Yumurta ve bol süt tozu sayesinde besin değeri oldukça yüksek bir ekmek. Sütlü ekmek tadını da seviyorsanız, tavsiye ederim.
1 kap hafif ılık su
1 oda sıcaklığına yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
½ kap süt tozu
3 kap un
2 çay kaşığından biraz fazla instant maya
Temel ekmek ayarında, 1.5 somun büyüklüğünde ayarlayın.
Salı, Mayıs 02, 2006
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
22 yorum:
Bende bir dilim alabilirmiyim çok güzel gözüküyorda.
Elinize sağlık
Özge
Açıkçaı kilo almamak adına ekmekleri dağıtmaktan yanayız. Buralarda olsaydınız size de ikram ederdik.
AMA siz şimdilik pişirmeyi deneyin bence. Sevgiler.
hoşgeldin.
bu yeni tarifleri de bir ara denemeli..
Selam,
Dün akşam bu ekmeği denedim. Harika oldu, resmini de çekmiştim ama makinamı getirmeyi unuttuğum için resmi gönderemiyorum. Tadı mükemmel, yumuşacık, gerçekten sünger gibi... Kek gibiydi, misafirlerim de vardı, hemen sıcak sıcak birer dilim yedik çayla birlikte. Bu sabah da üzerine Nutella sürüp kahvaltımı yaptım (rejim yine saptı tabii). Çok teşekkürler, sayende makinamda güzel ekmekler yapıyorum ve herkes bayılıyor...
Sevgili Enne,
Tariflerden faydalanmana çok sevindim. İlk fırsatta bana fotoğrafını gönder olur mu sünger ekmeğin....
Sevgiler.
Sevgili Binnur; İlgine teşekkür ederim, henüz makina almaya karar veremedim ama ara sıra senin bloğuna bakıyorum. İmrenmemek mümkün değil. Ellerine sağlık. Günde en fazla 2 ince dilim ekmek yiyorum, makina olursa dayanamam gibi geliyor, onun için kararsızım. Nereye kadar dayanırım bilmem ama alırsam senin gibi bir uzmanın reçetelerini deneyeceğim kesin. Sevgilerimle
Sevgili Nazlı,
ekmeği yapıp buzdolabının alt raflarına koyuyoruz. böylece günlerce cıkarıp cıkarıp, ısıtıp yenebiliyor. BEn kontrollu gitmeye calısıyorum. İstenince kontrol oluyor. Olmadı eşe dosta dagıtırsın.
Sevgiler.
Binnur'cum,
sağolasın... niye mi... bloglarda okuduğum bir pizza tarifi için bahsetmiş olduğun hazır çorbadan almıştım. o günlerde fırsat bulamadım, sonra da hangi blogda gördüğümü unuttum. çorba paketi elimde kaldı. bizim evde hazır çorba da kullanılmaz....
demek ki senin sayfanda okumuşum. en kısa sürede yapacağım..
laf aramızda diyetteyim ama ucundan tadına bakıyorum:)))
ben de hiç aklımda yok aldım makinayı. daha ziyade evde olduğumuz günlere denk gelecek şekilde yapıyorum. bu şekilde ekmeği en çok haftasonu kahvaltıda tğketmiş oluyoruz. Sütlü ekmek güzel olur, en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgili Hülya, aldığın çorba mı? Aslında o da olur, yarı yarıya su ile yaparsan. Ama benim aldıgım makarna sosu idi.
Sevgiler.
İncik boncukcu :)
denediğinde begenip begenmedigini bildir olur mu?
Sevgili binnur öncelikle ziyaretin için teşekkür ederim.Blog super ev ekmeğide özel ilgi alanıma girer.Bayıldım bu arada bende ki yorkshire puding tarifide şöyle,
170 ml 6 ounces of süt
113 ml 4 ounces of su ayrıca karışıyor
170 ml 6 ounces of un
tuz,biber
2 yumurta ayrıca karışıyor.,
unlu yumurtalı karışıma sütlü sulu karışım yavaş yavaş katılıyor
biraz dinlendiriliyor.tepsiye iki kaşık yağ koyulup fırında iyice ısıtılacak biraz daha ısıtılıp puding karışımı dökülecek biraz daha ısıtılıp fırınlanacak.11 yada 9 inchlik tepsi yaklaşık 30 cm 200 derecede 40 dakika
bu klasik ingiliz yorkshire pudingi.
sevgilerimle.nehiride öpüyorum.
bugün pazar sayfası günüm:)))))
hemen denemek lazım ... pazar pazar iyi gider dimi ama :)))))
Esasında bugün ben "ONE BEN"in verdiği york shire puding'i denemek istedim, ama buzluktan çıkan sigara böreklerimin eridiklerinin ve bir gune 2 karbonhidratın fazla geleceigni düşündüm.
