Cuma, Ocak 19, 2007

Bir paket "Ruşeym" kolumun altında - döndüm

Kemeraltı’nın İzmir’e her gittiğimde içinde kendimi kaybetmek ile bulmak arasında gidip geldiğim sokaklarında dolaşmaktaydım çok değil 3-5 gün evvel.

Hayat gibi aynı, çoğu zaman bildik yollardan ve her zaman ki uğraklardan kopup da yeni maceralara atılmak gelmez bu çarşıda içimden.

İşte şehrimin tam da bu sokaklarında “tanıdık” diye adlandırdığım şey her zaman bir sima değildir yalnızca. Bir dükkanın zamanın başından beri hep oradaymış hissi vererek durduğu şu köşe, çeyizcilerin vitrinlerindeki sanki hep aynı örtüymüş yanılsaması yaratan düzenlemeler, Yüzünden ‘Avrupa Birliğine girersek sakatat yasaklanacakmış,’ kaygısı hiç silinmeyen söğüşçünün et doğrama tıkırtıları, hepsi hepsi aynı.
Ve hatta bana sorarsanız kestane pazarı denip de kestane harici her şeyin satıldığı o küçük meydanda daracık kafeslerde uyumaya çalışarak yaşadıkları eziyeti unutmaya çalışan kedi, köpek, ördek, tavşan ve hamster yavruları da aynı. Onlar hiç büyümediler. 6 ay evel de ordaydılar,1 yıl önce de…

Çünkü bakmadığınız şeyler büyümezler. Göz göze gelmediğiniz şeyler, değiştiremeyeceğinizi bildiğiniz o yüzden yüzleşemediğiniz tüm gerçekler gibi gitmeyen ve bitmeyen bir sızı olarak hep yerlerinde ve elbette kalbinizde kalırlar.

Bu köşesi hüzün köşesi olsa da bu eski çarşının, yine hayat gibi bakmaya doyamadığınız, çıkmaya gönlünüzün razı olmadığı başka köşeleri, insan kafaları seli arasından parmak uçlarınıza kalkarak bakıp da hedeflediğiniz labirent köşeleri vardır.

Oralarda sizi hangi kaldırımında kırık bir taş, hangi dükkânında ucuz bir gümüş, hangi kahvehanesinde en güzel kahve pişermiş ve onu hangi garson sunarmış bilmenin kısaca önceden tanış olmanın verdiği tuhaf bir huzur bekler.

Elbette o huzura doğru çekilirsiniz..

Umduğunuz “işte o her zaman ki şeyler”i bulmaktır yine…

--

Anlatırken bir şeyi, gözledikleriniz, hissettikleriniz ve ana diliniz birer ip olur ve dolanır birbirine kalın bir sac örgüsü gibi.

Kimileri örgü sevmez ama… Tutamlar tek tek yeğdir.

Üstelik neticede anlatacağın altı üstü bir aktar ve daha da ötesi bir buğday ürünü ise eğer.

--

Sözün özü ben yine oradaydım… Rafların arasında ve ağzı açık çuvalların dibinde… Üstelik yanı başımda bir de dost vardı. O benim gibi değil… Kemeraltı’nı bu denli iyi bilmeme şaşırıyor.
“Öğret,” diyor bana… “Değirmen’e nasıl gidilir? Sen yokken de gidebileyim…”

Buluşmadan önce zaten kafamda ona uygun, ona ezberletmesi kolay bir rota çizmişim zaten. Öyle ya kim olursa olsun Kemeraltı’nın belli başlı yerlerini bilir, Havra sokağı mesela böyle bir yerdir.
“İşte oradan girersin, sokak bitince sola döner 5-10 metre ilerde hani şu donların sutyenlerin sere serpe sergilendiği çamaşırcıdan sağa dönersin ve dümdüz ilerlersin,” diyorum…
Artık sordun mu herkes gösterir. Bir cami vardır, Kestane Pazarı camisi, işte onun duvar dibinde kapısız, bacasız, ama bulunduğu bölgenin adına uygun bir şekilde içeri girerken minik bir “kemer” altından geçmeniz gereken bir dükkân.

