Çarşamba, Kasım 02, 2005

KOCAELİ'NİN RAMAZANA HAS PİDESİ

Kocaeli’nin fırınlarında Ramazan'a has olduğunu öğrendiğim bir pide dikkatimi çekti. Bu pideleri küçük küçük kesip içine maydanozlu peynir doldurup ardından yumurtaya batırıp kızartıyorlarmış...Normal ekmek daha çok yağ çektiğinden bu tat için Ramazanı bekleyenler var. Başka şehirlere taşınan Kocaelililer bildiğimiz yuvarlak pide’nin içini kesip kenarlarından aynı şekilde faydalanıp aradıkları tadı az çok yakalıyormuş duyduğuma göre..... Posted by Picasa

1 yorum:

nursunca fikirler dedi ki...

bizim için ramazanın vazgeçilmezidir simit dolması.Burada görünce çok hoşuma gitti...Özlemişiz bu lezzeti.