tag:blogger.com,1999:blog-184242332024-03-18T05:02:40.226+02:00Mis Kokulu EkmeklerBinnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comBlogger162125tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-53933960066747728502010-02-04T15:09:00.004+02:002010-02-04T15:38:55.293+02:00Hecha Dökme Demir Tencerede Ekmek....Eşimle senelerdir bir hayalimiz var: Bahçesinde taş fırın olan bir ev.Son 3 senedir bahçeli bir evde oturarak hayalin önemli bir kısmını yerine getirmişiz gibi gözüksede evin sahibi değil kiracısı olmamız nedeniyle işin fırın kısmı hala hayal gibi gözüküyor. Olsun varsın, bir gün gelir o da olur.--Geçenlerde bir mail aldım. Dökme demirden tencereler yapan bir Türk firmasından. Maili atan firma Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com133tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-81559762057973206702008-07-23T13:50:00.000+03:002008-07-23T14:03:39.712+03:00Soya Unu hakkında ve bir de blogun durumu hakkında açıklamaSevgili Arkadaşlar,Uzun zamandır elim ekmekkokusuna gitmiyor. Bunun için sizden özür diliyorum. BUnun bir çok nedeni var. Umarım sizi küstürmedim. Aslında bir ara blogu kapatsam mı diye bile düşündüm. Ancak arşivinden faydalanacak olan arkadaşlara haksızlık olur diye kapatmadım. Arada bir kac arkadaş da kendi yaptıkları ekmeklerin tariflerini ve fotolarını gönderdiler ama onları da kullanamadım, Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com65tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-9391444874174790302008-05-05T11:16:00.001+03:002008-05-05T11:33:29.795+03:00Yaşasın Hıdırellez !Son zamanlarda kendimi biraz fazlaca yazma - çizme işine vermiş olabilirim. Ekmekler bir şekilde pişiyorlar ama buraya düşemiyorlar ne yazık ki. Uzun bir aradan sonra Devletsah'ın güzel bir teklifi sayesinde yine buradayım.Büyük emeklerle hazırladığı Yemekname adlı sanal dergisinde Mayıs ayı için bir Hıdırellez yazısı istedi benden Devletşah. Aslında hem yazı hem de ekmek tarifiydi onun istediği.Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-3556328398245348542008-03-20T09:17:00.000+02:002008-03-20T09:51:21.858+02:00Kayıp Süt tozunun izini bulduk :)Pınar Süt'ün son kullanıcı için paketlediği süt tozlarını yavaştan üretmeyi kesmesi ile biz süttozlu ekmekseverlerin tabir-i caizse boynu bükük kaldı. Öncelikle süt tozunun ne olduğunu ekşi sözlük'ten alıntılayalım:(Süt tozu )İçindeki sıvının neredeyse tümü düşük basınç ve proteinleri denatüre etmeyecek bir ısıda endüstriyel olarak buharlaştırılmış süttür. Eğer örneğin yağ oranının düşürülmesi yaBinnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com41tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-61333171187767422112008-02-24T09:33:00.002+02:002008-03-08T08:40:00.092+02:00Meyve Şekerlemeli Hafif K/ekmek Bilmiyorsunuz tabi, fotoğraf makinemi kızım kırdı.Benim onun fotoğrafını çekerken başvurduğum bir ses efektini yaparken, yani PİSİ PİSİ diyip telefonda konuşmakta olan annesini kendine döndürmeye çalışırken makine birden elinden kaydı minik Nehir'in ve önce yeri, sonra da "tahtalı köy"ü boyladı.Nehir kendi şuncağızlık boyunun yüksekliğinden düşürmüş olsaydı benim emektarı bir şey olmayacaktı amaBinnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-68836823063137666762008-02-11T09:17:00.000+02:002008-02-11T09:27:29.337+02:00Womag'de bir Kambur....Bu ay da güzel bir ay. Womag'deyim yine....Bu kez "Kambur Osman" kahramanım. Bu güzel sanal sanat dergisinde en sevdiğim hikayelerimden biri ile yer alıyorum bu ay.Önce pembe sayfalara bir tıklayıp hikayenin girişine bir göz atın. Baktınız beğendiniz, tamamını okumak için ister buraya tıklayın , ister womag dergi kapağına.Hikayem sizi sarmadıysa siz yine de dergi kapağına ya da buraya tıklayın . Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-39083797535101679392008-01-09T07:48:00.000+02:002008-01-09T08:14:39.986+02:00Womag Sanal Sanat Dergisindeyim....Özellikle sanat sever arkadaşların beğeneceğine emin olduğum dolu dolu bir dergi Womag... Ayrıca bu ay içinde ben ve benden 2 yazı da var....Dahil olduğum için çok mutluyum. Görebildiğim kadarıyla bir benzeri olmayan bu dergiyi tıklayıp edinmenizi tavsiye ederim....Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-51832221393393558222008-01-03T20:22:00.000+02:002008-01-03T20:48:21.563+02:00Sakızlı Ekmek İzmirin her köşesini gezdiğimi, her türlü nimetininin kaynağını gözümle gördüğümü iddia etmemeye geçen yaz bir tuhaf ağacın önünde netlik yapmaya çalışırken karar verdim. Bu ağaç bir sakız ağacıydı.Küsüratı bende saklı- 30 küsür yıllık hayatımın, ufukları Sakız Adası ile kesintiye uğramış, sakızlı dondurmalarla taçlanmış her yazında ve dahi (evin) köşesine bucağına sakız reçeli saklanmış Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com27tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-25094914584229735762008-01-01T21:22:00.000+02:002008-01-01T21:34:46.364+02:00Anason kokan ekmek...... 1 kap süt1 yumurta2 kaşık zeytinyağı (veya tereyağı)Yarım kap teflon tavada çevrilmiş ruşeym2 kaşık şeker1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı anason2 ½ kap un1/3 kap irmik2 çay kaşığı instant mayaRuşeym hakkında uzun uzadıya yazdığım bir nimet. Ancak muhtemelen elinizde ve dahi evinizde bulunmuyor. Olsa fena mı olurdu? Hayır olmazdı elbet. Ama bugünün ekmeği onsuz da olabiliyor.. Ruşeym yerine aynı Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-86985740682930724102007-12-26T08:14:00.000+02:002007-12-26T08:27:48.357+02:00TARİFLERİNİZİ GÖNDERİN ve 2 tarifArkadaşlar,Uzun zamandır hem ikinci kitap çalışmalarım hem de ara vermiş olduğum iş hayatına dönüş yapmamdan dolayı ekmek sayfamı ihmal ettim. Bu durum beni çok üzüyor. Sayfayı ekmekseverler için bir şekilde canlı tutmak istiyorum. Teklifim şu: Başarıya ulaşmış tariflerinizi (ve elbette fotolarını) benimle ve diğer ekmekçilerle ekmekkokusu vasıtasıyla paylaşmanız.Bu arada ben de boş durmayacağım Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-15400016753461568892007-12-05T11:47:00.000+02:002007-12-05T11:58:50.164+02:00Womag'e buyrun....Bir online dergi daha... Önerilesi, okunası....Görsel sanatlar ilginizi çekiyor mu? Eğer öyleyse buyrun buradan tıklayın!!!Not: Son sayısı taze taze çıktı. Aslında ben de olacaktım bu sayıda ama teknik bir talihsizlik eseri olamadım. Fakat ben yokum diye de size bu dergiyi önermemezlik edemedim....Başka NOt :Bu arada son zamanlarda çok da anlatılası ekmekler üretemedim. ÖZÜR.Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-88768214825477885932007-11-26T09:20:00.000+02:002007-11-27T21:47:45.678+02:00Ünye Ekmeği- Deneyen Fotosunu Göndersin Lütfen...Uzun zaman oldu yine. Sanırım hem annelik, hem iş hayatı, hem yazmak, hem de bloglar bir arada daha evel tahmin ettiğim kadar kolay yürümeyecek.Bu bende üzüntü yaratıyor elbet. Kendimi size karşı sorumlu hissediyorum. Tesellim ise Zeynep ile beraber hazırladığımız süpriz kitap sonuçlandığında affedilecek olma umudum....Madem kendim deneyemiyorum yeni tarifler o halde sizden gelenleri Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-59190371889236620742007-10-30T19:43:00.000+02:002007-10-30T20:45:02.221+02:00Tüyap'ta bir bücür... Bitmek bilmeyen yol esnasında, bitmek bilmeyen kilometrelerden herhangi birini devirirken biz “Tüyap kitap fuarının bana göre Beylikdüzü’ne yapılmasında Türk insanının kitap sevgisini sınama niyeti var,” diyordum eşime…Aklımda İzmir’deki Tüyapcıların ne şanslı olduğu vardı.