Ama her nedense birlikte o rotadan gitmiyoruz oraya. Sanki daha bir aklını karıştırıp da dostun, Kemeraltı ile ilgili engin (!) bilgimi daha bir takdir etsin diye…

Esasen bunun suçlusu ben değilim.. Kızlar ağası Hanı’nın duvar dibine dizilmiş kahvehanelerinden yayılıp ben 8 saat uzaktayken bile memleketimden burnuma gelen mis gibi dibek kahvesi kokuları…

Daha evvel de anlattım ben burayı… Ama “Anlat Anne” diyip de bir süredir her nedense neden “Sus Anne”’ye çevirdiğim bir diğer sayfamda… Ama dayanamadım yazdım yine oraya bir şeyler. Yine dilimi tutamadım. Belki çocuk doktorları kızacak bana… Ama çocuğu olan doktorlar kızmayacaktır en azından ona eminim… Bu eminlik yeter bana.

Her neyse dedim ki kendime “İşte tam da bu yüzden, hani daha evel anlattığın için kokusunu köpüğünü, bu kez bahsetme dibek kahvesinden…” Ama mümkün mü? Kemeraltı’ndan bahsettiğim her yazıda kokacak bu kahve galiba…

Direnmeyelim…

Sonra….
Tuttum Zeynep’i kolundan bir o sokağa, bir bu sokağa, sola dön, sağa dön, sola dön, sağa dön (e ne yapalım kahveciden sonra Değirmene ulaşmak için biraz slalom gerekiyor) ulaştık hedeflenen noktaya…

İster istemez bilmiş bir ifade takınmış gösteriyorum arkadaşıma, bak patates unu, bak bezelye unu, bak keçiboynuzu tozu…

Sonra bildik şeylerin arasından bir şey öne doğru fırladı.. Gözlerim parladı…

“Aman Allahım RUŞEYM!”

dedim.

“O ne,” dedi

“Buğday özü,” dedim ve demeye devam ettim. “Bizim ülkemizde paketlenip satılıyor muymuş bu?”

Ne çok yabancı sayfada gördüm de özendim ben o tariflere..

“wheat germ” diye geçer çoğunuz duymuşsunuzdur.

Hani “kim alıştırdıysa bizi beyaz ekmeğe, ne akla hizmetse beyaz ekmek yemek, buğdayın o en önemli kısmı atılıp da üretilmiş beyaz unlarla” dedirten kısmı buğdayın…

Ru-sheim aslında bir romanın hikâyesidir… O hikâyeyi ayıklayıp çıkarırsanız romanın içinden sadece kelimeler kalır, sanki kitabın içi boşalır.
Ama yine de kalan kelimeler ve cümlelerin de kendine göre bir değeri vardır… Sıfırlamamalı…

Lafı daha fazla uzatmadan meraklısına bu ürünü paketleyip pazara sokan firmanın web adresini vereyim….

Henüz her yerde bulunmadığını görmekteyim üzülerek.
Ve sadece 1 paket aldığıma da hayıflanıyorum elbet.

Ama anneler sağolsun, ve kargocular da tabi…

Ben mısır gevreğimin üzerine bir kaşık atmak ve ya birazdan yapacağım ekmeğe yarım kap ruşeym eklemek üzere ayrılırken yanınızdan son olarak size şu sayfaya bir göz atmanızı öneriyorum.
http://www.ru-sheim.com/

Not: Uzun bir yazı oldu, sabredenlere teşekkürler. Ayrıca da kusura bakmayın , uzun zaman olmuştu buraya yazmayalı, kalemim şişmiş…
Tarif bekleyenler ile bir iki güne kadar görüşürüz….

268 yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 268 / 268
Yapracık Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Yapracık Evden Eve Nakliyat.Profosyonel çalışma ekibimizle sizleri mutlu etmek bizim işimiz.Yapracık evden eve nakliyat olarak eşyalarınızı düzgün bir şekilde paketledikten sonra eşyalarınıza uygun geniş araç filomuzdan aracınızı göndererek eşyalarınızın problemsiz bir şekilde taşınmasını sağlıyoruz.Yılmaz nakliyat isimli websitemizi ziyaret ederek randevu alabilirsiniz.

