Salı, Ocak 17, 2006

Asya için Regal Pro Beyaz Ekmeği

Kanada’da yaşayan Asya, "Regal Kitchen Pro ekmek makinem var ama elimde tarif yok" demiş. Bir de beyaz ekmek yapmak istiyorum demiş. Benim makinem onunkine nazaran oldukça sade olsa da Internette biraz dolanıp onun makinesi için (ama sanırım her makineye gider) bir beyaz ekmek tarifi buldum…
Denemedim ama Asya’dan denediğinde yorum bekliyorum…

Malzemeler:
1 kap su
1 kaşık şeker
2 kaşık süt tozu
1 1/2 çay kaşığı tuz
2 kaşık tereyağı veya margarin
3 kap ekmek unu
2 çay kaşığı aktif kuru maya

Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Ekmek teknesine tüm malzemeleri koyun (tabiî ki en son un ve onun da üzerine maya konuluyor) Fakat bu tarif aktif kuru maya öneriyor, ben çoğunlukla instant maya kullanırım aslında)

1,5 lb somun seçimi yapılacak. Basic veya Rapid ayarda çalıştırılacak makine. Umarım güzel olur.


Tabi resimdeki ekmek çıkmayacak. Resim'in alındığı adres için tıklayın Posted by Picasa

10 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Gectigimiz gunlerde Yemekbiz gurubumuzda sormustu Asya makinasi icin ekmek tarifi, aklima hemen sen geldin, harika ekmekler yapiyorsun cunku, senin linki verdim, sana ulasmis ve sende ona yanit vermissin cok sevindim.
Ilgi ile izliyorum, okuyorum blogunu, cunku bende her hafta kendi ekmegimi kendim yapiyorum, ama hala makinada degil :))
makinadaki ekmekler gozume kucuk geliyor, istedigim sekilde pisiriyorum kendim yogurunca. Belki Anadolu tarafin agir basiyor, bazi aletlere hala isinamadim :))
Ellerine saglik,
sevgilerimle,
Zeynep

Binnur A. Ö. dedi ki...

Zeynep ilgin ve sevgin için çok teşşekkür ederim.
Aslında ben de elde şekillenmiş ekmekleri daha çok seviyorum ama evde her an tehlike yaratmaya hazır bir bebek olunca elini sürekli hamur içine sokmak olmuyor, stres yaratıyor.
Oysa ben ekmeği bir çeşit meditasyon gibi, dinlenmek için yapıyorum.
FAkat yine bir punduna getirip şekillendirilmiş ekmeklere de döneceğimm..
Tekrar teşekkür ederim...
Sizlerin oralarda bir yerde olmanız beni çok mutlu ediyor :)

Adsız dedi ki...

merhaba bende sitenizi yeni keşfettim.oldkçada bşarılı buldum.benimde 1 ay snra 4 yaşında olacak bir kızım var ve bu aralar kmek yapmaya bayılıyorum.ama bi seferinde tutturursam diğerinde başarısız oluyorum ve üzüzlüyorum.ben size hangi ekmek makinasını kullandığınızı sormak istiyorum ve bir öneriniz olur mu teşekkürler...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Arzu
MAkinem piyasadaki en uygun fiyatlı makine herhalde: Sinbo...
BU bana yetiyor...Diğer makineleri kullnamadığım için bilemeiyorum ama geçen gün Real'de daha büyük ekmek teknesine sahip bir makine görüp eşime gösterdim mesela" ne güzel bak," deyip de.

Aslında benimki aç gözlülük müdür acaba. Çünkü sinbo'da yaptığım ekmekler küçük gibi gözükse de gözüme bazen bitiremiyoruz bir iki gün de ...

BEnce ekmek makinesinin çok pahallı olması gibi bir şart yok..Sanırım hepsi aynı mantıkla çalışıyor...
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgili nehir
ekmeklerinde blogunda çok güzel.bloguma "madem sıcak ekmekleri seviyorsun..." diyerek adresini bırakmışsın çok mutlu oldum.artık sık kullanılanlarıma senin bloğunun isminide ekledim.blog olayında yeni olmasam ve nasıl yapıldığını bilsem bloğunun linkinide bloğuma koyardım.(ne çok blog dedim)sonsuz evrenden sonsuz sevgiler...

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Evren ve Şefika,
misafirler hala evimde... Biraz da arttılar hatta. Hepsi sevdiklerim ama zamansız kaldım, neyse
hızlı bir şkide link eklemek nasıl yapılır onu anlatacagım.
www.blogger.com a girip kullanıcı adınızı şifrenizi girdiniz, sayfa ayarlarınızı yapmak için gerekli yere vardınız.
blogunuzun adının yanında yeşil bir artı ve mavi bir dişli resmi var. Dişli'ye tıklayın: Change Settings burası. Biliyor musunuz ingilizce bilmiyorum ama Ayarları Değiştir komutu bu..
Açılan sayfada 4 kulakçıkdan biri Template. Ona tıklayın.
Bir sürü kodun yazılı olduğu sayfaya girdiniz. Sayfanızda otomatikman gelen linklerden biri Google news. O halde Dosya menusunun yanındaki düzen menusune tıklayıp bu sayfada bul komutuna gecin.
Acılan kutuya google yazın. Bul'a basın. Eger html kodlarına yabancı iseniz size karınca duası gibi gelecek bu yazılar arasında gidip bulacaktır google news nerede...

Alt alta sıralanmış linklere dikkat edin hepsi aynı kodlarla yazılmış ama kimi yerlerinde değşik bilgiler var.

O linkleri inceleyin. Herbirinin adresi ve ismi dışında kodları standart.
Arzu ettiğiniz sayfanın linkini gerekli yerlere adres bilgileri ve ismi yazıp oluşturabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

SEVGILI NEHIR TARIF ICIN COK TESEKUR EDIYORUM SImDI HEPSINI MAKINAYA KOYDUM VE MAKINA YOGURMA ANINDA YOGURUYOR SU ANDA BAKALIM PISINCE NASIL OLUCAK IYI BIR BASARI ELDE EDE BILIRSEM SANA YAZICAM HEMEN..

Adsız dedi ki...

YA SANIRIM BUDA OLMADI :( UZLULEREK YAZIYTORUM BUDA BASARISIZ OLDU KABARMADI HEMDE 3 SATLIK BIR PROGRAMDA HERSEYINI TAM TEMKIL YAPTIM HIC SASMADAN TUM MALZEMELERINI KOYDUM AMA BUDA BASARISIZ OLDU AMA YILMA YOK MALESEF 4. BASARISIZ BIR DENEDAHA BAKALIM BESINCISI NASIL OLUCAK?

Adsız dedi ki...

2 çay kaşığı aktif kuru maya KOYDUM VE USTUNE KOYDUM AMA KESKE QUICK ONE-RISE OLANDAN KOYSAYDIM BAKALIM BIRDAHAKI SEFERE OYLE YAPICAM VE SANIRIM SUYU AZ GELDI BIRDEHAKINE BIR CUP SU BIR CUP SUT KOYUCAM.. ONU DA YAPINCA YAZICAM..

Binnur A. Ö. dedi ki...

Asyacım
bana kalırsa ekmek makinelerin çalışma mantığı aynıdır. Bu marka için bu tarif diye bir şey olmamalı....
BEnim tariflerden birini denesene.
AMa ay çok güzel kabardı dediklerimden..
Dikkat etmen gerekn bir kaç şey var...
MAlzemeler oda sıcaklığında olacak.
Bütün sıvılar en altta, un en üstte olacak. Maya da unun ortasına açtığın minik bir çukura konacak...
yaz bana :)