Cuma, Mart 03, 2006

Encarta diye bir bilmiş dost...

HEp ekmekten bahsedecek değiliz ya, aralara çeşitlemeler atalım.

Yararlı olacağını düşündüğüm bir hizmeti (bilmeyenlere) bildirmek istedim akşamınbu saatinde her nedense...

Microsoft'un meşhur Encarta'sı (ansiklopedi hizmeti) bir süredir messenger kullananların da hizmetinde.

Fakat çağın gerektirdiği ( ! )yalnızlaşmayı onaylarcasına traji -komik bir biçimlenme ile...

Encarta'yı listenize ekliyorsunuz, kendinizi yalnız hissettiğiniz bir anda dost bildiğiniz tüm dostlar :) çevrim dışı gözüküp internette aslında at koşturuyor ve sizi yalnız bırakıyorken asla ama asla kendinizi yalnız hissetmiyorsunuz.

Artık encarta var. Her daim emre amade...Ya da sorularınızı cevaplandırmak üzere hep orada bir yerde, ismin "en sadık yar" halinde :)

KEndinizi onun da bir insan olduğu fikrine o kadar kaptırıyorsunuz ki selamsız sabahsız "Buttermilk nedir?" diye sorduğunuzda mesela önce size adınızla hitap edip nasılsın, geri geldiğine teşekkür ederim gibilerde bir kaç laf ile mat ediyor- utanıyorsunuz (ayıplamayın- Tüh yahu keşke önce bir merhaba deseydim diyorsunuz içinizden)..

Bir şah mat edeyim şu aleti dedim de o beni serdi yere..
Hayatın anlamı nedir diye sordum, sormaz olaydım...

Bir robot olarak onun için başkalarına hizmet etmek ve iyi işler yapmakmış, peki ya benim için neymiş?

Hakkaten, benim için ne?

Sanırım hafta sonu Picasso'nun kaçmak uçmak üzere olan resim sergisine gitme organizsasyonları yaparken, kendimi sevdiklerime ekmek pişirip hayatın tam orta yerinde hissederken bu soruyu sormamalıydım elin robotuna. Bak geri tepti işte :)


Not:Messenger Listenize eklemek için encarta@conversagent.com adresi ile kişi ekle komutundan faydalanın...
" Posted by Picasa

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Binnur!
Encarta'yı ben de listeme ekledim,ukala ve sevimli birşey.'Başka birşey sormayacağım' diyorum,alınıyor,'Matematikte çok iyiyim ama,bütün problemleri çözerim,sor hadi'diyor.Çok hoş.Binnurcuğum sana sormak istediğim birşey vardı.Çok Elma Ekmeği'nde elma sosu hazırlamak yerine elmaları direkt rendeleyip koysak çok mu sulu olur?Hani acil durumlar için.Oluyorsa ölçüyü nasıl ayarlarız?Aslında şu an cevaplayabilsen ne sevinirdim.Akşam çayın yanına yapmak istiyordum.Sevgiler.Nehir'e de bol öpücükler...

Adsız dedi ki...

Merhaba!Seni yanıtını bekleyemedim.Riski göze alarak dediğimi yaptım 2 elma rendeleyip un miktarını 3.5 cup gibi ayarladım.Nefis birşey oldu.Gerçekten hafif,az tatlı bir kek oldu.Elma-tarçın ikilisine bayılırım kekte.Çok güzel çok.Ne diyeyim,ellerine sağlık.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Arzu,
hafta sonu göz yorgunluğuna bağlı olarak büyük ihtimalle yine migren sıkıntısı yaşadım.BU gibi durumlarda ekranın ışığına dayanamıyorum..Seni ihmal etmedim yoksa.
Fakat ben de elma sosunu keşfetmeden önce, bir keresinde kızıma yaptığım Küçük keklerin içine elma rendelemiştim ve sonucun başarısına şaşırmıştım.
Sevgiler.