Eskişehir Temizlik Firmaları dedi ki...

Eskişehir Temizlik Firmaları olarak birçok konuda temizlik hizmeti veren firmamız alanında profesyonel ve planlı çalışan titiz personel ekibi ile hizmet vermektedir. Sizler de gönül rahatlığı ile Akçaylar Temizlik hizmeti alabilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Mersin Evden Eve Nakliyat alanında hizmet vererek asansörlü nakliyat hizmeti de sunuyoruz.18.Kata kadar ulaşan asansörlerimizle eşyalarınızı sorunsuz bir şekilde taşıyoruz.Son model asansörlerimiz ve geniş araç filomuzla eşyalarınızı sorunsuz ve hızlı bir şekilde taşıyoruz.Randevu almak için websitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ankara Nakliyat dedi ki...

Ankara Nakliyat olarak yıllardır ev ve eşya taşıma konusunda verdiğimiz hizmetler ile kalitemizi sizlere kanıtladık. Hizmette müşteri memnuniyetine ve kaliteye önem veren firmamız her bütçeye uygun hizmetler ile ilerlemektedir. Detaylı bilgi için Ersoy Nakliyat ile iletişime geçiniz.

Unkown dedi ki...

Ankara Zirkonyum Diş konusunda ve dişinizle ilgili herhangi bir şikayetiniz varsa profosyonel diş hekimlerimize birlikte şikayetlerinize çözüm üreterek sizleri sağlıklı gülüşlere kavuşturuyoruz.Detaylı bilgi için gülüş estetiği isimli websitemizden bize ulaşabilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Keçiören Evden Eve Nakliyat olarak asansörlü nakliyat hizmeti vererek 20.kata kadar ulaşan asansörlerimizle eşyalarınızı kolaylıkla ve daha hızlı bir şekilde zarar görmeden taşıyoruz.Detaylı bilgi için iztaşlar nakliyat ile iletişime geçebilirsiniz.

Etimesgut evden eve nakliyat dedi ki...

Etimesgut evden eve nakliyat hizmetini sizlere en uygun şekilde sizlere sağladık. Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan Etimesgut Evden eve nakliyat firmamız uzun yıllar boyunca müşterilerini kazandık. En uzman nakliyat hizmetlerinde firmamız üstün başarıyı sağlamıştır.

Gülüş Estetiği dedi ki...

Gülüş Estetiği olarak hastalarımızın uzman hekimlerimiz beraberinde uygun ve sorunsuz tedavilerimiz ile daha sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmalarını sağlıyoruz. İletişim ve randevu için web sitemizden ulaşınız.

Eskişehir Apple Yetkili Servis dedi ki...

Akıllı öncü markasından biri Apple markasına Eskişehir Apple yetkili servisi olarak müşterilerimize en ekonomik şekilde devam ediyoruz.

Unkown dedi ki...

Eskişehir Temizlikçi Bayan çalışanlarımız evinizi ofisinizi titizlikle temizleyerek sizlerin memnuniyetini kazanıyor.Detaylı bilgi için internet sitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

çayyolu evden eve nakliyat dedi ki...

Çayyolu evden eve nakliyat hizmetini tercih ederek yeni evlerinize en kısa sürede taşınabilirsiniz. İyi bir hizmet alacağınızdan emin olabilirsiniz. Buradan bize ulaşarak hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Diyarbakır Evden Eve Nakliyat sigortalı taşımacılık hizmeti vererek eşyalarınızı problemsiz bir şekilde taşıyoruz.Geniş araç filomuzla eşyalarınıza uygun araç getirerek taşıyoruz.Detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Patek Philippe dedi ki...

Patek Philippe olarak 200 den fazla özel tasarıma ve mekanik görünümü ile sizler de kaliteli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Saat Port ve ürünlerimiz ile kendinizi özel hissediceksiniz.

Ankara Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Ankara Evden Eve Nakliyat alanında uzman personeller ile çalışarak kendimizi geliştirdik her zaman uzman ve profesyonel şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Unkown dedi ki...

