Çarşamba, Kasım 16, 2005

CHAPATI DEDİKLERİ DÜRÜM EKMEĞİ ÇIKTI

Bir gün "geleneksel Hint Mutfağı" adlı kitabı açtım ve Hintli bir kadının yaşam hikayesini okuduğumdan beri aklıma takılan "chapati" neymiş bir yapayım dedim.

Kitapta iki kız kardeş sürekli chapati yapıp duruyorlardı... Un-biraz tuz- ve biraz ılık su karışımı ile elde edilen hamuru kızdırdığım yağsız tavada pişirmeye başladım. Chapati şekillenirken ilk cümlem şu oldu: "Chapati dedikleri bizim dürümmüş meğer."

Demek dürüm yapmak bu kadar kolaymış. Denerseniz sıcak chapatilerinizin üzerine azıcık tereyağı surun ve üst üste koyarak servise hazır hale getirin. Posted by Picasa

Hiç yorum yok: