Pazar, Şubat 19, 2006

Pizza (Makinede hamuru hazır edilmiş)

Pizza tabanını her zaman kendimize göre oluştururduk. Bu kez bir bilene soralım dedik ve Sinbo’nun yeni kullanma kılavuzunda verilen tarifi denedik..

1 kap su
1 kaşık erimiş tereyağı
2 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
2-3/4 kap un
1 çay kaşığı instant maya

(Sinbo makinesinde) 8 nolu program (Ya da makinenizde hamur ayarı hangisiyse)

Akşam yemeği için pizza yapacaksanız zamanlamanızda dikkat etmeniz gereken bir –iki şey var.

Benim ekmek makinem hamuru tam bir buçuk saatte hazır ediyor.. (Sizinki farklı olabilir)

Hamuru makineden alıp yağladığınız tepsiye yaymanız (kılavuza göre 16 dakika boyunca –ama normal şartlarda insan birkaç dakikada yayıyor- bunun bir önemi yok), üzerine tüm malzemeyi döşemeniz, fırına vermeniz ve yaklaşık 15- 20 dakikada da pizzanın pişmesi gerekliliğini de göz önünde bulundurursak yemekten minimum 2 saat evvelinden makinenizi hamur ayarında çalıştırmış olmanız gerek.

İşte ben de aynen böyle yaptım. Bir şekilde evde hamur yoğurur gibi-gibiydim ama değildim işte…. O esnada eksik malzemeleri almak üzere marketi arşınlıyor, tüm gün uykusu şaştığı için iyice “hiper” aktifleşmiş kızımın dikkatini dağıtabileceğim en iyi yerde bulunduğumu düşünüyordum…

Gerçekten güzel bir hamur oldu (eşime göre pişirmeye devam etsem süper bir ekmek edinebileceğim bir hamur)

Pizza yapımı hakkında uzun uzun konuşmaya gerek yok. Herkes bu konuda doğal bir yeteneğe sahip bence. Ama eklemek istediğim bir malzeme var. Bence bizim pizzamızı eş dost çevresinde efsanevi yapan şey de bu: Knor’un Kremalı Mantarlı Makarna Sosu.

Hazır çorba gibi katkı maddeli şeyleri sevmiyorum ama arada sırada kendimizi şımartabiliriz sanırım…

Bu sos 2 bardak suda karıştırılarak aynen çorba gibi hazır ediliyor. Ardından, daha önceden salça sosu yaydığınız pizza tabanınızın üzerine eşit şekilde dağıtılıyor. Ondan sonrası kaşar rendesi, sosisler, mantarlar, sucuklar, domates, siyah zeytin kesikleri, vs vs….

LEziiiiizzzz.

Not: Daha evel pizza hamuru için hiç bu kadar şeker koymamıştım. Demek koymak gerekiyormuş….
Posted by Picasa

8 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

benim makinem de sinbo. pizzayı hiç denememiştim. hele bu makarna sosu çok ilginç geldi..
denemeli...

buket dedi ki...

benimki de sinbo ve pizza hamurunu aynen klavuzdaki tarife göre denedim. Yalnız ben sonucundan memnun kalmadım. Çünkü tepsiye yayamayacağım kadar yapışıyordu parmaklarıma. Un ekleyip, tekrardan elde yoğurmam gerekti.
Ama hamur lezzetli bir hamur gerçekten...
sevgiler

Binnur Akhun Önen dedi ki...

Sevgili Buket,
BEnim öyle bir problemle karşılaşmamamın nedeni şu olmalı: Tepsiyi yağladığım için ellerim yağlandı ve ben de ellerimi temizlemeden hamuru alıp yaydım. Sanırım bu benim işimi kolaylaştırdı..

Adsız dedi ki...

elinizi hafif ıslatırsanız hamuru kolaylıkla yayabilirsiniz tepsiye,un falan eklemenize gerek yok

Adsız dedi ki...

ACABA UN MIKTARI EKSIK MI YAZIL DI BURAYA ?

Binnur A. Ö. dedi ki...

cok uzun zaman oldu bu pizzayı yapalı. ancak orada 1 artı 3/4 kap, yani nerdeyse 2 kap un goruyorum. bence bu oran az sayılmaz.
istrseniz makinedn cok uzaklasmadan bu oranlarla deneme yapın. eksik gibi gelirse bir kac kasık daha un eklersiniz.

Buket dedi ki...

Merhaba,
Dun denedim pizzayi ben de , ancak un miktari eksik gelip, 1 cup daha ekledim. Sonuc olarak 2 cup + 3/4 cup un gerekiyor. Cok lezeetli bir hamur olup, uzerine de malzemeleri koyup , firinladim. Gercekten 3 kisiyi mukemmel doyurup, bir koca dilimde artti>:) Cok tesekkur ediyorum, artik benim pizza tarifim bu oldu :)
Sevgilerimle,
Buket

Adsız dedi ki...

Binnur mwerhaba, bir de Izmir pisi tarifi vardi senin blogunda ama bulamiyorum. lutfen buraya link verir misin? tsk.ler