Ankara İzmir Nakliyat alanında hizmet veren beytaş nakliyat olarak eşya depolama hizmeti de vermekteyiz.Eşya depolama hizmeti almak için beeytaş nakliyat adlı websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Ev Eşyası Depolama hizmeti almak isterseniz evinizde eşya koyacak yeriniz yoksa bizden depolama hizmeti vererek bizimle iletişime geçebilirisiniz.Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Afyon Temizlikçi Bayan hizmeti vererek çalışan bayan arkadaşarımız sizlerin evlerini köşe bucak temizleyerek sizlerin memnuniyetini kazanmaktayız.Detaylı bilgi için websitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Sincan Evden Eve Nakliyat olarak sigortalı nakliyat hizmeti vererek sizlerin güvenini kazanıyoruz.Sigortalı ve asansörlü nakliyat hizmeti almak için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Unkown dedi ki...

Bahçelievler Evden Eve Nakiyat olarak sizlere sigortalı nakliyat hizmeti vererek eşyalarınızı sigortalıyoruz.Uzman ekibimizden ekonomik hizmet almak için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yenimahalle Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Yenimahalle Evden Eve Nakliyat alanında en uzman şekilde sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. en uzman nakliyat hizmetleri için bizlere Ankara yavuz nakliyat web sitemizden hemen ulaşın.

çayyolu evden eve nakliyat dedi ki...

çayyolu evden eve nakliyat hizmetini sizlere en uygun şekilde sizlere hizmetlerimizi sunmaktayız. Alanında uzman nakliyat hizmetleri için bizlere hemen ulaşın ve kaliteli ve en güvenilir hizmetlerimizden yararlana bilirsiniz.

Keçiören Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Keçiören Evden Eve Nakliyat alanında en uzman şekilde sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. her zaman en teknolojik şekilde sizlere sunmaktayız. Uzun yıllar boyunca en kaliteli hizmetlerimiz ile birlikte sektörde lider firma olmaktayız.

Ankara İmplant Fiyatları dedi ki...

Ankara İmplant Fiyatları alanında sadece hastalarımza hizmet sunduk ve sektörde uzun yıllar boyunca en kaliteli şekilde hizmet sağlayarak lider firmaların örnek alacağı bir klinik olduk. Sizlerde bize hemen ulaşın

Unkown dedi ki...

Ankara Gülüş Tasarımı olarak ankarada en çok tercih edilen firmalar arasında olan firmamız smile design dişinizle ilgili problemlerinize çözüm bularak sizlerin memuniyetini kazanıp ankara halkının güvenle tavsiye edeceği bir firma olmuştur. Detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gebze Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Gebze Evden Eve Nakliyat alanında en kusursuz nakliyat işlemleri için bizlere hemen ulaşın uzun yıllar boyunca sizlere en ekonomik nakliyat hizmetlerini sunun bir nakliyat firması olarak kendimiz en üst seviyelere çıkartarak en uzman şekilde geliştirip hizmetlerimize devam etmekteyiz.

Ankara Şehir İçi Nakliyat dedi ki...

Ankara Şehir İçi Nakliyat ile izler de sorunsuz ve rahat bir şekilde taşınabilirsiniz. Herhangi bir maddi kayıp yaşamadan uygun maliyetli hizmetlerimiz den yararlanabilirsiniz.

Beypazarı Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Beypazarı Evden Eve Nakliyat ile sizler de rahat ve sorunsuz bir taşınma süreci geçirin. Uygun bütçeli ve kaliteli hizmetlerimiz ile taşınmanın kolaylığını yaşayın. Detaylı bilgi için web sitemizden ulaşınız.

Yenimahalle Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Yenimahalle Evden Eve Nakliyat alanın sizler kusursuz şekilde sizlere hizmet vermekteyiz. Uzun yıllar boyunca sağladığımız hizmetler sayesinde sektörde lider olmaya devam ediyoruz uzun yıllar boyunca çalışarak sizlere hizmet vermekteyiz.

Eryaman Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Eryaman Evden Eve Nakliyat hizmetimiz ile uzun yıllar boyunca en yüksek başarıları elde etmeye en kaliteli şekilde devam ediyoruz. Sizler yeni evlerinize veya yeni şehirlerinize en hızlı şekilde taşınmak isterseniz bize hemen ulaşın.