AMa deneyecegim yakında...
Sevgili Vintage
dener denemez sonucu bize bildir olur mu
sevgili binnur siteni hayranlıkla izliyorum.henüz ekmeklerini denemedim ama denenmek üzere arşivime kaydedildi.(bu arada normal fırında birkaç denemem oldu)ramazan pidesi ve değişik minik ekmek.bir sorum olucak süt tozu yerine başka ne kullanabilirim.aslında bunu sormamın nedeni süt tozunun pek faydalı olmadığını düşünüyor olmam. yanılıyor olabilirim tabi.bu konuda bilgi verebilir misin.çünkü takip ettiğim kadarıyla sende bu konularda hassassın.şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgili Demet,
so günlerde istedigim kadar guncelleyemiyorum sitemi aslında (yaptıgım 3 ekmeğin e tadını begenmedim- koymadım)
Ama yine de tesekkur ederim begenmene sevindim sayfayı.
süt tozu hakkında sorularına cevap bu yazımdan bulabilirsin
http://ekmekkokusu.blogspot.com/2006/03/ekmee-st-tozu-art-m.html
SÜNGER EKMEK TARİFİ EKMEK MAKİNAMI ALDIĞIMDAN BU YANA EN BAŞARILI ÇALIŞMA OLDU...(BİRAZCIK TUZU AZ 1 TATLI KAŞIĞI KOYABİLİRMİŞİM...)
HATTA ÇEŞİTLİ MALZEMELERLE ZENGİNLEŞTİREBİLECEĞİM ANA TARİF OLARAK KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ÖRN.CEVİZLİ,DOMATES KURULU VS. ANCAK İÇİNDEKİ YUMURTA NEDENİYLE AKŞAMDAN HAZIRLANIP SABAH PİŞME FONKSİYONUNDAN YARARLANAMAM GİBİ GELİYOR NE DERSİNİZ SİZCE DE YUMURTA SABAHA KADAR BOZULUR MU ?
TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER YENİ TARİFLERİ BEKLİYORUM.
Sevgili Hülya,
yumurtalı tarifleri geceden koymayın derler.
yumurta yerine muz veya soya sütü kullanabilrsin ama geceden nasıl olurlar bilemiyorum (hele bu sıcaklarda)
bu ekmeği sevmen ve çeşitlemeler yapacak olman cok sevindirdi beni.
denemelerini bizimle paylasırsan cok seviniriz.
merhabalar bende zincire katıldım ve bir makinada ben aldım aldığım makina kenwod marka karmaşık tarıfler var ve ben daha hiç ekmek yapamadım.sizin tarıflerınız ilgimi çektı.pratık ve anlasılır ama bir sorunum var genellıkle tarıflerınızde temel ekmek,medium,1,5 somun terımlerı kullanıyorsunuz.benım makınamda 700 900,beyaz terımlerı var birde bunları çözmemde yardım cı olursanız sevınırım.bu yüzden 1 ay oldu makınamı alalı ama cesaret edipte ekmek yapamadım :(
1,5 = sizin makinede 900 gr'dır.
temel ekmek diyince de 1 numaralı programdır.
makinenizi korkmadan gule gule kullanın
sevgilerimle
Sevgili Binnur,
Buraya gözatıyor musun bilmiyorum. Makine ile ilgili bir kaç şey var aklıma takılan. Yardımcı olursan çok sevinirim. Çok ama çok merak ettiğim şey buhar tahliye çekmecesi ne işe yarıyor? Senin kullandığın makinede var mı bilmiyorum.
Yumurtalı ekmek tariflerinde ekmeği hemen pişireceğimizi varsayarak soruyorum, yumurtayı hamura nasıl koyacağız? önce bir kapta çırpmalı mıyız? yoksa önce sıvıları koyarken bir yumurtayı kırıp ardından un vs mi koyuyoruz?
son sorum, ekmeğin üzerine susam koymak istiyorum ama susamlar hamurun içine karışmasın, ama öyle bir zamanda da koymalıyım ki pişmeye başlamamış olsun ki, ısı dışarıya çıkmasın, bu makine ekmeklerinde mümkün mü?
Yorum Gönder