“İzmir zaten bir çeşit butik şehir, her şey iç içe ve kucak kucağa. Orada Tüyap’a gitmemek için gerçekten iyi bir nedenin Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com36tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-19753029517031355492007-10-27T09:24:00.000+02:002007-10-27T10:02:40.964+02:00Tüyap'tayim...Nasıl oldu bilmiyorum.Yani hayat beni nasıl buralara getirdi?Ama getirdi işte...Güzel bir günde, Cumhuriyetimizin doğum gününde Tüyap Kitap Fuarı'ndayım....Bu sene fuarın ana teması "Akdeniz"... Bu çerçevede Akdeniz Şiirleri Dinletileri, Akdeniz Edebiyatı, Akdeniz’de Modernite, Akdeniz Kültüründe Kadın Olmak, Akdeniz Mutfağı üzerine söyleşi-paneller, dinleti ve dia gösterileri bekliyor fuar Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com14tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-46884471494811275572007-10-14T13:17:00.000+02:002007-10-14T14:42:49.948+02:00SABONİS'e ekmekTarihler 2007'nin yaz sonunu gösterdi göstereli okullu bir çocuğun annesi olma statüsünü eklemiş durumdayım uzayıp giden hayat listeme.Her yaklaşmakta olan statü gibi bu statü de alanda tecrübeli kişiler üzerinde bir nevi "arıya bal kokusu etkisi" yarattı.. Veeekreşler ve akran arasına karışıp "hapşu"ydu-"tıksı"ydı bilumum alt-üst solunum yolu enfeksiyonu ile tanışan bebeler üzerine bin bir Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com23tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1002574736759079762007-10-04T06:52:00.000+02:002007-10-04T10:35:16.509+02:00Aylardan Ekim Bir dergi var.Belki gördünüz.Agaclar.netGörmeyen kaldıysa görmeli.Size bu dergiyi önermek için güzel bir ay seçtim.Bu ay benim ayım. Her ne kadar yaşlanıyor olmaya itirazımız olsa da, yaşıyor olmayı severiz hepimiz.Bundandır doğduğumuz ayın yaklaşmakta olan ölümü değil de yaşamı hatırlatır olması bize. İşte bu yüzden kalan 11 ayı bir kenara iteler yaşamın kapısını araladığımız ayı çok Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com12tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-951256052894017412007-09-21T11:22:00.000+02:002007-09-24T17:55:25.222+02:00Bir Hititli'nin Sofrasına Konuk Olmak- Onunla Aynı Ekmeği Paylaşmak Senin sandığın gibi olmuyor işte, demişti babam.Ben ona sadece arkeolog olmayı istediğimi söylemiştim oysa.Umutsuz ve umut kırıcı girişinden sonrası ise şöyleydi: “Öyle senin hayal ettiğin gibi kazılara gezilere tüm arkeologlar gitmiyor işte! En iyi ihtimalle Anadolu’da bir yerlerde bir müzenin müdürü olursun. Masa başında geçer hayatın.”Henüz kafa kâğıdım 16 yıllık. Akıl kağıdım ise belirsiz. Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-47142658822450259982007-09-08T12:23:00.000+02:002007-09-08T13:15:22.057+02:00Tenor Ekmeği Madem sevdiniz, bigalı tariflere devam.Üstelik önceki seferden hazırladığınız bigadan bir kullanımlık kadar biganız artmıştı. Biganın buzdolabındaki ömrünün 1 hafta olduğunu geçen seferden biliyorsunuz. Süre dolmadan ikinci tarifi vermem biraz bu yüzden.Ayrıca bir başka nedenim daha var.Biliyorsunuz biga bir İtalyan ön-mayası. İtalya deyince aklımıza gelen yüzlerce kavram ve isimden birisi Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com32tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-68251646995613872302007-09-04T08:06:00.000+03:002007-09-04T08:40:59.390+03:00Biga’dan değil Bigalı Ekmek Bugün size BİGA’dan bahsedeceğim. Ama çoğunuzun zannettiği gibi içinde bulunduğu yarımadaya ismini veren Çanakkale ilçesi Biga’değil kastım.Bundan 9 sene evvel tarih bilir bir rehberle gezerken gözyaşlarımı tutamadığım Çanakkale yarımadası şimdilik bir kenarda dursun. Onu bir başka bir gün analım. Ama ben sizi göz açıp