Güngören Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Güngören Evden Eve Nakliyat ile sizlere en profesyonel eşya taşıma hizmetini cebinize en uygun şekilde sunarak eşyalarınızı güvenle taşıyoruz.Eşyalarınızı taşırken paketleme konusunda en iyi şekilde paketleyerek zarar gelmesini önlüyoruz.Randevu ve detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Op. Dr. Bülent Şen dedi ki...

Yr. Dç. Dr. Bülent Şen, Uzun Yıllar Konusunda Uzmanlaşmış Ekibi İle, Üst Düzey Sağlık Hizmeti Verir Hale Getirmişlerdir. Özel İntertıp Üroloji Kliniğinde, Cinsel Sağlık Sorunları Anlamında Eswt Şok Dalga Tedavisi,Sertleşme Tedavisi, Penis Estetiği, Penis Protezi, Penis Eğriliği , P-Shot Tedavisi Uygulanmaktadır. Ağrısız Acısız Ve Ameliyatsız Kalıcı Çözümler Sunuyoruz.

Ankara Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Ankara evden eve nakliyat alanında sizlere en kaliteli ve profesyonel hizmet veren firmamız hizmetlerini Ekonomik şekilde sürdürmeye devam etmektedir. Uzun yıllar sonunda bile kaliteli ve profesyonel bir şekilde hizmet veren firmamız Her zaman müşterilerinin memnuniyeti için hizmetlerini geliştirip sunmaktadır Sizler de bizlere hemen ulaşmak isterseniz web site adresiniz ve iletişim kısmında bilgilerimizi bırakıyoruz

Ankara Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Ankara evden eve nakliyat alanında en profesyonel şekilde hizmet veren firmamız uzun yıllar sonunda bile en yenilikçi şekilde hizmetlerimize devam etmekteyiz. Firmamızda çalışan Evden eve Nakliyat ekspertizlerimiz ile birlikte de hizmetlerimizi daha üst seviyelere çıkarttık sizlere uzun yıllar boyunca en güvenli şekilde sağladığımız Ankara evden eve nakliyat şehirler arası nakliyat ve daha onlarca nakliyat hizmetini sağladığımız başarılar sayesinde sektörünün lider firması olduk şimdilerde ise sektördeki diğer nakliyat firmalarından örnek alacağı bir firmayız.

Ankara Boya Badana ustası dedi ki...

Ankara Boya Badana Ustası olarak boya badana ustalarımız evinizi en kaliteli şekilde boyayarak evinizin güzel bir görüntü oluşturmasını sağlıyor. Detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mersin Asansörlü Nakliyat dedi ki...

Mersin Asansörlü Nakliyat olarak mersinde hizmet veren firmamız mersin halkının sevgisini kazanarak en başta gelen nakliyat firması oldu.Detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Seyyar Lokmacı İstanbul dedi ki...

Seyyar Lokmacı İstanbul firması olarak sizlere en ekonomik, en lezzetli lokmaları dağıtmak için firmamız kendini geliştirmeye devam ediyoruz. Güçlü bir alt yapıya sahip olan firmamız uzun yıllar boyunca sadece müşterilerine özel bir şekilde hizmetlerini geliştirmektedir.

Ankara implant dedi ki...

Ankara implant tedavimiz ile birlikte Türkiye'nin en kaliteli tedavisinin firması olmaktayız. Firmamız ile birlikte sizlere sağladığımız estetik gülüş ve ekonomik hizmetler ile birlikte Türkiye'de sunulan kaliteli hizmetleri geliştirip sunan tek firmayız Ankara implant tedavimiz ve diğer tedavilerimiz den yararlanmak isterseniz bizlere hemen web adresimizden ulaşabilirsiniz

Afyon Temizlik Şirketleri dedi ki...

Afyon Temizlik Şirketleriile sizlere en kaliteli hizmeti sunarak evlerinizi köşe bucak temizliyoruz.Sadece ev apartman temizliği değil her türlü alanda temizlik hizmeti sunuyoruz.Detaylı bilgi ve randevu için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

etimesgut evden eve nakliyat dedi ki...

