tahıllı un karışımını ve Kepekli Un'un yanı sıra, sen biraz da kek kurabiye yap demek ister gibi çikolata parçacıklı kurabiye karışımı ile sade kek karışımı da göndermiş. Ayrıca bir takvim ve bir deeeeeeeee Sevgili kitabım: Nimet Geldi Ekine .

Çok teşekkür ederim. Düşünülmek çok güzel. İnternet iyi ki var. Belki hiçbir zaman yollarımızın kesişmeyeceği insanların varlığını ve sıcaklığını hissedebiliyoruz bu sayede... Posted by Picasa

2 yorum:

Sudiş dedi ki...

Rica ederim Binnur, umarım sonuçlar da hoşuna gider, şimdiden ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Binnur ben de nihayet sökeunun hazır ekmek un karışımından çavdar unlu ekmeği dün akşam geç bir saatte denedim. aslında saat 21:30 du ama pişene kadar 23:30 -24:00ü buldu. eşim de beni yalnız bırakmamak için koltukta uyuyakaldı :). sabah da yaptığım ekmekle kaşar peynirli tost yaptım ve işyerime getirdim. gayet güzel ve yapımı kolay. sana da ekmek denemelerinde başarılar..