Gözümde büyütüp pişirmediğim bu yüzden hep gözüm olan yemeklerdendir Çerkez Tavuğu.
AMA geçen gün eşimin annesinden bu efsanevi yemeğin pratik bir versiyonu hakkında bilgi aldım hayatım değişti :)
Bir ekmekçi olarak bu leziz mezeyi mini kesilmiş ekmek dilimlerinin üzerine sürmeyi, ardından da misafirlere sunmayı planlıyorum. İlk Çerkez tavuğumu ne yaptığımızı sorarsanız neredeyse soluksuz ve ekmeksiz yedik yuttuk (kusura bakmayın canınızı çektirmiş olabilirim… Ama başka türlü tarif edemedim…
Tarife gelince....
Bir bütün tavuğu düdüklüde parçalanacak kadar haşlayın. Soğumasını bekleyip didikleyin.
Ayrı bir kapta (aslında tencerede) 3 dilim ekmeğinizi ufalayıp bir bardak süt ile ıslatın
Üzerine tavukları ekleyin, beklesin.
Rondoda bir iki avuç ceviz,1 baş soğan ve 4-5 diş sarımsak çekin, iyice ezilsinler.
Karışımı sütlü tavuklara ekleyin.
Eğer yemeğinizin biraz renkli olmasını istiyorsanız çok az toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
Ateşte macunlaştıracağınız bu karışıma tavuğun haşlama suyundan bir bardak kadar dökerseniz iyi olur.
1-2 taşım tıkırdatın..Hala istediğiniz ayara gelmediyse mutfak robotuna veya blender’a tekrar başvurun…
Ya da biraz pütürlü bırakın.
Servis yapmadan önce tereyağını kızdırıp pul biberi az yakıp yemeğinizin üzerine dökün…
Ya da demiştim ya minik ekmek dilimlerini şenlendirin…..Beğenmeyen çıkmaz herhalde....
Pazar, Şubat 19, 2006
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Çerkez tavuğu çok severek yediğim ama kendi mutfağımda ne yazık ki bir türlü başarılı olamadığım bir yemek. Hele burada o kadar gözümde tütüyor ki. Ankara'da olsam bir arkadaş toplantısında mutlaka yapıp getiren biri çıkar, burada maalesef bilen yok. Malzemeleri karıştırdıktan sonra tekrar ocağa koyup ısıtmak değişik bir yöntem. Belki bunu deneyebilirim. Teşekkürler ve selamlar
Sevgili Evcil KEdi,
Denersen ve bu şekilde pişirilmiş Çerkez Tavuğunu seversen bana bildir olur mu..
Sevgiler
Yorum Gönder