kapatıncaya kadar bir başka yarımadaya uçurayım. Akdeniz’in tam ortasına Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com59tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-2103585055676157332007-08-17T08:49:00.000+03:002007-08-17T18:52:16.823+03:00Kitabımdan bir tarif, hayatımdan bir tecrübe..... Hep söylerim. Mısır muhteşem bir şey.Ve hep tüketirim, haşlanmışını- közlenmişini, patlamışını-- ve şimdi yeni moda olan buharda pişme, tereyağlı, parmesanlı kaşık kaşık yemelik tane tanesini..Sonra bir de unu var değil mi bu güzelin!Sarı sarı, iri iri taneli. Demir zengini, gluten fakiri...Mısır ununu biz Türkler iyi biliriz sanırdım ben. Hele ki Marmara'da olup kendisini Karadeniz sanan (eh Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com23tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-2327033639370362702007-07-22T18:24:00.000+03:002007-08-12T09:51:05.412+03:00Mantarlı ekmek olur mu? Ertesi gün yola çıkılacak, ama evin "bavuldan - valizden" sorumlu bakanı aynı zamanda "yemeden içmeden" sorumlu bakan olduğunu unutmamış.Aynı anda birden çok şeyden sorumlu olmanın getirdiği hızla ev içi hava sirkülasyonunu artıran kadına adam soruyor:"Ne yapıyorsun?"kadın cevaplıyor:"Sabah çıkmadan önce yemek için enfes bir tost ekmeği pişiriyorum."Adam:"Hmmmmm...."Kadın:"Bu çok değişik bir Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-51015353243256565402007-06-28T14:23:00.000+03:002007-08-12T10:04:30.661+03:00Soframıza kuş kondu... “Yaşayan blogları seviyorum,” dedi bana Aslıberry tatile çıkmadan önce.Düşündüm.Cıvıl cıvıl, şen şakrak bir şekilde yaşayan tüm bloglarımı son zamanlarda yaşatmaktan ziyade öldürme eğilimi göstermekteyim.Bu affedilemez tavrım için ise kendimce (ve kendime) sürekli “haklı” nedenler sunmakta üstüme yok:—Taşınıyorum (taşındım)—Yerleşmeye çalışıyorum (eh işte yerleştim)—Kitabım ile ilgileniyorum (e Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com21tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-69508851860280545682007-06-15T13:24:00.000+03:002007-08-10T01:24:45.487+03:00Çok beklettim ekmek dostları, binbir özür ...Ah biliyorum çok beklettim ben sizi.Ama öyle yorgun ve öyle yoğunum ki eminim beni mazur görürsünüz. Hikaye belli. Günlere yayılmış bir taşınma serüveni. Bir evi al dip köşe bucak tekrar başka bir yere kurmaya çalış. Üstelik bu esnada bir 2,5'luk fırtına ile de başa çık. Neticede dediğim gibi hikaye belli. O kadar güzel mailler aldım ki (aslında almışım ki) kitabımı ve beni destekleyen, çoğu Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-34503713237903853362007-05-29T09:37:00.000+03:002007-08-12T09:52:38.715+03:00Büyük TelaşArkadaşlarBloglar aleminde bu kadar çok kalbi guzel insan olması ne kadar muhteşem bir şey.Herkesin birbirine destek olduğunu görmek harika, havada uçuşan sevgi taneciklerini ise hissetmemek imkansız.Herbirinize teker teker cevap vermek istiyorum. Ancak şu günlerde hurçlar- koli kutuları arasında kaybolmuş durumdayım. Neredeyse kitabın sevincini bile unutturan ani bir taşınma telaşı.Evet Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com21tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-55702848693385402692007-05-25T13:37:00.000+03:002007-08-17T11:51:39.648+03:00Ayların SırrıAylardır bir sır saklıyorum sizden....Aylarca emek vermiş olsam da yıllardır istediğim bir şeydi bu; bir kitap...Sonunda her şey tamam. Kitap elimde. Gözlerim ise kabartma harflerle kitabın üzerine yazılmış ismimde..Çok uzun bir süreçti bu... Ama sonunda "nehir denize ulaştı"..."Sizinle büyüdüm ben !" dediğim bir yayınevi, İnkilap kitabevi bana kollarını açtı.Çok sevimli bir tasarımla emeklerimi Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.com55