Perşembe, Kasım 17, 2005

MAKINEDE BAKKAL EKMEGI

1+ 1/8 ölçü kabı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ (ben Çotanak’ın fındık ve ayçiçeği yağı karışımını kullandım. Marketlerde yemeklik yağ adıyla bulabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 + ½ yemek kaşığı seker
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak (yani ölçü kabı) un


(Ben,
1 bardak tam buğday unu ----bunun yarısını Söke Un’un Ekmek Makinesi için hazır karışımından koydum, yarısını da yine Kalecik ve Söke unlarının daha önceden büyük bir kavanozda karıştırmış olduğum kepekli un karışımlarından koydum--2 bardak Söke Altın Harman unu---yani iyi kalite beyaz un-,ancak ununuz baklavalık ve böreklik un olmasa daha iyi--- koydum)

1 + ½ çay kaşığı instant maya
Makineniz izin verdiği anda da isteğe bağlı olarak 2 tatlı kaşığı kadar keten tohumu.

Son olarak da makinenin 2 lb ayarında ve medium kabuk rengi konumunda pişirdiğimi eklemeliyim..
------------------------------------------
(Bu tarifde su yerine süt de konulabilir- ama ben sütle denemedim)

Eğer kepekli un karıştırmazsanız ekmeğin içinin beyazlığı da bakkal ekmeği ayarında olacaktır, ayrıca keten tohumu da koymamanız gerekir tabi.
Ekmek gerçekten çok güzel kabardı. Tabi hazır un karışımlarının veya yaş mayanın abartılı sonuçları kadar büyük değil. Ama bu bir dezavantaj da degil.. Rahatlıkla tavsiye edebilecegim, tepesi çökmemiş, tadı harika bir ekmek....Posted by Picasa

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba...Bakkal ekmegini beyaz unla denedim cok guzel oldu ekmek makinasiyla denedigim ilk basarili tarif tesekkurler...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Geri bildirim için teşekkür ederim.
Afiyet olsun.