Tepsi böreğine alternatif bir börek yaptık dün teyzemle…
Hazırlama esnasında orada olmasaydım kesinlikle milföy hamuru ile yapıldığını iddia ederdim…
Yufkanın bu kadar güzel sonuç vereceğini, bu kadar hoş bir görüntü elde edebileceğimizi hiç tahmin edemezdim…
Malzemeler
Sos Malzemesi
4 yufka (16 adet börek çıkar)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
İçi:
5 adet sosis, ince dilimlenip bir taşım kaynatılmış
Yarım demet maydanoz
300 gr. Beyaz peynir
Yarım bardak çekirdeksiz zeytin
Yarım veya bir bardak kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
Tek bir yufka yayılır, her tarafına fırça ile sos sürülür.
2. yufka üzerine kapatılır.
Önce dörde, sonra tekrar dörde bölünür(Yufka dairesini pasta dilimi gibi 8’e bölmüş oluyorsunuz).
Üzerleri tekrar hafifçe soslanır.
Geniş kenarına harç koyulur.
Kalın bir sigara böreği gibi, 3 parmak eninde sarılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Bütün börekleri dizdikten sonra tekrar fırça ile üzerleri soslanır. Sonra börekler boylamasına, sanki karnıyarık yapar gibi en az 3 cm kesilir (yarılır).
Ardından parmaklarınız yardımı ile bu yarık genişletilir. Üzerlerine 2 kenarına birer parça minik doğranmış domates, ortasına da biber konur…
Arzuya göre çörek otu, susam serpilerek. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. 20-25 dakikada, börekler kızarıncaya kadar pişirilir.
Biz sofraya bir de sarımsaklı yoğurt getirdik… Böreklerin tam göbeğine döküp yedik
Not:Çeşitli harçlar kullanılabilir. Örneğin talaş böreği gibi havuçlu bezelyeli, etli de yapabilirsiniz...
Cumartesi, Ocak 28, 2006
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Pandora,
yaptığın zaman sonuç hakkkında yorumlarını bekliyorum. Bakalım bizde gördüğü tezahüratı sizde de görecek mi?
Nasil guzel gorundu gozume simdi bilsen, yufka bulmak sorun burada,
filo yufka ile ayni basariyi elde edermiyim bilmiyorum, olmazsa kendim yufka acayim bir gun deneyim, elinize saglik.
Afiyet olsun.
Zeynep
Zeynepcim,
bu tarifi milfy hamuru ile denesene.
Derin dondurucudan çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekle ondan sonra merdane le biraz aç. Dilediğin gibi sar ve üzerine çentik at. Sanırım benzer sonuç, hatta daha bile iyisi elde edilebilir...
Sevgiler.
Ne güzel görünüyor! ben tabi ki bezelyeli havuçlu versiyonunu tercih ederim:)) Ellerinize sağlık !
yufkayı 8 e böldükten sonra , 2 şer yufkayı mı saracagız.yani teker saracaksak 32 borek cıkacak. 4 erli saracaksak 8 cıkacak ama bu sefer kalın olacak.2 serli sanırım dimi...
svg
arzu
Sevgili Arzu,
2 yufka üst üste iken keseceksin ya, böylece zaten üçgenlerin 2 yufka üst üste olarak hazır eline gelmiş olacak, öylece sarmalısın...
Sevgili Özlem/PAndora
ben de niye sesi solugu çıkmıyor diyordum. Bu kadar kötü hasta oldugunu bilmiyordum. GEcmis olsun. Böregin işe yaramasına da cok sevindim. Anneler bizi begenmisse herkes begenmis demektir :)
Sevgili Umut,
Senin adının Umut olduğunu çok iyi biliyor beynim aslında ama bazen bana oyunlar oynuyor ve mahcup oluyorum. Kusura bakma.Seni öncelikle kızının adı ile hatırlıyorum demek :) Biliyorsun bir başka Rüzgar daha vardı annesinin adı Özlem olan. Sanırım ikinci adım olan Özlem'e torpil geçiyorum biraz. Oysaki Umut adını da çok severim. Öztürkçe'nin en güzel kelimelerinden biridir.
(arap yada fars kökenlisi Ümit oluyor biliyorsun :))
Sevgili Pandora (Umuttttt :))
MAntar soslusu harika bir fikir. BEnim eşim mantar soslu pizza yapar da bayılırz. (MArketlerde satılan hazır çorba poşeti gibi mantar sosundan bahsediyorum)
Cok sevdigin bir yemek cıkarmıs olmana sevindim. Cunku elimin altında binlerce yemek tarifi var ama ben genelde otomatiklestigim seyleri yaparım.
Demek bu borek de oyle oldu.
Sayfana koydugunda yorum yazacagıma emin olabilirsin :)
Harika valla.şu an iş yerinde ciddi ciddi acıktım.Göz hakkından dolayı bana göndermelisiniz :)
Yorum Gönder