Cuma, Aralık 09, 2005

Labneli Mini Mısır Ekmekleri

Birer bardak mısır unu, beyaz un, süt.
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant maya veya kabartma tozu...

Bu tarif öylesine kolay ki yazmasam mı diye bile düşündüm...

Ekmek kesmekten hoşlanmıyorsanız hamurunuzu mini kalıplara dökün. Ben instant maya kullandm ama aceleden bir kenarda bekletmeden, yani kabartmadan fırına soktum. Zaten mısır ekmeği pek kabarmaz (bunu Karadenizliler iyi bilir), onun gösterişe pek ihtiyacı yoktur....

Ama kabardığı kadarı ortadan kesmek için yeterli oluyor... İçine biz labne peyniri sürdük (ertesi sabah da beyaz peynir koyup Mikro Dalgada ısıttık- ancak beyaz peynir çabucak eriyip tabağa akıyor, kaşar daha iyi bir seçim olacak).
Eşime yorumunu sordum, sayfaya yazmak için:
"Lokum gibi ekmekler," dedi.
Acaba bir lokmada yutulabilecek olmasından mı kaynaklanıyor yoksa tadından mı?
Kolay ve güzel bir seçenek. Ayrıca içinde gram yağ yok dikkat edin. Zaten ben de sütü diyet süt kullandım tadını bozmadı... Ama peyniri de diyet yapamazdım artık... Bu kadar kusur kadı kızında da olur...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yeni bloğun hayırlı olsun canım...
bloglarını gördükce kıskanıyorum, benimde yapasım geliyor fakat hiç vaktim yok.amaaaaa yakında olacak.
Ben mısır ekmeğini birkere yaptım ama keserken unufak oldu.nerede hata yaptım acaba?
öptüm seni.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Başakcım,
Blog yapmak için sende ne materyaller vardır ben biliyorum aslında.. Ama dediğin gibi zamannnnnnnn....Ona da vakit gelir.
MIsır ekmeğinin ufalanmasındaki etkeni araştıaracağım. BEnim şimdiye kadar yaptığım mısır ekmekleri genelde haddinden fazla bir bütün oluşturdular... Acaba sıvısını mı az koydun.
Sevgiler.