Perşembe, Ocak 05, 2006

Mırnık, Sayfa Maskotu

İşte bu da evimizin kedisi Mırnık...
Aslında ismi koşullara göre değişir: Bizi sinirlendirdiğinde adı Mırnık Efendi, çok kanımız kaynadığında Mırnış...Espri konusu olduğunda Doktor MırnıkAli (e boşuna giymiyor bu beyaz önlüğü herhalde :))

Ekmek sayfasında bir kedi ne işe mi yarar? İçimizi ısıtmaya...

Bir ekmek yapmışsam ve heyecanla onu sayfama koymaya çalışıyorsam muhtemelen önümde 2 engel vardır. Biri kızım Nehir, diğeri de Mırnık.
Sanıyorum her ikisi de bilgisayar ile aramdaki ilişkiyi kıskanıyor....
Hatta bu ikincisi bence escape tuşunun yerini de biliyor.
Mırnık ve ekmek: Eğer mısırlı ekmek yapmışsam Mırnık en büyük hayranımdır. Nedir bu kedilerin mısıra olan tutkuları. Çöpten mısır kocanı çıkarıp yiyen kediler bile var :) Posted by Picasa

4 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

Belki o da "mısır ekmeği en iyi nasıl yapılır?" konusunda görüşlerini anlatacağı bir blog hazırlayacaktır. Fırsat ver pamuk mırnık'a.

ycurl dedi ki...

Sibel'in sayfasindan ulastim buraya. Ekmek makinasi aldigimdan beri ben de pek bir merakliyim ekmek yapmaya. Benim blogum pek yemek tarifleri uzerine olmadigi icin her yaptigimi koymuyorum :)
Burada da cok guzel tarifler goruyorum ve sira ile deneyecegim. Bu arada bir iki oneri:
http://www.breadworld.com sitesi
ve amazon'dan "The Bread Baker's Apprentice: Mastering the Art of Extraordinary Bread by Peter Reinhart" adli kitabi.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Hülya MIrnık kendisine verilen ilk fırsatta mısır ekmeklerinin hepsini mideye indirecektir, ondan iyi bir blogger çıkmaz bu yüzden :)
Bir ara ona mısırın dokunduğundan endişe ediyorduk ve mısırlarımızı sokakta yiyip eve giriyorduk :) Ama yine de burun deliklerinin hareketinden yeterince suçluluk payı düşüyordu bize...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Yucrl
Önerilerin için teşekkürler...
Amazon'da ekmek kitabı, ve bir de patchwork, ararken gözlerim dönüyor. Çıldırıyorum... Kendimi kaybediyorum...."HEpsini almdiyor içimdeki israf perisi"...Ama maymun iştahlılığın gereği yok tabi. Az ve öz almalı..
En yakın zamanda kitap önerini değerlendirmeyi umut ediyorum...AMA bu kitabı sana sevdiren ne belirtirsen sevinirim.