Cumartesi, Ekim 27, 2007

Tüyap'tayim...


Nasıl oldu bilmiyorum.
Yani hayat beni nasıl buralara getirdi?
Ama getirdi işte...
Güzel bir günde, Cumhuriyetimizin doğum gününde Tüyap Kitap Fuarı'ndayım....
Bu sene fuarın ana teması "Akdeniz"...
Bu çerçevede Akdeniz Şiirleri Dinletileri, Akdeniz Edebiyatı, Akdeniz’de Modernite, Akdeniz Kültüründe Kadın Olmak, Akdeniz Mutfağı üzerine söyleşi-paneller, dinleti ve dia gösterileri bekliyor fuar ziyaretçilerini...
-
Bu sene 26.sı gerçekleştirilşecek olan bu dev etkinlikte ben nasıl yer aldım peki?
İnkilap Kitabevi uzun zamandan beri üzerinden çalıştığım konudan haberdar olduğu için bana bir nevi süpriz yaptı; beni kitap fuarına davet etti, bir diğer deyişle ikinci kitap çalışmalarım bana çok saygın isimlerle yanyana olabilmek şansını verdi.
-
Bu isimlere geçmeden önce bu ikinci kitap çalışmamda yalnız olmadığımı bildirme zorunluluğu hissediyorum. İzmir'den, memleketimden çok sevgili bir arkadaşım ile, Mutfak Robotu Zeynep ile uzun zamandır emek verdiğimiz bir proje bu....Bitip hayata geçmesi daha çok zaman alacak gibi gözükse de şimdiden uğurunu ve faydasını ben görmeye başladım bile. Umudumuz ve hayalimiz elbette ki bir gün birlikte panellere, söyleşilere çıkmak, orada omuz omuza durmak...
Ancak sırada yakın gelecek var. 2 gün sonrasından - 29 Ekim'den bahsediyorum.
-
Orada, artık kendisini mutfakseverlere tanıtmaya gerek bile olmayan sevgili Emine Beder ile beraberiz, ayrıca son dönemde çıkardığı Ege`nin Arka Bahçesi "Kydonia" Ayvalık Mutfağı kitabı ile tanıma fırsatı yakaladığımız Erkan Acurol da orada olacak....
1 saat kadar sürecek güzel bir söyleşiye davet etmek istiyorum sizi.
Söyleşiden sonra kendimi gerçekten tuhaf hissetmeme neden olacak bir de imza günüm (ya da imza saatim mi demeli) olacakmış....
-
Gazetecilik, televizyonculuk, dergicilik, bloglar, kitap derken senelerdir parmaklarımı klavyeden ayıramaz durumdayım gerçi ama yine de bir imza gününde kendimi hiç hayal etmemişim meğer.
Umarım kalemi ters tutmam...
Sevgilerimle
ve görüşmek üzere....

14 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Tebrikler Binnur!Istanbul da olsaydim kesinlikle kitap fuarina gelir ve seninle tanismis olurdum.Basarilar diliyorum.Sevgilerimle

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Binnur, neredeyse bir yıldan beri sessizce takip ediyorum seni. Hatta ekmek makinamı aldığımdan beri daha sık uğrar oldum. Yaptığın her işte başarılı oluyorsun, eminim imza günündede seni çok hoş sürprizler bekliyor olacak. Her zaman tüm hayallerinin gerçek olması dileğimle.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Serap,
keske gelebilseydin de tanıssaydik. Destegin icin tesekkur ederim, sevgilerimle

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Binnur, siteme bıraktığın güzel yorumun ve güzel sözlerin icin çok teşekkur ederim, gururum okşandı, ama kitap yazmak kiim ben kim daha senin ekmeklerden bir on fırın yemem lazım önce:))
Bu arada bu yorum ile senin siteni keşfettim demissin ama sen daha önce benim siteme gelmiştin yine benim bıraktığım bir yorum sonrası ve çok beğendiğini sık sık geleceğini söylemiştin:)) Ben daha sonra sık sık senin sitene gelmiş olmama rağmen yorum yazmak fırsat olmamıştı, sende unutmuşsun beni:)
ama ailen, nehir, blog, kitap derken o kadar yoğunsunki çok normal bu..
Seni çok takdir ediyorum, hepsini bir arada eksiksiz ve mükemmel götürüyorsun.
Takrar sevgilerimle.