Etimesgut evden eve nakliyat hizmetimiz sayesinde sizlerde kısa sürede taşınabilirsiniz. Sizlerde bizi tercih ettiğiniz süre içerisinde asla pişman olmayacaksınız. Buradan bizimle iletişime geçerek hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Eskişehir emlak dedi ki...

sizlere en iyi hizmet zincirini sunarak hayallerinizdeki konutlara kavuşturuyoruz....

Güngören Asansör Kiralama dedi ki...

Güngören Asansör Kiralama ile kaliteli hizmet sunuyoruz Türkiyenin her yerinde sizlerleyiz . Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için her geçen gün daha çok büyüyoruz . Bizlere ulaşmak için tıklayınız.

düzce evden eve nakliyat dedi ki...

firmamız sizlere kaliteli bir hizmet vermek adı altında son nesil araçlarımız ve deneyimli çalışanlarımız ile eşyalarınızı hasarsız,özenli bir şekilde zamanında teslim etmekle birlikte olup sınırsız hizmet zincirini sizlerin memnuniyetini kazanmak için sıralıyor...

Hira oto kurtarma dedi ki...

usta ve tecrübeli şöförlerimiz sayesinde Hira oto kurtarma ekibi olarak sizlere 7/24 en iyi hizmeti sunabilmek adına çalışmaktayız...bir telefonla yanınızdayız,iletişim için tıklayınız...

Gebze Evden Eve Nakliyat dedi ki...

https://www.ozyusufoglunakliyat.com/gebze-evden-eve-nakliyat/ sizlere uygun fiyat ve güven garantisi ile birinci kalite hizmet sunuyor . asansörlü kiralama , ofis taşıma , sigörtalı kiralama gibi bir çok hizmeti de sizlerle buluşturuyoruz

MBT gayrimenkul emlak dedi ki...

en güncel en ekonomik emlak listelerini deneyimli çalışanlarımız sizlere sıralayarak,hayallerinizdeki konutlara kavuşturmaya devam ediyor...sizlerde son derece kaliteli bir hizmet zinciri arıyorsanız çok doğru bir tercih olacağımıza şüpheniz olmasın...iletişim için tıklayınız...

naklistan nakliyat dedi ki...

Konforlu ve son derece kaliteli bir taşınma gerçekleştirmek istiyorsanız firmamız sizlere en iyi hizmeti sunmak adına profosyonel kişilerle beraber 7/24 çalışmaya devam ediyor.

MBT gayrimenkul emlak dedi ki...

Sadece yerleşim için değil yatırım içinde sizlere işlerinde vizyon sahibi kişilerle en kaliteli hizmet zincirlerini sunuyoruz.En güncel ve ekonomik emlak listelerinden sizlerde yararlanmak için bizlerle linke tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.

Eskişehir Temizlik Firmaları dedi ki...

Sizlerde uygun fiyata temizlik şirketi mi arıyorsunuz o zaman tamam adresi Eskişehir Temizlik Firmaları hizmetinizde . Verdiği birinci sınıf kalite uzman ekip arkadaşlarımız ve uygun fiyat garantisi ile sizleri memnun uğurlayacak iletişim için tıklayınız.

Bakırköy evden eve nakliyat dedi ki...

siz değerli müşterilerimize kaliteli hizmet zincirlerimizi sunmaya devam ediyoruz.Yıllardır işlerinde tecrübeli ve güleryüzlü kişilerle çalışmaya özen göstererek ilerliyoruz.Son nesil asansörlü araçlarımız ve son derece güvenlik önlemlerimiz altında sizlere pratik ve kusursuz bir taşınma süreci yaşatıyoruz.Üst düzey bir performans arıyorsanız firmamız tamda sizlere göre...

Bakırköy evden eve nakliyat dedi ki...

firmamız taşınma süreci boyunca - sizlere en pratik ve en kaliteli hizmet zincirlerini sunuyor.Yorucu taşınma sürecinde güvenlik önlemleride çok mühim bir husustur bizlerde eşyalarınızın güvenliği için tecrübeli ustalarımızın gözetimi ve son derece güvenlik önlemlerimiz altında çalışarak taşınmanızı hasarsız ve kusursuz bir gerçekleştiriyoruz.

