Salı, Ocak 10, 2006

Ekmek Dilimlerine Sürmek için Kimyonlu Fasulye Ezmesi

Ekmeği yaptık. Böyle kuru kuru mu gidecek bu güzeller (dilimlerden bahsediyorum) Fasülye sever misiniz? Ya da siz seversiniz de ev halkı mı sevmez. İçinde bulunan folik asit vs’den dolayı herkesin yemesini istiyorsanız ekmek dilimleriniz ile beraber iyi bir ikili oluşturacak bir tarif var elimde…

Malzemeler
1 bardak akşamdan ıslatılmış fasulye
1 soğan
1 kaşık kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Karabiber
4 diş sarımsak
½ bardak Mısır özü yağı

Geceden suda beklemiş fasulyeyi bütün soğan ile beraber haşlayın. Suyunu süzün ama atmayın ayırın. Mutfak robotunda fasulyeler ile beraber tüm malzemeyi püreleştirin. Bu püreyi sıcak veya soğuk garnitür niyetine sunabilirsiniz. Ama daha da önemlisi atmadığınız haşlama suyu ile incelterek veya inceltmeden ekmek dilimleri üzerine sürebilirsiniz. Sağlıklı kanepeler…

Not: Kimyon tohumları fotoğrafı foodsubs sitesinden alınmıştır... Posted by Picasa