Binnur A. Ö. dedi ki...

ah muge mahcup ettin beni
aslında ben son zamanlarda kendime bile vakit ayıramayıp kendime karsı bile mahcup durumdayım.
cok sevidigimve normal hayatta usrekli mailestigim bir arkadasım var
blogunu kapattıgının bile farkında degilim, meger bir cok olaylar olmus da kapatmıs.. o gerci pek bu duruma bozuldugunu belli etmedi ama sanırım o da bozulmusturç

bu arada favorilere habire yeni bloglar ekliyorum zaman bulur da girereim umuduyla...ne fena.. ne yazık ki bulamıyorum zaman.
ben hayatımı nasıl bu hale getirdim bilmiyorum ama cok deger verdigim bir iki pprjeye bile bu yuzden katılamadım.
ornegin trabzonlualar bir kitap cıkaracaklardı iletisimden,
benden de yazı istediler
verilen sure icinde yetisemedim,
ne yazıkkki kustuler bana :(
sen küsme olur mu?
sevgiler

evinkedisi dedi ki...

Binnur merhaba!

Kitap fuarı ve kitabınla ve yeni projenle ilgili güzel haberleri blog gibi son derece samimi bir yerden okumak çok güzel geldi :)

Ekmek makinası aldıktan sonra denemeler, seninkinden de bazı püf noktalar derken artık dışarıdan hiç ekmek almaz olduk. Bence bloğun ve kitabın Türk okurları için çok büyük yerleri dolduruyorlar. Ellerine sağlık!

Binnur A. Ö. dedi ki...

ya ne kadar guzel sozler duyuyorum ben buradan,
nasıl mutlu oluyorum.
cok tesekkur ediyorum boyle dusundugun icin evin kedisi.
sagol eksik olma :)

Nezaket dedi ki...

Hala kitabini alamadim desem :( Iyisimi internetten siparis etmek. IStanbul da olsam kesin gelir, kitabima imza alirdim senden. Cok gurur duydum, yolun acil olsun...

Tijen dedi ki...

Binnur'cuğum,
Orada olamayacağım ama kalbim seninle. Her şey çok güzel olacaktır, buna eminim. Kitabın, kitapların, pek çok güzel dostluğun filizlenmesine vesile olsun.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Nezaket,
olsun varsın almasan da olur, manen her fırsatta yanımdasın ya ben daha ne isteyeyim :)

Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Tijen,
BUgun fuar günü ve ben kendime bile itiraf etmediğim bir heyecan icindeyim.
Daha once, yazın TRT1 radyosundan bir canlı prograa davet ettiler beni. Gittim ama kimselere demeden... Kimse dinlemesin istedim, ya kekelersem dedim.
Ama oyle guzel oyle hos gecti ki program, kimseye haber vermedigime uzuldum acıkcası.
Simdi de Tuyap'ta aynı endiseyi yasiyorum. Fakat cok guzel destekler alıyorum, bir nebze olsun rahatlıyorum.
Hislerine guveniyorum Tijencigim, hersey cok guzel olacaktır degil mi?
Destegin icin cok tesekkur ederim. Cok opuyorum, fuara yavastan hazırlanmak icin simdilik kacıyorum...

Müge Hüner dedi ki...

Binnurcuğum;
Öncelikle en son kelimenden başlayayım, küsmek ne demek hiç sana küsebilirmiyim aşkolsun, sadece daha önce tanıştığımızı hatırlatmak istedim, o zamanda bana çok şeker ve beni motive eden bir yorum yazmıştın ve blogumun ilk günlerinde benim için altın değerindeydi:) Sen gerçekten, takip ettiğim blogların içinde zarifliğine, samimiyetine ve yazım diline en hayran olduklarım arasında yer alıyorsun.
Ben bazen ufak bir tatile bile gitsem blogu ihmal ederken, sen hem anneliği, hem yazarlığı hem yeni denemeleri, hemde tüm yaşadıklarını blogunda bizlerle paylaşmayı ihmal etmiyorsun.
Seni çok takdir ediyorum, umarım bir gün yüz yüze görüşme ve tanışma fırsatımız olur. Sevgiler canım.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Mügecigim
yola cıkmak icin esimi bekliyorum. sana hemen ir cavap yazayım dedim. Takdirlerin icin minnettarım. Sana hissettirdiklerim icin de cok mutlu...
Bu arada bir not daha dusmek istedim
Agustos sonundan beri calısmaya da basladım ben.
Geercekten yapmak istedigim seylere yetismek icin iyice vaktimi daralttım diyebilirim.
Yine de calsımayı da ozlemisim ben.
fuardan sonra gorusmek uzere

Beyza dedi ki...

Merhaba Binnurcum,
öncelikle tebrik ederim. Umarim imza günün cok güzel gecer :) belki de su siralar imzalarini dagitmakla mesgulsündür :) Keske ben de Istanbul´da olsaydim da gelseydim... Agaclar dergisine yazdigin yaziyi da okudum cok hosuma gitti. Basarilarin devamini diliyorum.
Not: Bu arada ben de artik blogcu oldum firsat bulursan bana da beklerim :)
Sevgiler...