tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post114174805961312565..comments2024-03-16T10:32:37.601+02:00Comments on Mis Kokulu Ekmekler: Ne İtalyanı Türk Bu Türk!Binnur A. Ö.http://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-27927342044251255272013-05-17T18:10:04.822+02:002013-05-17T18:10:04.822+02:00tariflerinize bayıldım ilk defa ekmeğe benzeyen ek...tariflerinize bayıldım ilk defa ekmeğe benzeyen ekmek yapabildim çocuklar yiyorlar şu an çok teşekkürler :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-59819533752743062622009-12-23T05:50:50.156+02:002009-12-23T05:50:50.156+02:00Once cok sgl emeklerin icin. Ben kap sozune takild...Once cok sgl emeklerin icin. Ben kap sozune takildim bu kap olcusunu bana verebilir misin binnurcum. Tum yorumlara verdigin yanitlari okudum cay kasigi acikliga kavustu burda tatli kasigi cay kasigi oldugu icin karistirabiliyoruz ozur canim. Tek bu kap neye denk geliyor benim makinam tefal. Seni yordugum icin cook ozur dilerimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-79122547812723987762008-01-03T00:03:00.000+02:002008-01-03T00:03:00.000+02:00Binnur hanım demınki sorularıma ılaveten suyu ılık...Binnur hanım demınki sorularıma ılaveten suyu ılık kullanmak nedece doğru olur bırde ekmektarıfınde beyaz ekmek tarıfını uyguluyorum doğrumudur.sınbonun 4705 modelının.ayrıca ekmeklerımde ıyı sonuc alamasamada neden ekmekler sıyah olur acaba. ayrıca sıtenızıde bugun keşfettım ellerınıze saglık cevaplarınızı beklıycemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-62875190734711532442008-01-02T23:51:00.000+02:002008-01-02T23:51:00.000+02:00merhabalar ben yaşmaya kullanıyorum acaba bundan d...merhabalar ben yaşmaya kullanıyorum acaba bundan dolayımı ıyı sonuc alamadım.yazılarında pek çogunu okudum.ben once unu,tuzu yagıve enson sudaerıtılmış şekerlı mayayı makınaya katıyorum .yanlış yöntemmı ,eksik olanı soylermısınız.lütfenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-78344330650116125242008-01-02T23:44:00.000+02:002008-01-02T23:44:00.000+02:00selam 1ay kadar oldu bende sınbonun ekmek makınası...selam 1ay kadar oldu bende sınbonun ekmek makınasını aldım.bırkackezın dışında ekmeklerım kapbarmıyor .iyi sonuç alamıyorum .benden cok eşım neden ıyı olmuyodiye üzülüyor.vede bana taktık verıyor şöyle dene boyle dene dıye .acıkcası şevkımkırıldı.bazende çöküyor .lütfen yardımve onerilerınızı beklıyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1169557455207623832007-01-23T15:04:00.000+02:002007-01-23T15:04:00.000+02:00afiyet olsungeri bildirim icin tesekurlerafiyet olsun<BR/>geri bildirim icin tesekurlerBinnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1169557220574050202007-01-23T15:00:00.000+02:002007-01-23T15:00:00.000+02:00evet, beyaz un ile de denedim ve sonuç çok daha ba...evet, beyaz un ile de denedim ve sonuç çok daha başarılı. ben hamurun mayalanmasını ve pişirmesini makinada yaptım sonuç çok güzel. Ancak yumuşacık pamuk gibi bir ekmek elde ediliyor ve ekmeyin makinadaki hacmi nedeniyle kesilmesi ve servis için hazırlanması zor. o yüzden, beyaz unla, sadece hamurun mayalanma işini makinaya yaptırdıktan sonra, alışkın olduğumuz somon şeklini vererek fırında Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1168870328965692882007-01-15T16:12:00.000+02:002007-01-15T16:12:00.000+02:00Sevgili Binnur, Tam buğday unuyla da inan harika y...Sevgili Binnur, <BR/>Tam buğday unuyla da inan harika yumuşacık, köpük gibi bir ekmek oldu. çok beğendik, ve kesinlikle tavsiye edebilirim.<BR/><BR/>ama en kısa zamanda normal un ile de deneyeceğim. çok teşekkürler.<BR/><BR/>hülyaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1168865349475639682007-01-15T14:49:00.000+02:002007-01-15T14:49:00.000+02:00anonim'ebu ekmek bildigimiz beyaz unla yapılınca b...anonim'e<BR/>bu ekmek bildigimiz beyaz unla yapılınca beyaz oluyor. tam buğday unu daha besleyici olsa da bu ekmeği bir de beyaz un ile denemenizi tavsiye ederim.<BR/><BR/>bu arada ben de bu tarifin tam buğdayla da başarılı sonuc verdigini ögrenmiş oldum teşekkürler..Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1168863034527481602007-01-15T14:10:00.000+02:002007-01-15T14:10:00.000+02:00Sevgil Binnur,bu tarifini dün denedim. harika pofu...Sevgil Binnur,<BR/>bu tarifini dün denedim. harika pofur pofur bir ekmeğim olduğu. ancak bemyebaz bir ekmek elde edemedim. ben söke un'un tam buğday ununu kullandım. sebeb o olabilirmi, senin kullandığın un ne marka, yada hangi çeşit un kullanıyorsun. paylaşırsan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1165938945771724252006-12-12T17:55:00.000+02:002006-12-12T17:55:00.000+02:00Ci fa molto piacere vedere le Signore Turche eserc...Ci fa molto piacere vedere le Signore Turche esercitare la cucina Italiana!<BR/>Complimenti!<BR/>Ben de Turkce yi unutmamaya calisiyorum! Ve ogretmeye calisiyorum.<BR/>Korlere sesli kitap yapma projesi duyurusu icin TESEKKURLER!!! <BR/>: )B5https://www.blogger.com/profile/04163804924799412688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1160654156021262302006-10-12T13:55:00.000+02:002006-10-12T13:55:00.000+02:00sevgili nursenesasında ekmek pisirmenin altın kura...sevgili nursen<BR/>esasında ekmek pisirmenin altın kuralı gerekirse mudahale etmekde yatar.<BR/>yani eger hamur cok cıvıksa birer kasık olmak kaydıyla yavas yavas un eklenir, cok kuruysa birer kasik olmak kaydiyla sıvı eklenir..<BR/>ancakl bu tarif herkes de cok basarilydi. neden sen de oyle oldu anlayamadim.<BR/>bir daha denersen makineye müdahale etmeni tavsiye ediyorum.<BR/>sevgiler.Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1160620013965457002006-10-12T04:26:00.000+02:002006-10-12T04:26:00.000+02:00Merhaba BinnurBen de senin takipçilerindenim yeni ...Merhaba Binnur<BR/>Ben de senin takipçilerindenim yeni aldığım makinamda 3. deneme olarak italyan ekmekğinin denedim ama ben de Mutlunun sorunuları ile karşılaştım.O işte olduğu için görebildi mi acaba bilmiyorum ama hamurum çok cıvık olmuştu işlerin yolunda gitmeyeceğinin o zaman anladım ama sabredeyim dedim ve benim de ekmeğimimn kenarları çok kuru ortası çökük ve içi de elastik olmuştu eşim Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142944488226834542006-03-21T14:34:00.000+02:002006-03-21T14:34:00.000+02:00Sevgili Binnur,Tarifi tekrar çay kaşığı ölçüsü ile...Sevgili Binnur,<BR/><BR/>Tarifi tekrar çay kaşığı ölçüsü ile deneyip sonucunu mutlaka bildireceğim. Teşekkürler,<BR/><BR/>MutluAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142943564830799212006-03-21T14:19:00.000+02:002006-03-21T14:19:00.000+02:00Mutlu merhaba,ben küçük ölçek olarak değil de çay ...Mutlu merhaba,<BR/>ben küçük ölçek olarak değil de çay kaşığı olarak vermiştim ölçüyü.<BR/>İlk defa bu ekmek için "başarısız" yorumu alıyorum.<BR/>Sanırım bu da maya fazlalılığına bağlanmalı...Ölçekler çay kaşığından fazla sanırım...<BR/><BR/>YA da acaba mayanın tarihi eski mi?<BR/><BR/>Böyle güzxel bir ekmeği bir kere kötü sonuç aldığın için denemekten vazgeçme bence.<BR/><BR/>Ancak senin Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142936477037502582006-03-21T12:21:00.000+02:002006-03-21T12:21:00.000+02:00Merhaba Binnur,Ben de dün senin tarifini denedim a...Merhaba Binnur,<BR/><BR/>Ben de dün senin tarifini denedim ancak sonuç umduğum gibi olmadı. Tüm malzemeleri programladım ancak akşam eve geldiğimde ortası çökük kenarları kule gibi yüksek bir ekmeğe rasladım. Mayayı senin tarifindeki gibi 2,5 küçük ölçek koydum,doğru mu? Sanki mayası çok gelmiş gibi içi de elastik bir yapıya sahipti.Ne dersin? <BR/>Teşekkürler,<BR/>MutluAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142779609313627682006-03-19T16:46:00.000+02:002006-03-19T16:46:00.000+02:00Sevgili Fatma,sayfamın sana günlük ekmek tarifi ka...Sevgili Fatma,<BR/>sayfamın sana günlük ekmek tarifi kazandırmasına cok sevindim.<BR/>Afiyet olsun.Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142762569832897752006-03-19T12:02:00.000+02:002006-03-19T12:02:00.000+02:00Sevgili Binnur, Ben de bu güzel ekmeği denedim bug...Sevgili Binnur, <BR/>Ben de bu güzel ekmeği denedim bugün. Ve gerçekten methettiğin kadar varmış! Ben geceden malzemeleri koyup sabaha hazır olacak şekilde makineyi ayarladım ve standart programda pişirdim. Çok az kepekli unum kalmıştı (1/2 cup cadar) onu ekledim beyaz un yerine. Varlığını pek hissettirmiyordu ama olsun, gene de çok güzeldi. Sanırım bu benim günlük ekmeğim olacak. Ellerine sağlıkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142610076014432542006-03-17T17:41:00.000+02:002006-03-17T17:41:00.000+02:00Sevgili Binnur,tabiiki yabancı sitelerden yeni tar...Sevgili Binnur,<BR/>tabiiki yabancı sitelerden yeni tarifler denemek çok ilginç ve güzel olmalı, yabancı dil bilmenin bu yönünü çok seviyorum, istediğin bir konuda araştırma yaptığında birçok veriye ulaşabiliyorsun. Maalesef bu tür beceriden yoksun olan ben, iyiki sizler varsınız diyorum ve bu güzel paylaşımlarınızdan çok şeyler öğreniyorum.<BR/><BR/>Ekmek makinesinde ilk defa denediğim kekin Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142523316637415592006-03-16T17:35:00.000+02:002006-03-16T17:35:00.000+02:00Sevgili Nurdan,Ruki'nin sayfasını biliyorum. Emeği...Sevgili Nurdan,<BR/>Ruki'nin sayfasını biliyorum. Emeğini gerçekten takdir ediyorum. Ancak onun sayfası nasıl olsa orada Türkçe bir başvuru kaynağı olarak duruyor diye ben başka sitelerden (yabancı) araştırıp yazıyorum. BAzen de kendim üretiyorum tabi.<BR/><BR/>Fakat arada onun sayfasından da alıntı yapmak ta zarar yok..<BR/><BR/>KEkin için yağlı kağıt kullanman ilginç geldi bana. Acaba kağıtsız Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142517596784650412006-03-16T15:59:00.000+02:002006-03-16T15:59:00.000+02:00Merhaba Binnur,doğruyu söylemek gerekirse yaptığım...Merhaba Binnur,<BR/>doğruyu söylemek gerekirse yaptığım kek belli bir tarife bağlı kalınarak yapılmış değil, hemen o anda elimde olan malzemelerle denediğim birşey, 2 yumurta, 1 bardak şeker, bir bardak süt, yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un, akıcı olacak malum, biraz kuru üzüm, biraz kuş üzümü, biraz da ceviz bunları güzelce karıştırıp Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142506338471335352006-03-16T12:52:00.000+02:002006-03-16T12:52:00.000+02:00Sevgili Nurdan hanım,Hülya Yılmaz Ciabatta'yı stan...Sevgili Nurdan hanım,<BR/>Hülya Yılmaz Ciabatta'yı standart programda denemiş ve memnun kalmış...BEn de bundan sonra boyle deneyeceğim.<BR/>KEkinizin tarifini bize de versenize.<BR/>Ayrıca biga starterlı ekmeğin starterindan itibaren tüm tarifini de verirseniz biz de deneriz.<BR/>Sevgiler.Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142423875411859332006-03-15T13:57:00.000+02:002006-03-15T13:57:00.000+02:00Merhaba Binnur hanım,hatırlarsanız birkaç gün önce...Merhaba Binnur hanım,<BR/>hatırlarsanız birkaç gün önce İtalyan Biga starter ile ekmek yapmayı deneyeceğimden bahsetmiştim size. Bu süre zarfında iki ekmek denemem oldu ve sonuçtan memnun kaldım. Şöyleki herkesin damak tadı farklıdır malum, fakat bu tam benim istediğim gibi sık dokulu ekmek oldu, yanlış anlaşılmasın pufuduk süngerimsi yumuşacık ekmekler benim de hoşuma gider fakat sık dokulu Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142403489454590762006-03-15T08:18:00.000+02:002006-03-15T08:18:00.000+02:00Sevgili Hülya ve Arzu P,BEnim bu ekmeği tamamen ma...Sevgili Hülya ve Arzu P,<BR/>BEnim bu ekmeği tamamen makinede denememe bir türlü fırsat olmamıştı. Ama Arzu P gibi bir kac arkadas makieden hiç çıkarmadan yapsak sonuç nasıl olur diye soruyordu...<BR/>Hülyacım denemeni paylaştığın için teşekkür ederim. Sonucun aynı oranda başarılı olmasına sevindim çünkü ben de bazen başka işlerimden dolayı fırına koymaya , 2-2 iş yapmaya üşenebiliyorum.<BR/>Binnur A. Ö.https://www.blogger.com/profile/15556220236059179679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18424233.post-1142361429036568852006-03-14T20:37:00.000+02:002006-03-14T20:37:00.000+02:00Ciabatta’yı ekmek makinesinde yaptım. Bütün malzem...Ciabatta’yı ekmek makinesinde yaptım. Bütün malzemeleri tekneye koydum ve standart programı seçtim. Az önce çıktı. Eşin çok haklı bizim beyaz unlu ekmeklerimizin lezzeti. <BR/>Sünger gibi kabarmış. Güzel bir ekmek oldu. evdekiler kahvaltıda yiyecekler.Hülya YILMAZhttps://www.blogger.com/profile/14856263676547989885noreply@blogger.com