Bakırköy evden eve nakliyat dedi ki...

Taşınma işlemi çok zahmetli ve yorucu bir süreçtir.Bizlerde firmamızdaki tecrübeli ekiplerimizle beraber bu süreci en pratik ve en hızlı şekilde güvenlik önlemlerimizi alarak gerçekleştiriyoruz.İletişim için tıklayınız.

Ağrı Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Asansörlü nakliyat , sigortalı nakliyat , evden eve nakliyat , şehirler arası nakliyat , ofis taşıma , eşya paketleme , eşya depolama gibi bir çok hizmeti sizlere sunan Ağrı Evden Eve Nakliyat şirketimiz uygun fiyat garantisi veriyor . Sizlerde uygun fiyata kaliteli ve güvenilir nakliyat için iletişime geçiniz.

Malatya Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Asansörlü nakliyat , Evden eve nakliyat , şehirler arası nakliyat eşya depolama , eşya paketleme, ofis taşıma gibi bir çok hizmeti sizlerle buluşturan şirketimiz Malatya Evden Eve Nakliyat uygun fiyat garantisi ile sizlerin buradan memnun ayrılmasını sağlayacak .

bolu evden eve nakliyat dedi ki...

bolu evden eve nakliyat firması olarak sigortalı nakliyat, paketleme-ambalaj, şehir içi nakliyat, şehirler arası nakliyat, eşya depolama ve daha bir çok hizmetimiz bulunmaktadır kaliteli ve güvenilir bir firmayız. hizmetlerimizden her zaman yararlanabilirsiniz. bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Fetih Nakliyat dedi ki...

Libadiye nakliyat hizmetleri sunmakta olan Fetih nakliyat sizlere güvenli nakliye hizmetleri sunmaktadır.

Kayseri Nakliyat dedi ki...

Kayseri Nakliyat sektöründe gün geçtikçe büyümekte olan firmamız sigortalı ve ambalajlı bir şekilde taşıma hizmeti vermektedir.

Aydoğan Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Kayseri Nakliyat
Kayseri Asansörlü Nakliyat
Kayseri Evden Eve Nakliyat
Aydoğan Evden Eve Nakliyat
Kayseri Ev Taşıma
Kayseri Evden Eve
Kayseri Asansörlü eşya Taşıma
Kayseri Evden Eve Nakliyat
Kayseri Nakliyat
Kayseri Evden Eve
Kayseri Eşya Taşıma
Evden Eve Kayseri
Kayseri Evden Eve Taşımacılık
Evden Eve Kayseri, Kayser Evden Eve, Kayseri Asansörlü eşya Taşıma, Kayseri Eşya Taşıma, Kayseri Ev Taşıma, Kayseri Evden Eve Nakliyat, Kayseri Evden Eve Taşımacılık, Kayseri Nakliyat

kıbrıs kargo dedi ki...

çok güzel

uluslararası evden eve dedi ki...

çok güzel site

Damba dijital dedi ki...

https://dambadijital.com.tr/
AnkaraEvdenEveNakliyat zamanında ve güvenli bir şekilde taşınma sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Damba dijital dedi ki...

https://dambadijital.com.tr/
Ankara Evden Eve Nakliyat sürecini Damba Dijital markasının sağladığı platform üzerinden takip ederek, taşınmanızın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

marc jacobs tote bag

hotels in laredo tx

Zeytin Fidanı dedi ki...

Arbequina Zeytin Fidanı

istanbul travesti escort dedi ki...

çok bilgilendirici blog teşekkürler

yavizdogan dedi ki...

çok güzel tarifler enteresan ilginç bilgiler de mevcut.

Umzugsfirma dedi ki...

Umzugsfirma in der Schweiz

Umzugsfirma Zürich dedi ki...

Umzugsfirma Plus

Adsız dedi ki...

www.hekimogludepolama.com.tr

«En Eski ‹Eski   201 – 268 / 268   Yeni› En yeni»